Φύγαμε για τρουφοκυνήγι στα Μετέωρα

Η αγαπημένη δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μουσείου Μανιταριών στα Μετέωρα διοργανώνεται ξανά.

troufaMeteora

Το κυνήγι τρούφας ήταν ανέκαθεν μια από τις δημοφιλείς δράσεις που διοργάνωνε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών στα Μετέωρα. Η πανδημία μπορεί να πάτησε για λίγο το φρένο, ωστόσο φέτος που οι συνθήκες το επιτρέπουν, τα ραντεβού με τον πολύτιμο μύκητα έχουν κιόλας ξεκινήσει και απλώνονται σε διάφορες ημερομηνίες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Κάθε μανιταροκυνήγι έχει διάρκεια τριών περίπου ωρών, και πέρα από την αναζήτηση της τρούφας που γίνεται ασφαλώς από εκπαιδευμένα σκυλιά περιλαμβάνει ακόμα γευσιγνωσία μανιταριών και τρουφομαγειρέματα στο δάσος, ενώ ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους ατμοσφαιρικούς χώρους του μουσείου. Αν σχεδιάζετε απόδραση στους μαγικούς βράχους των Μετεώρων και στην Καλαμπάκα για το τριήμερο που πλησιάζει, σημειώστε πως τρουφοκυνήγι θα υπάρχει τόσο στις 26 όσο και στις 27 Μαρτίου (€ 49 κατ’άτομο για τους ενήλικες και € 25 για τα παιδιά), ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
24/10/2025

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;