''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.

Libertine drinkery

Το "Libertine Drinkery" αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του ξεχώρισε για το όμορφα διαμορφωμένο εσωτερικό του, εκεί όπου η βικτοριανή αρχιτεκτονική συναντά και δένει όμορφα με colonial στοιχεία και πινελιές Λατινικής Αμερικής. Το μπαρ στο "Libertine" έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που άλλωστε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς από το συνοδευτικό "Drinkery".

libertine drinkery

Δοκιμάζοντας όμως κάποιο από τα signature cocktails της λίστας, θα το διαπιστώσετε και με τον πιο απολαυστικό τρόπο: Το Tortuga (με παλαιωμένο ουίσκι σε βαρέλια ρουμιού, ανανά και βανίλια) και το Pakaa (με ρούμι, καρύδα, φιστίκι και τσάι μάτσα) είναι από εκείνα που σε κερδίζουν με την πρώτη γουλιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά και αρκετές και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιού τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα. 

Libertine

Το φαγητό ακολουθεί ethnic κατευθύνσεις και η φιλοσοφία είναι να μπορείς να φας κάτι νόστιμο, το οποίο θα μπορείς να μοιραστείς. Επιλογές όπως το οpen philly steak sandwich με κομματάκια από μοσχάρι, πολύχρωμες πιπεριές, τρούφα και ρόκα ή τα bao buns με γαρίδα και χοιρινό θεωρούνται δικαιολογημένα από τα must taste, καθώς και η crispy chicken salad με κοτόπουλο πανέ, αβοκάντο, καραμελωμένο μπέικον, παρμεζάνα και σος παρμεζάνας.

Περισσότερες πληροφορίες

Libertine Drinkery

Λεωφ. Δεκελείας 114, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.