"Okio": Fusion μοιρασιές με άποψη

Το sharing style menu, που σε προτρέπει να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις, προτείνει ένα κοσμοπολίτικο fusion.

Okio

Μινιμαλιστικό και cosy, με design πινελιές, όπως ο εντυπωσιακός πίνακας με τις πολύχρωμες πεταλούδες απέναντι από το μπαρ, και τα γεωμετρικά ξύλινα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο που πρασινίζει με φυτά τριγύρω, το "Οkio" έκανε αμέσως αίσθηση σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία του αθηναϊκού downtown. Το sharing style menu, που σε προτρέπει να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις, προτείνει ένα κοσμοπολίτικο fusion, όπου ελληνικότητα, Μεσόγειος, ασιατικές και άλλες αναφορές παντρεύονται με φαντασία.

Okio

Τα φινετσάτα όσο και βαθιά νόστιμα πιάτα που δημιούργησε ο executive chef Παναγιώτης Γιακαλής σε συνεργασία με τον consultant chef Πέτρο Φωτείνη εκτελούνται στην εντέλεια από την ομάδα της κουζίνας, με head chef τον Γιώργο Τσόλκα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χταπόδι με κροκέτα ρυζιού και μαγιονέζα κάππαρης, το ψάρι ημέρας με τσίλι, πίκλα φινόκιο, εσπεριδοειδή και μανιτάρια σε υφές μέσα στο ζωμό τους, το χτένι μόσχου με μελιτζάνα, μήλο και miso, αλλά και το coulant σοκολάτας με τζίντζερ, ροδάκινο και βουτυρόγαλα.

Okio

Το καλοκαίρι, το "Okio" είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής. Η private αίθουσα στον επάνω όροφο, με το μοναστηριακό ξύλινο τραπέζι και το κελάρι με την κάβα των κρασιών, είναι ιδανική για εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, γιορτές ή εταιρικά events έως και 20 ατόμων.    
 

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.