Αισιοδοξία να την πιείς στο ποτήρι σέρβιρε το Οινόραμα 2022

Εμφανώς …διψασμένοι να δοκιμάσουν τα αγαπημένα τους κρασιά από τις «χαμένες» λόγω Covid εσοδείες του 2019 και του 2020 επέστρεψαν οι επισκέπτες της μεγάλης γιορτής του κρασιού, που έκλεισε τη διοργάνωσή της παρουσιάζοντας 400 και πλέον νέες κυκλοφορίες.

Οινόραμα 2022

Από το 1994 που οργανώθηκε για 1η φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Οινόραμα έχει εξελιχθεί σε αδιαμφισβήτητο θεσμό για το ελληνικό κρασί με επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος, για άλλη μία φορά, εκατοντάδες παραγωγοί, εισαγωγείς και διανομείς απ’ όλη τη χώρα δειγμάτισαν περισσότερα από 2.300 ελληνικά και ξένα κρασιά και αποστάγματα σε καταναλωτές και επαγγελματίες του κρασιού.

Περισσότερες από 400 νέες κυκλοφορίες μέτρησαν οι 6.000 επισκέπτες που βρέθηκαν φέτος στην έκθεση, η οποία επέστρεψε φέτος στη δράση μετά από δυο χαμένες – λόγω πανδημικών δεδομένων – χρονιές, επιδεικνύοντας δυναμισμό και γεννώντας αισιοδοξία σε συμμετέχοντες, εκθέτες και επισκέπτες εξίσου.

"Χάρη στα δώρα του Διονύσου, για τρεις ημέρες ξεχάστηκαν τόσο οι πανδημίες όσο και οι πόλεμοι", δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης Ντίνος Στεργίδης, για μία έκθεση που υπογράμμισε για άλλη μια χρονιά τον δυναμισμό του ελληνικού κρασιού. Έναν δυναμισμό που "δεν είναι θέμα μόνο εικόνας αλλά και αριθμών" αφού τα τελευταία δέκα χρόνια οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 35%, με την ετήσια αξία τους να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Οινόραμα 2022

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.