Το "Surfer Maya" επιστρέφει στις ποντιακές γεύσεις

Σταθερή θέση στο μενού του ανατρεπτικού street food spot της Θεσσαλονίκης βρίσκουν οι γεύσεις της Αφροδίτης Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, με τα ευρηματικά της περέκ να εντάσσονται στο μενού από 24 Μαρτίου.

Surfer Maya

Μετά το γκραν σουξέ της guest εμφάνισής της στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα "Ραγιάν" του Κιλκίς επιστρέφει στο "Surfer Maya" την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου, με τα ανατρεπτικά γεμιστά περέκ της να βρίσκουν μόνιμη θέση στο μενού. Το παραδοσιακό τραγανό φύλλο με τη χαρακτηριστική γεύση, ανοιγμένο στο χέρι και ψημένο στο σατς, θα γεμίζεται με καλούδια βγαλμένα απ’ τη σπουδαία κληρονομιά της ποντιακής γαστρονομίας, πλουτίζοντας τον ουρανίσκο, αλλά και το λεξιλόγιό μας.

Αφροδίτη Γεωργιάδου Surfer Maya

Γαϊοτύρι* (η ποντιακή εκδοχή της μοτσαρέλα), κρέμα Πασκιτάν* (μαλακό στραγγιστό τυρί), και πούδρα από σκόρδο ψημένο σε Πελίτια* (βελανίδια), αλλά και γραβιέρα αλλωνάρς* (αυγουστιάτικο τυρί ωριμασμένο μέσα σε καλοκαιρινά χόρτα και μαύρο τσάι), με κρέμα μελιτζάνας και καπνιστής κόκκινης πιπεριάς γίνονται γεμίσματα για meat free τραγανά ρολλά, ενώ, το χειροποίητο φύλλο για Πουρμάς* (τυλιχτή πίτα ταψιού) θα τυλίγεται γύρω από αγριογούρουνο ψημένο σε λάκο, παρέα με πελίτια, λαχανικά και μπεσαμέλ από κεφίρ και Παρχαροτύρι* (αγελαδινό καπνιστό τυρί).

Περέκ Surger Maya

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Πεμπτη 24 Μαρτίου) κι από τις 20:30 και μετά, η Αφροδίτη Γεωργιάδου αναλαμβάνει ξανά την κουζίνα του Surfer Maya, με μια ολοκαίνουρια λίστα από bar snacks, βασισμένα σε προϊόντα από τη φάρμα Ραγιάν. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σούπα με ψητές πατάτες στα κάρβουνα και Θόγαλα* (κρέμα από κεφίρ), Στύπα* (παραδοσιακό τουρσί) από καπνιστά σύκα και πετιμέζι από κοκκάρια, αλλά και Ορτύκι μαγειρεμένο σε αγουρέλαιο με κρέμα από Καστανίτσα* (γλυκιά κολοκύθα), κριθάρι και μαύρη σταφίδα. Παράλληλα, βαρένικα (ραβιόλια γιαουρτιού) θα γεμιστούν με λαγό μαγειρεμένο σε λάκο, γραβιέρα Αλλωνάς και ψητά Ατσίρια* (άγρια αχλάδια), ενώ το μενού θα κλείσει Ωτια με άγριο κράνο , πετιμέζι από δενδρισάκι* (αρμπαρόριζα) και πουρές από γαϊοτύρι.

Όπως πάντα, στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.