Για aperitivo στον ιμπρεσιονιστικό κήπο-έργο τέχνης του "Artisanal"

Τα πιάτα του Δημήτρη Δημητριάδη ξυπνούν τις γευστικές μας μνήμες.

Artisanal

Οι πράσινες αποχρώσεις της βλάστησης και οι αντανακλάσεις της γυάλινης orangerie θα μπορούσαν να απεικονίζονται σε πίνακα του Μονέ από τον κήπο του στο Giverny. Ωστόσο, το "Artisanal" βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη γειτονιά της Κηφισιάς και υποδέχεται στον κήπο-ποίημα και στη θεατρική του σάλα όσους αναζητούν ένα σκηνικό για νοερές αποδράσεις. Με ολόφρεσκο μενού με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, εδραιωμένο στην εποχική πρώτη ύλη από μικροπαραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει το concept της μοντέρνας κουζίνας με ψαγμένες λεπτομέρειες.

Artisanal

Απλά και οικεία, αλλά ταυτόχρονα σύνθετα, τα πιάτα του ξεχωρίζουν, όπως οι άγριες αγκινάρες με ελαφριά σκορδαλιά αμυγδάλου, πέστο μυρωδικών και πεκορίνο Αμφιλοχίας που ξυπνούν τις γευστικές μας μνήμες. Το περίφημο brunch του, που φέρνει καθημερινά ελληνική παραδοσιακή γεύση στο τραπέζι μας, αλλά και το κομψό after office aperitivo συνθέτουν το signature κολάζ, παντρεύοντας τις γευστικές εμπειρίες με τις στιγμές αυθεντικής χαλάρωσης.

Artisanal

Ντελικάτα γλυκά με πρωταγωνιστή τον μπαμπά με παλαιωμένο τσίπουρο και καρπάτσιο ροδάκινου μας ταξιδεύουν, με ξεναγό τη δημιουργική ματιά του νέου pastry chef Γιώργου Θυμιάκου. Όχι ότι η εκλεκτική cocktail list μάς αφήνει ασυγκίνητους, με τη δροσιστική White sangria, αρωματισμένη με ροδάκινο, πεπόνι και φράουλα, να προσθέτει λίγο ακόμη καλοκαιρινό ταμπεραμέντο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.