Ένα μεγάλο drag φαγοπότι στo "Lighthouse" με τον Βασίλη Καλλίδη και τον "A Man to pet"

Ο γνωστός σεφ σερβίρει ένα ξεχωριστό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Lighthouse", στο πλαίσιο του 3ου "The Queer Archive Festival", με τον performer «A Man to pet» να συμπληρώνει στη βραδιά με ένα ιδιαίτερο show.

A man to pet

Η γαστρονομία συναντά το drag σε ένα performative δείπνο-έκπληξη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Lighthouse στην Ομόνοια, το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαΐου (9 μ.μ-12 μ.μ) στο πλαίσιο του 3ου "The Queer Archive Festival", με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Το μενού της βραδιάς περιλαμβάνει τυρόπιτα κουρού με ινδικό τσάτνεϊ Tamtar Kasundi, φόρο τιμής του σεφ στο εμβληματικό γωνιακό Everest που έθρεψε αμέτρητους περαστικούς από την πλατεία, σαλάτα με λαχανικά από τη Βαρβάκειο αγορά, γιαούρτι και vinaigrette με μέλι με γιαούρτι από το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της πόλης, τη Στάνη, γαριδάκια σαγανάκι και πούδρα από γαριδάκια περιπτέρου, ψαχνά από μπούτι κοτόπουλου με πουρέ από πατάτες φούρνου λεμονοριγανάτες με jus ψητού και μία... γόβα, που δεν είναι άλλο από
γλύκισμα  σοκολάτας με  παγωτό από το περίπτερο και σως από φρέσκιες φράουλες. 

Ο γνωστός σεφ εμπνέεται από τη γαστρονομική ιστορία της περιοχής από τα ‘50s έως σήμερα, σχεδιάζει και μαγειρεύει ένα ξεχωριστό μενού με θέα την Πλατεία Ομονοίας ενώ ο performer "A Man To Pet" από το Λονδίνο θα είναι εκεί για να… διαταράξει την ησυχία και την τάξη μεταξύ των πιάτων που θα σερβίρονται. Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχος drag περφόρμερ στο Λονδίνο ενώ το περιοδικό ID τον αναφέρει ως έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως οπότε σε αυτό το δείπνο, μουσική, χορός, ευτράπελα και γαστρονομία θα συνθέσουν ένα πρωτότυπο μιξάζ περιορισμένο αριθμό συνδαιτυμόνων. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. 

Lighthouse Athens, Μαρίκας Κοτοπούλη 3, Αθήνα, Πλατεία Ομονοίας |Κρατήσεις:  https://www.thequeerarchive.com/ladragbouffe, 35€/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.