"Mira Μe Athens": Γεύμα με μεσογειακό ταμπεραμέντο και θέα στο πιάτο

Χάρη στο αχτύπητο μιξάζ θέα-γεύση-χαλαρή ατμόσφαιρα, το ομώνυμο rooftop του boutique hotel «Mira Me» είναι μια αξιόλογη open air πρόταση που προσφέρει ποιοτική απόδραση στην καρδιά της πόλης

Mira Me Athens

Ανανεωμένο υποδέχτηκε το φετινό καλοκαίρι το "Mira Me", με νέο γευστικό προφίλ, μίνιμαλ ατμοσφαιρική σάλα και την Ακρόπολη σε σταθερά επαναλαμβανόμενα κοντινά πλάνα να φιγουράρει στη φωτεινή μαρκίζα της πόλης. Ανεβαίνοντας στο rooftop του ξενοδοχείου, η θερμή αλλά όχι επιτηδευμένη υποδοχή κουμπώνει με το easy going περιβάλλον του εστιατορίου και η μπάρα στο βάθος δίνει το "παρών" προσκαλώντας σε διακριτικά να "την κοιτάξεις" ("Mira Me" σημαίνει "κοίτα με"). Έτσι, διεκδικεί τη δική της μερίδα του λέοντος στη συνολική εμπειρία, είτε ως pairing με το φαγητό είτε ως solo act σε άλλη επίσκεψη.

Mira Me

Το μενού που προτείνει ο σεφ Άρης Ρούσος είναι μια μίξη ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με ασιατικές επιρροές. Την ενδιαφέρουσα αισθητική και γευστική βάση των πιάτων υποστηρίζει ο ταλαντούχος Γρηγόρης Μπονιάκος, ο οποίος ως επικεφαλής σεφ φροντίζει για την επιλογή καλών πρώτων υλών αλλά και για τη σωστή διαχείρισή τους. Στο ξεκίνημα η φοκάτσια με δεντρολίβανο, βούτυρο από κατσικίσιο γάλα και ελαιόλαδο δίνει ωραία πάσα στο τεχνικά άρτιο μοσχαρίσιο ταρτάρ με παγωτό μουστάρδα και σινάπι, που χρειάζεται όμως μια επανεξέταση από τον σεφ, καθώς του λείπει η ένταση που θα το κάνει πιο ενδιαφέρον. Τα ντελικάτα χειροποίητα dumplings με αφράτη ζύμη, νόστιμη γέμιση με ψάρι ημέρας και umami αρωματικό ζωμό είναι ενδεικτικά τεχνικής αρτιότητας.

Στα "οπωσδήποτε" της επίσκεψης στο "Mira Me", η φινετσάτη σαλάτα με λάχανο σαβόι, σελινόριζα, beurre blanc και τηγανιτό τραχανά, που ως τελικό αποτέλεσμα δεν θυμίζει σαλάτα και μπορεί να σερβιριστεί άνετα ως ελαφρύ κυρίως. Θα επέστρεφα για το μυλοκόπι φρικασέ με απαλό πουρέ σελινόριζας και λάχανο πακ τσόι, που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστή του πιάτου χωρίς φλύαρα παρελκόμενα και το αντίστοιχης λογικής λιγκουίνι με χτένια και αχινό, το μοναδικό πιάτο ζυμαρικών του σφιχτού αλλά περιεκτικού καταλόγου. Τα γλυκά που υπογράφει ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης γράφουν έναν επίλογο με άποψη, με highlights όπως η κρέμα λεμονιού με ελβετική μαρέγκα και ζελέ βασιλικού και οι υφές σοκολάτας, marshmallow και παγωτό βατόμουρο ενώ δυνατό χαρτί που συμπληρώνει την εμπειρία είναι και η λίστα των κρασιών που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης.

(+) Οι καθαρές γεύσεις χωρίς φλύαρα συνοδευτικά.
(-) O τηγανιτός τραχανάς, παρότι ιδιαίτερη προσθήκη στη σαλάτα, δεν της προσφέρει κάτι γευστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.