Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς υποδέχονται στο "δικό μας"

Η παραλία του Αγίου Φωκά αποκτά γεύση ελληνικού καλοκαιριού με αυτό το γευστικό στέκι να παρουσιάζει το νέο του πρόσωπο μέσα από πιάτα βγαλμένα από την τοπική παραγωγή και την ελληνική παράδοση.

Δικό μας Τήνος

Στην Τήνο, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Χώρας, εκεί που η παραλία του Αγίου Φωκά αρχίζει να απλώνει τη μεγάλη αμμουδιά της, ένα γευστικό στέκι με παράδοση, ξεδιπλώνει τη δική του ματιά προς το μέλλον. Εκεί που φυσικό περιβάλλον, τοπικές γεύσεις και εκλεκτά ποτά εναρμονίζονται σε ένα ισορροπημένο γευστικό σύμπαν, εκεί το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι γίνεται.. "δικό μας".

Δικό μας Τήνος

Ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο, το "δικό μας" θα είναι για άλλη μια φορά το γευστικό μας ραντεβού με τις τοπικές γεύσεις της Τήνου, αλλά και τους παραδοσιακούς μεζέδες που δίνουν γεύση στα αιγαιοπελαγίτικα καλοκαίρια μας. Χταποδάκι λιόκαυτο, καλαμάρι τηγανητό με σάλτσα "δικό μας", ταραμάς με αυγοτάραχο και πολλά άλλα ιωδιούχα εδέσματα φέρνουν τη γεύση της θάλασσας στο τραπέζι μας, όσο το κύμα σκάει μπρος στα πόδια μας, ενώ το ψάρι ημέρας είναι απροσπέραστη σπεσιαλιτέ, με τον ψητό τόνο να αποτελεί φαβορί που αντέχει στο χρόνο.

Δικό μας Τήνος

Φυσικά, οι κρεατοφάγοι δεν φεύγουν παραπονεμένοι, με ντόπια κρεατικά να μεταμορφώνονται σε λαχταριστούς μεζέδες όπως το τηνιακό λουκάνικο με κόκκινη σάλτσα και γραβιέρα Τήνου σε χειροποίητη πίτα, ενώ η μεγάλη λίστα ούζων και αποσταγμάτων (ρακί, τσίπουρο, αμοργιανή ψημένη ρακή, αποστάγματα Μαλαγουζιάς και Cabernet Sauvignon) και το πλούσιο wine list ντόπιων και άλλων Ελλήνων παραγωγών, γίνονται απαραίτητοι συνοδοί σε μια γευστική εμπειρία που δίνει χρώμα στο καλοκαίρι μας.

δικό μας
Ηρώων Πολυτεχνειου Αγκάλη, Τήνος
2283026955
IG: @dikomas.tinos 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.

Gorlomi

Θερμή μητροπολιτική κλασική αύρα, class και ευφορική ενέργεια σ’ ένα καινούργιο hot ρεστοράν της Αθήνας. Η fine comfort κουζίνα έχει υπογραφή made in Italy από τον αστεράτο σεφ Lucca Piscazzi.

Αναζητώντας τον καλύτερο Έλληνα σομελιέ του 2024

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2024, με τη συμμετοχή 14 συνολικά διαγωνιζομένων, θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου.

Ο Ferran Adrià μαγείρεψε "Alchemist": Βρεθήκαμε στο κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς

Τρεις avant-garde σεφ, menu dégustation 46 σταδίων, μια γιορτή προς τιμήν της κληρονομιάς του "El Bulli" και του Ferran Adrià, του σεφ που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τρώει ο κόσμος τον 21ο αιώνα. Η πρωτοπορία αντεπιτίθεται με όραμα έναν πιο δίκαιο και νόστιμο πλανήτη και το "αθηνόραμα" ήταν εκεί.