Ένα μεγάλο drag φαγοπότι στo "Lighthouse" με τον Βασίλη Καλλίδη και τον "A Man to pet"

Ο γνωστός σεφ σερβίρει ένα ξεχωριστό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Lighthouse", στο πλαίσιο του 3ου "The Queer Archive Festival", με τον performer «A Man to pet» να συμπληρώνει στη βραδιά με ένα ιδιαίτερο show.

A man to pet

Η γαστρονομία συναντά το drag σε ένα performative δείπνο-έκπληξη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Lighthouse στην Ομόνοια, το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαΐου (9 μ.μ-12 μ.μ) στο πλαίσιο του 3ου "The Queer Archive Festival", με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Το μενού της βραδιάς περιλαμβάνει τυρόπιτα κουρού με ινδικό τσάτνεϊ Tamtar Kasundi, φόρο τιμής του σεφ στο εμβληματικό γωνιακό Everest που έθρεψε αμέτρητους περαστικούς από την πλατεία, σαλάτα με λαχανικά από τη Βαρβάκειο αγορά, γιαούρτι και vinaigrette με μέλι με γιαούρτι από το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της πόλης, τη Στάνη, γαριδάκια σαγανάκι και πούδρα από γαριδάκια περιπτέρου, ψαχνά από μπούτι κοτόπουλου με πουρέ από πατάτες φούρνου λεμονοριγανάτες με jus ψητού και μία... γόβα, που δεν είναι άλλο από
γλύκισμα  σοκολάτας με  παγωτό από το περίπτερο και σως από φρέσκιες φράουλες. 

Ο γνωστός σεφ εμπνέεται από τη γαστρονομική ιστορία της περιοχής από τα ‘50s έως σήμερα, σχεδιάζει και μαγειρεύει ένα ξεχωριστό μενού με θέα την Πλατεία Ομονοίας ενώ ο performer "A Man To Pet" από το Λονδίνο θα είναι εκεί για να… διαταράξει την ησυχία και την τάξη μεταξύ των πιάτων που θα σερβίρονται. Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχος drag περφόρμερ στο Λονδίνο ενώ το περιοδικό ID τον αναφέρει ως έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως οπότε σε αυτό το δείπνο, μουσική, χορός, ευτράπελα και γαστρονομία θα συνθέσουν ένα πρωτότυπο μιξάζ περιορισμένο αριθμό συνδαιτυμόνων. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. 

Lighthouse Athens, Μαρίκας Κοτοπούλη 3, Αθήνα, Πλατεία Ομονοίας |Κρατήσεις:  https://www.thequeerarchive.com/ladragbouffe, 35€/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.