O Στάθης Χρηστίδης κάνει νοστιμότερο το 'Manouka'

Ο ταλαντούχος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας στο wine bar-restaurant της Ερμού.

Manouka Στάθης Χρηστίδης

Το manouka -ή ελληνιστί λεπτόσπερμα- είναι γνωστό ως το  σπανιότερο δέντρο του τσαγιού, της οικογένειας της Μυρτιάς. Για να μεγαλώσει χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες και μπόλικη αγάπη. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με ένα wine bar-restaurant στο κέντρο της Αθήνας; Είναι εκείνο που έδωσε το όνομά του στο γευστικό spot, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, επί της Ερμού. 

Manouka Στάθης Χρηστίδης 3

Νέο πρόσωπο, νέα πιάτα

To "Manouka" είναι ένα μέρος με βαθιές οινικές ρίζες και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές. Τις τελευταίες, έρχεται να διευρύνει ο Στάθης Χρηστίδης. Ο νεαρός σεφ που έχει θητεύσει δίπλα στον Γιώργο Βενιέρη και τον Δημήτρη Κατριβέση, έχει περάσει από σημαντικές κουζίνες σε Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική και έχει κατά το πρόσφατο παρελθόν παρουσιάσει πολύ ενδιαφέροντα δείγματα γραφής (όπως εκείνα στο "Exotic Izakaya" του "White Monkey") εντάσσεται στην ομάδα του "Μanouka". 

Manouka Στάθης Χρηστίδης 2

Τα νέα πιάτα του σεφ Χρηστίδη έχουν ελληνική προσωπικότητα, με μπόλικα όμως στοιχεία από εξωτικές γεύσεις και fusion επιρροές. Τέτοιες ακριβώς προτάσεις είναι ο λαχανοντολμάς σαν dumpling, το  φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα κοκκινιστού, κατσικίσιο τυρί και τουίλ ψωμιού ή η ρεβυθάδα με γαρίδες και μεδούλι. Όλο τα πιάτα του μενού πλαισιώνονται από την πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που επιμελείται ο Βασίλης Παπαδόπουλος και τα cocktails του Γιάννη Πίσσα, που συμπληρώνουν την εμπειρία.

Manouka Στάθης Χρηστίδης 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
30/04/2025

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.