Vitello: Μια βέρα ιταλιάνικη γιορτή

vitello © Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Όταν οι πιο απολαυστικές εκδοχές της ιταλιάνικης παράδοσης συναντούν λαχταριστές προτάσεις τσιμπολογήματος σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τότε έχουμε πάρει θέση στις άνετες φερφορζέ καρέκλες του Vitello. Η βέρα ιταλική trattoria του Φαλήρου βάζει τα γιορτινά της στην cozy σάλα και το θαυμάσια διαμορφωμένο αίθριο και μας καλεί να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με έξοχα antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και την εμβληματική πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης. 

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Τιμώντας απόλυτα τη ρωμαϊκή καταγωγή του, ο ταλαντούχος σεφ Giorgio Spanakis έχει αναλάβει τα γευστικά ηνία, φέρνοντας στο πιάτο ενδιαφέρουσες επιλογές που όχι μόνο "μιλούν" άπταιστα ιταλικά, αλλά έχουν κάτι να πουν! Ασφαλώς δεν παραλείπουμε ποτέ να εξερευνήσουμε τους νόστιμους ορίζοντες που ανοίγονται από τα πληθωρικά cannelloni fritti με καπνιστή μπεσαμέλ, σάλτσα amatriciana και ζεστή σάλτσα τυριού pecorino, όπως επίσης και από το αριστοτεχνικό vitello tonnato που τιμά επάξια το όνομά του.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Με το πνεύμα των γιορτών να του πηγαίνει πολύ, το Vitello μας βάζει σε festive mood με δύο δημιουργικά και άκρως ιταλικά μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με φαντασία δίνει ένα γαστρονομικό twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με φινετσάτα antipasti της τάξης του bollito di carne, μιας αιθέριας τερίνας με οσομπούκο και κοκοράκι για να φτάσουμε στην κορύφωση με φραγκόκοτα γεμιστή με λουκάνικο Τοσκάνης, κάστανα, κουκουνάρι με γλυκόξινα κρεμμυδάκια και αχλάδια γλασέ.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Ωστόσο, και η Πρωτοχρονιά αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή με το έναυσμα να δίνει η ιωδιούχα μπισκ καραβίδας με vongole και βουβαλίσια ricotta ώστε να ακολουθήσει το άρτια ψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία vitello all’ Antica καθώς και το ριζότο παντζαριού με τρούφα, μανιτάρια του δάσους και μους γλυκιάς gorgonzola. Καθώς οι γιορτές είναι ταυτισμένες με τις γλυκιές γεύσεις θαλπωρής το φινάλε δεν μπορεί να μην είναι παρά απολαυστικό με αέρινο mont blanc με κάστανα  και μια υπεροσοκολατένια la Duchessa Festiva με εσπεριδοειδή και φρούτα του δάσους.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".