"Lost Athens": Επιστροφή στην Αρχελάου, με all day concept

Δε θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερο timing για να επανέλθει στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens".

Νέο Lost Athens Παγκράτι

Με ένα ολόφρεσκο ολοήμερο concept και ανανεωμένο χώρο αλλά και στο ιδανικότερο timing επέστρεψε στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens". Το δημοφιλές σποτ της Αρχελάου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του από τις 9 Δεκεμβρίου έχοντας πια -μεταξύ άλλων- all day φιλοσοφία, αρκετά πιο ζεστό και οικείο χώρο και μία ανοιχτόκαρδη open kitchen.

lost athens

lost athens

Όλη μέρα "Lost"

Στο cozy εσωτερικό του λοιπόν -που διατηρεί τα industrial στοιχεία του- οι ημέρες ξεκινούν από νωρίς το πρωί (09.00) με μία 'βιτρίνα' χειροποίητων αρτοσκευασμάτων και γλυκών (ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από σπιτική φοκάτσια και αντίστοιχες πίτες μέχρι red velvet cake κ.α.), συνοδεία πολύ καλού καφέ. Συνεχίζονται στο πεδίο του lunch, εκεί όπου η σεφ Ελένη Σαράντη επιλέγει πιάτα του βασικού μενού και τα πλαισιώνει με προτάσεις ημέρας, ακολουθώντας πάντοτε μεσογειακές γευστικές κατευθύνσεις. Αυτό άλλωστε υπόσχεται και το μενού του "Lost Athens": ένα μεσογειακό τραπέζι, φτιαγμένο με αγάπη.

Και πράγματι, αυτό επιτυγχάνεται και με το πλούσιο dinner, που αντλεί επιρροές σχεδόν από κάθε γωνιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντάς τις υπό την οπτική της σεφ Σαράντη. Συναντάς μεταξύ άλλων προτάσεις όπως Αθηναϊκή με πατάτα, τσιπούρα, άνηθο και μάραθο, Μοσχαρόσουπα μπλανκέτ με καρότα και μανιτάρια, Σπαγγέτι με πουρέ σελινόριζα-τοπιναμπούρ, Χειροποίητο μαντί με ντομάτα με μπαχαρικά, γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι κονφί αλλά και φρέσκο ψάρι ημέρας σε σάλτσα λευκού κρασιού ή αρνίσιο μπούτι με εσπεριδοειδή.

Η γενικότερη φιλοσοφία όμως δεν περιορίζεται μόνο στις γεύσεις αλλά και στη συνήθεια του να μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι άνθρωποι του "Lost Athens" στην ωριαία ανάπαυλά τους (17.00-18.00), σε ένα ενδιαφέρον αν μη τι άλλο task. 

Νέο Lost Athens Παγκράτι 4

Νέο Lost Athens Παγκράτι 1

Νέο Lost Athens Παγκράτι 3

Το φαγητό -αλλά όχι μόνο αυτό- πλαισιώνεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που επιμελείται ο Γιώργος Καραμπίνης, η οποία κάνει focus στα natural wines και τους μικρούς οινοπαραγωγούς. Σε υψηλές στροφές και η μπάρα, με 8 πολύ ιδιαίτερες signature προτάσεις σε cocktails (που υπογράφει ο Βασίλης Νικήτας) με ξεκάθαρο -και εδώ- μεσογειακό πρόσημο καθώς και προσεγμένες επιλογές σε μπύρες.

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν, δημιουργείται ένα πολύ πιο ατμοσφαιρικό feeling με ωραία ενέργεια και το "Lost Athens" αποκτά περισσότερο τον χαρακτήρα μπαρ, επιβεβαιώνοντας στο απόλυτο το καινούριο του concept. Εδώ υπάρχει πια ροή και νόστιμες αφορμές -κυριολεκτικά- από το πρωί μέχρι (αργά) το βράδυ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.