Το "Surfer Maya" επιστρέφει στις ποντιακές γεύσεις

Σταθερή θέση στο μενού του ανατρεπτικού street food spot της Θεσσαλονίκης βρίσκουν οι γεύσεις της Αφροδίτης Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, με τα ευρηματικά της περέκ να εντάσσονται στο μενού από 24 Μαρτίου.

Surfer Maya

Μετά το γκραν σουξέ της guest εμφάνισής της στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα "Ραγιάν" του Κιλκίς επιστρέφει στο "Surfer Maya" την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου, με τα ανατρεπτικά γεμιστά περέκ της να βρίσκουν μόνιμη θέση στο μενού. Το παραδοσιακό τραγανό φύλλο με τη χαρακτηριστική γεύση, ανοιγμένο στο χέρι και ψημένο στο σατς, θα γεμίζεται με καλούδια βγαλμένα απ’ τη σπουδαία κληρονομιά της ποντιακής γαστρονομίας, πλουτίζοντας τον ουρανίσκο, αλλά και το λεξιλόγιό μας.

Αφροδίτη Γεωργιάδου Surfer Maya

Γαϊοτύρι* (η ποντιακή εκδοχή της μοτσαρέλα), κρέμα Πασκιτάν* (μαλακό στραγγιστό τυρί), και πούδρα από σκόρδο ψημένο σε Πελίτια* (βελανίδια), αλλά και γραβιέρα αλλωνάρς* (αυγουστιάτικο τυρί ωριμασμένο μέσα σε καλοκαιρινά χόρτα και μαύρο τσάι), με κρέμα μελιτζάνας και καπνιστής κόκκινης πιπεριάς γίνονται γεμίσματα για meat free τραγανά ρολλά, ενώ, το χειροποίητο φύλλο για Πουρμάς* (τυλιχτή πίτα ταψιού) θα τυλίγεται γύρω από αγριογούρουνο ψημένο σε λάκο, παρέα με πελίτια, λαχανικά και μπεσαμέλ από κεφίρ και Παρχαροτύρι* (αγελαδινό καπνιστό τυρί).

Περέκ Surger Maya

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Πεμπτη 24 Μαρτίου) κι από τις 20:30 και μετά, η Αφροδίτη Γεωργιάδου αναλαμβάνει ξανά την κουζίνα του Surfer Maya, με μια ολοκαίνουρια λίστα από bar snacks, βασισμένα σε προϊόντα από τη φάρμα Ραγιάν. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σούπα με ψητές πατάτες στα κάρβουνα και Θόγαλα* (κρέμα από κεφίρ), Στύπα* (παραδοσιακό τουρσί) από καπνιστά σύκα και πετιμέζι από κοκκάρια, αλλά και Ορτύκι μαγειρεμένο σε αγουρέλαιο με κρέμα από Καστανίτσα* (γλυκιά κολοκύθα), κριθάρι και μαύρη σταφίδα. Παράλληλα, βαρένικα (ραβιόλια γιαουρτιού) θα γεμιστούν με λαγό μαγειρεμένο σε λάκο, γραβιέρα Αλλωνάς και ψητά Ατσίρια* (άγρια αχλάδια), ενώ το μενού θα κλείσει Ωτια με άγριο κράνο , πετιμέζι από δενδρισάκι* (αρμπαρόριζα) και πουρές από γαϊοτύρι.

Όπως πάντα, στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.