''Cupola'': Από το Παγκράτι στην Ιταλία με οδηγό την εποχικότητα

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που δεν σταματάει να φουντώνει σε ένα αεράτο πεζόδρομο του Παγκρατίου.

Cupola

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που δεν σταματάει να φουντώνει σε ένα αεράτο πεζόδρομο του Παγκρατίου. Το στιλάτο "Cupola" έχει μεταφέρει το ιταλικό ταμπεραμέντο στην πόλη, δημιουργώντας ένα comfort food spot με προτάσεις που μέχρι τώρα θα συναντούσες μόνο σε κάποια τρατορία της Μπότας. Η πίτσα τιμά τη ναπολιτάνικη καταγωγή της, ψήνεται στον εντυπωσιακό θολωτό ξυλόφουρνο και μαζί με τα προσεγμένα antipasti και την άψογη pasta αποτελούν λόγους για να πηγαίνεις ξανά και ξανά. 

Cupola

Τώρα που καλοκαίριασε, το "Cupola" καταθέτει τη δική του άποψη στον γαστρονομικό πλούτο της γείτονος με ένα ολοκαίνουργιο μενού που τιμά την εποχικότητα πρακτικά, είτε ενσωματώνοντας φρούτα του θέρους στη βελούδινη πανακότα του είτε επιλέγοντας λαχανικά εποχής για την κρύα σούπα της ημέρας.

Cupola

Υπέροχη fregola, το ιδιαίτερο ζυμαρικό της Σαρδηνίας, με φρέσκο καλαμάρι και γαρίδες και τη βαθιά νόστιμη μπισκ, καθώς και τα χειροποίητα, γεμάτα φρεσκάδα νιόκι με αγκινάρα και σπανάκι, είναι κάποια από τα καινούργια πιάτα, που συντονίζονται στο ρυθμό της εποχής. Δροσερά aperitivi, παγωμένα κρασιά στο ποτήρι και feelgood ατμόσφαιρα με ιταλική γοητεία βρίσκουν το ιδανικό location και πάνε τις καλοκαιρινές μας εξόδους σε άλλο επίπεδο.     

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.