Ανανεωμένο "Ενθύμιον" στα Άνω Πατήσια

Διάσημο για τις κρέπες αλλά και τις μουσικές βραδιές του, το ατμοσφαιρικό στέκι δίνει πλέον μεγαλύτερη σημασία και στην κουζίνα του.

enthymion

Γράφει τη δική του ιστορία από το 1995 το "Ενθύμιον", που έκανε όνομα για τις γαλλικές του κρέπες αλλά και τις ποιοτικές μουσικές βραδιές με γνωστούς προσκεκλημένους. Πλέον ωστόσο δίνει μεγαλύτερη έμφαση και στην κουζίνα του, τα ηνία της οποίας κρατά ο νεαρός σεφ Αννίβας Πιτυλάκης με μια αξιόλογη θητεία σε εστιατόρια του εξωτερικού. Στο ανανεωμένο ανοιξιάτικο μενού του εστιατορίου συναντάμε ενδιαφέρουσες μοντέρνες γεύσεις με μεσογειακό χρώμα και συχνά πυκνά γαλλικές πινελιές. Την αρχή κάνουν για παράδειγμα sticks μελιτζάνας με τσάτνεϊ ντομάτας, φέτα και τσιπς κάπαρης, η γαλλική "πίτσα" pissaladière με καραμελωμένο κρεμμύδι, ρόκα και πιπεράτο σαλάμι, και οι ψητές γαρίδες με τσίλι, λεμόνι και λάδι μυρωδικών, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει από χειροποίητα ραβιόλι με μανιτάρια και σάλτσα τρούφας, και ψάρι ημέρας με πουρέ σελινόριζας μέχρι κάποιες επιλεγμένες προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Δεν λείπουν ορισμένες αλμυρές κρέπες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ενώ για το τέλος θα βρείτε μπακλαβά με μους από παστέλι και κρεμ ανγκλέζ λεβάντας αλλά και μιλφέιγ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι και σος φραμπουάζ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ενθύμιον

Αγ. Λαύρας 56, Άνω Πατήσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.