Ανταμώνουμε στο "Simά" στην Τήνο

Ο ολοκαίνουριος μοντέρνος καφενές στην Τήνο συμπυκνώνει στη μίνιμαλ αυλή του ένα νόστιμο και ανέμελο καλοκαίρι στο κυκλαδίτικο νησί.

sima

Μια όμορφη αυλή, ένα deli και κουζίνα που αγαπά τα τοπικά και ελληνικά προϊόντα αξιοποιώντας τα σε πιάτα-επιτομή της απλότητας συνθέτουν το μωσαϊκό ενός νέου χαλαρού αλλά προσεγμένου νέου πόστου στον Πύργο της Τήνου. Εδώ θα δοκιμάσετε ντόπια κρασιά σε ωραία ταιριάσματα με τυριά όπως το Μαλαθούνι Τήνου αλλά και αιγαιοπελαγίτικα προϊόντα σε προτάσεις που τιμούν την εποχική παραγωγή. Η μέρα ξεκινά με καγιανά, σαντουιτς με ομελέτα, γραβιέρα και χοιρομέρι Τήνου και γλυκά όπως γαλατόπιτα ενώ από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν κρασιά του εγχώριου αμπελώνα, αλλά και επιλεγμένες διεθνείς ποικιλίες που είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι, συνοδεία κυκλαδίτικων τυριών και αλλαντικών από το deli.

Sima

Τον τόνο το απόγευμα δίνουν νόστιμα πιάτα όπως αγκινάρες με μαυρομάτικα φασόλια, αλμύρα και σκουμπρί ή λαδένια Κιμώλου με ντομάτες Τήνου, που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος με κοκτέιλ και ποτά να σιγοντάρουν την ανεμελιά του καλοκαιριού.

Πύργος, Τήνος, Τηλ. 2283 031009, simatinos.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/09/2022

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.