Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική «Σελήνη», και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Vedema 2022 Selene

Το οινικό ραντεβού που ένωσε όλους τους παραγωγούς του Σαντορινιού αμπελώνα κάτω από την ίδια στέγη, η "Vedema" που οραματίστηκαν και υλοποίησαν ο πατριάρχης της σαντορινιάς γαστρονομίας, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, με τη σύζυγό του Έβελυν, κάνει φέτος τη μεγάλη του επιστροφή, γυρίζοντας πίσω στην ιστορική του έδρα: την εμβληματική "Σελήνη". Το ιστορικό εστιατόριο, που συνεχίζει τη μαγειρική διαδρομή του Χατζηγιαννάκη, θα υποδεχτεί τη γιορτή της νέας οινικής σοδιάς του νησιού του ηφαιστείου στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, πλαισιωμένο από events και δρώμενα, οινικού, γαστρονομικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

Διαβάστε Επίσης

Οι δράσεις της, που περιλαμβάνουν οινικές δοκιμές, masterclasses από υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση MW (υπεύθυνου του οινικού προγράμματος του "Selene"), έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην Έβελυν και τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη, και βέβαια έκθεση κρασιών από ολόκληρη τη Σαντορίνη, θα καταλάβουν για δύο ημέρες όλους τους χώρους του "Selene", συμπεριλαμβανομένων των μυσταγωγικών μεσαιωνικών κελαριών (κάναβες), ενώ το γεγονός θα τιμήσουν ως επίτιμοι καλεσμένοι η Jancis Robinson, η πιο επιδραστική οινική προσωπικότητα στον κόσμο, και ο Nick Lander, ο έγκριτος κριτικός γεύσης με εκτενή αρθρογραφία στους Financial Times.

Μποτρίνη Παπανικολάου Τσίκας Selene Vedema 2022

Το διήμερη αναβίωση της Vedema θα κλείσει ένα εντυπωσιακό six hands dinner, που θα ενώσει στην κουζίνα της "Selene" τρεις εποχές του επιδραστικού εστιατορίου, με τρεις από τους ιστορικούς της σεφ να συμπράττουν σε ένα μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένο από την ιστορία, αλλά και το μέλλον του: ο Έκτορας Μποτρίνι, σεφ που ανέλαβε να χαράξει τη νέα εποχή της "Selene" ήδη από πέρσι, θα υποδεχτεί τους Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα, για ένα γαστρονομικό δείπνο με τίτλο Selene: Ένα ταξίδι στο Χρόνο, εμπνευσμένο φυσικά από τους δημιουργούς του εστιατορίου, Έβελυν και Γιώργο Χατζηγιαννάκη, συνοδεία μερικών από τα καλύτερα σαντορινιά κρασιά.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 23/09

WINE MASTERCLASS | Assyrtiko and Riesling: Grand Crus in Santorini
Masterclass από τους Yiannis Karakasis MW & Caro Maurer MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (13:00 – 14:30)

WINE MASTERCLASS | Santorini Old Vintages
Masterclass από τον Yiannis Karakasis MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (17:00 - 18:30)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Εκφράσεις του Φωτός, υπό την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη. Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τις Κυκλάδες στο τούνελ της Σελήνης (19:00 – 22:00 )

Σάββατο 24/09 

ΕΚΘΕΣΗ Vedema @ St. Joseph
Έκθεση και γευσιγνωσία Σαντορινιού Αμπελώνα στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (12:00 – 18:00)

SIX HANDS DINNER
Selene: Ένα Ταξίδι στο Χρόνο
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene Restaurant Έκτορας Μποτρίνι, ο Θοδωρής Παπανικολάου και ο Πάνος Τσίκας παρουσιάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στην ιστορία του Selene συνοδεία Σαντορινιών κρασιών, επιλεγμένων από τον Γιάννη Καρακάση MW.  (19:00 – 23:00)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
08/05/2025

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.