Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς υποδέχονται στο "δικό μας"

Η παραλία του Αγίου Φωκά αποκτά γεύση ελληνικού καλοκαιριού με αυτό το γευστικό στέκι να παρουσιάζει το νέο του πρόσωπο μέσα από πιάτα βγαλμένα από την τοπική παραγωγή και την ελληνική παράδοση.

Δικό μας Τήνος

Στην Τήνο, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Χώρας, εκεί που η παραλία του Αγίου Φωκά αρχίζει να απλώνει τη μεγάλη αμμουδιά της, ένα γευστικό στέκι με παράδοση, ξεδιπλώνει τη δική του ματιά προς το μέλλον. Εκεί που φυσικό περιβάλλον, τοπικές γεύσεις και εκλεκτά ποτά εναρμονίζονται σε ένα ισορροπημένο γευστικό σύμπαν, εκεί το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι γίνεται.. "δικό μας".

Δικό μας Τήνος

Ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο, το "δικό μας" θα είναι για άλλη μια φορά το γευστικό μας ραντεβού με τις τοπικές γεύσεις της Τήνου, αλλά και τους παραδοσιακούς μεζέδες που δίνουν γεύση στα αιγαιοπελαγίτικα καλοκαίρια μας. Χταποδάκι λιόκαυτο, καλαμάρι τηγανητό με σάλτσα "δικό μας", ταραμάς με αυγοτάραχο και πολλά άλλα ιωδιούχα εδέσματα φέρνουν τη γεύση της θάλασσας στο τραπέζι μας, όσο το κύμα σκάει μπρος στα πόδια μας, ενώ το ψάρι ημέρας είναι απροσπέραστη σπεσιαλιτέ, με τον ψητό τόνο να αποτελεί φαβορί που αντέχει στο χρόνο.

Δικό μας Τήνος

Φυσικά, οι κρεατοφάγοι δεν φεύγουν παραπονεμένοι, με ντόπια κρεατικά να μεταμορφώνονται σε λαχταριστούς μεζέδες όπως το τηνιακό λουκάνικο με κόκκινη σάλτσα και γραβιέρα Τήνου σε χειροποίητη πίτα, ενώ η μεγάλη λίστα ούζων και αποσταγμάτων (ρακί, τσίπουρο, αμοργιανή ψημένη ρακή, αποστάγματα Μαλαγουζιάς και Cabernet Sauvignon) και το πλούσιο wine list ντόπιων και άλλων Ελλήνων παραγωγών, γίνονται απαραίτητοι συνοδοί σε μια γευστική εμπειρία που δίνει χρώμα στο καλοκαίρι μας.

δικό μας
Ηρώων Πολυτεχνειου Αγκάλη, Τήνος
2283026955
IG: @dikomas.tinos 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.