Vitello: Μια βέρα ιταλιάνικη γιορτή

vitello © Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Όταν οι πιο απολαυστικές εκδοχές της ιταλιάνικης παράδοσης συναντούν λαχταριστές προτάσεις τσιμπολογήματος σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τότε έχουμε πάρει θέση στις άνετες φερφορζέ καρέκλες του Vitello. Η βέρα ιταλική trattoria του Φαλήρου βάζει τα γιορτινά της στην cozy σάλα και το θαυμάσια διαμορφωμένο αίθριο και μας καλεί να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με έξοχα antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και την εμβληματική πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης. 

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Τιμώντας απόλυτα τη ρωμαϊκή καταγωγή του, ο ταλαντούχος σεφ Giorgio Spanakis έχει αναλάβει τα γευστικά ηνία, φέρνοντας στο πιάτο ενδιαφέρουσες επιλογές που όχι μόνο "μιλούν" άπταιστα ιταλικά, αλλά έχουν κάτι να πουν! Ασφαλώς δεν παραλείπουμε ποτέ να εξερευνήσουμε τους νόστιμους ορίζοντες που ανοίγονται από τα πληθωρικά cannelloni fritti με καπνιστή μπεσαμέλ, σάλτσα amatriciana και ζεστή σάλτσα τυριού pecorino, όπως επίσης και από το αριστοτεχνικό vitello tonnato που τιμά επάξια το όνομά του.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Με το πνεύμα των γιορτών να του πηγαίνει πολύ, το Vitello μας βάζει σε festive mood με δύο δημιουργικά και άκρως ιταλικά μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με φαντασία δίνει ένα γαστρονομικό twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με φινετσάτα antipasti της τάξης του bollito di carne, μιας αιθέριας τερίνας με οσομπούκο και κοκοράκι για να φτάσουμε στην κορύφωση με φραγκόκοτα γεμιστή με λουκάνικο Τοσκάνης, κάστανα, κουκουνάρι με γλυκόξινα κρεμμυδάκια και αχλάδια γλασέ.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Ωστόσο, και η Πρωτοχρονιά αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή με το έναυσμα να δίνει η ιωδιούχα μπισκ καραβίδας με vongole και βουβαλίσια ricotta ώστε να ακολουθήσει το άρτια ψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία vitello all’ Antica καθώς και το ριζότο παντζαριού με τρούφα, μανιτάρια του δάσους και μους γλυκιάς gorgonzola. Καθώς οι γιορτές είναι ταυτισμένες με τις γλυκιές γεύσεις θαλπωρής το φινάλε δεν μπορεί να μην είναι παρά απολαυστικό με αέρινο mont blanc με κάστανα  και μια υπεροσοκολατένια la Duchessa Festiva με εσπεριδοειδή και φρούτα του δάσους.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.