Vitello: Μια βέρα ιταλιάνικη γιορτή

vitello © Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Όταν οι πιο απολαυστικές εκδοχές της ιταλιάνικης παράδοσης συναντούν λαχταριστές προτάσεις τσιμπολογήματος σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τότε έχουμε πάρει θέση στις άνετες φερφορζέ καρέκλες του Vitello. Η βέρα ιταλική trattoria του Φαλήρου βάζει τα γιορτινά της στην cozy σάλα και το θαυμάσια διαμορφωμένο αίθριο και μας καλεί να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με έξοχα antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και την εμβληματική πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης. 

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Τιμώντας απόλυτα τη ρωμαϊκή καταγωγή του, ο ταλαντούχος σεφ Giorgio Spanakis έχει αναλάβει τα γευστικά ηνία, φέρνοντας στο πιάτο ενδιαφέρουσες επιλογές που όχι μόνο "μιλούν" άπταιστα ιταλικά, αλλά έχουν κάτι να πουν! Ασφαλώς δεν παραλείπουμε ποτέ να εξερευνήσουμε τους νόστιμους ορίζοντες που ανοίγονται από τα πληθωρικά cannelloni fritti με καπνιστή μπεσαμέλ, σάλτσα amatriciana και ζεστή σάλτσα τυριού pecorino, όπως επίσης και από το αριστοτεχνικό vitello tonnato που τιμά επάξια το όνομά του.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Με το πνεύμα των γιορτών να του πηγαίνει πολύ, το Vitello μας βάζει σε festive mood με δύο δημιουργικά και άκρως ιταλικά μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με φαντασία δίνει ένα γαστρονομικό twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με φινετσάτα antipasti της τάξης του bollito di carne, μιας αιθέριας τερίνας με οσομπούκο και κοκοράκι για να φτάσουμε στην κορύφωση με φραγκόκοτα γεμιστή με λουκάνικο Τοσκάνης, κάστανα, κουκουνάρι με γλυκόξινα κρεμμυδάκια και αχλάδια γλασέ.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Ωστόσο, και η Πρωτοχρονιά αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή με το έναυσμα να δίνει η ιωδιούχα μπισκ καραβίδας με vongole και βουβαλίσια ricotta ώστε να ακολουθήσει το άρτια ψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία vitello all’ Antica καθώς και το ριζότο παντζαριού με τρούφα, μανιτάρια του δάσους και μους γλυκιάς gorgonzola. Καθώς οι γιορτές είναι ταυτισμένες με τις γλυκιές γεύσεις θαλπωρής το φινάλε δεν μπορεί να μην είναι παρά απολαυστικό με αέρινο mont blanc με κάστανα  και μια υπεροσοκολατένια la Duchessa Festiva με εσπεριδοειδή και φρούτα του δάσους.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.