Το "Surfer Maya" επιστρέφει στις ποντιακές γεύσεις

Σταθερή θέση στο μενού του ανατρεπτικού street food spot της Θεσσαλονίκης βρίσκουν οι γεύσεις της Αφροδίτης Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, με τα ευρηματικά της περέκ να εντάσσονται στο μενού από 24 Μαρτίου.

Surfer Maya

Μετά το γκραν σουξέ της guest εμφάνισής της στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα "Ραγιάν" του Κιλκίς επιστρέφει στο "Surfer Maya" την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου, με τα ανατρεπτικά γεμιστά περέκ της να βρίσκουν μόνιμη θέση στο μενού. Το παραδοσιακό τραγανό φύλλο με τη χαρακτηριστική γεύση, ανοιγμένο στο χέρι και ψημένο στο σατς, θα γεμίζεται με καλούδια βγαλμένα απ’ τη σπουδαία κληρονομιά της ποντιακής γαστρονομίας, πλουτίζοντας τον ουρανίσκο, αλλά και το λεξιλόγιό μας.

Αφροδίτη Γεωργιάδου Surfer Maya

Γαϊοτύρι* (η ποντιακή εκδοχή της μοτσαρέλα), κρέμα Πασκιτάν* (μαλακό στραγγιστό τυρί), και πούδρα από σκόρδο ψημένο σε Πελίτια* (βελανίδια), αλλά και γραβιέρα αλλωνάρς* (αυγουστιάτικο τυρί ωριμασμένο μέσα σε καλοκαιρινά χόρτα και μαύρο τσάι), με κρέμα μελιτζάνας και καπνιστής κόκκινης πιπεριάς γίνονται γεμίσματα για meat free τραγανά ρολλά, ενώ, το χειροποίητο φύλλο για Πουρμάς* (τυλιχτή πίτα ταψιού) θα τυλίγεται γύρω από αγριογούρουνο ψημένο σε λάκο, παρέα με πελίτια, λαχανικά και μπεσαμέλ από κεφίρ και Παρχαροτύρι* (αγελαδινό καπνιστό τυρί).

Περέκ Surger Maya

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Πεμπτη 24 Μαρτίου) κι από τις 20:30 και μετά, η Αφροδίτη Γεωργιάδου αναλαμβάνει ξανά την κουζίνα του Surfer Maya, με μια ολοκαίνουρια λίστα από bar snacks, βασισμένα σε προϊόντα από τη φάρμα Ραγιάν. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σούπα με ψητές πατάτες στα κάρβουνα και Θόγαλα* (κρέμα από κεφίρ), Στύπα* (παραδοσιακό τουρσί) από καπνιστά σύκα και πετιμέζι από κοκκάρια, αλλά και Ορτύκι μαγειρεμένο σε αγουρέλαιο με κρέμα από Καστανίτσα* (γλυκιά κολοκύθα), κριθάρι και μαύρη σταφίδα. Παράλληλα, βαρένικα (ραβιόλια γιαουρτιού) θα γεμιστούν με λαγό μαγειρεμένο σε λάκο, γραβιέρα Αλλωνάς και ψητά Ατσίρια* (άγρια αχλάδια), ενώ το μενού θα κλείσει Ωτια με άγριο κράνο , πετιμέζι από δενδρισάκι* (αρμπαρόριζα) και πουρές από γαϊοτύρι.

Όπως πάντα, στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.