Φύγαμε για τρουφοκυνήγι στα Μετέωρα

Η αγαπημένη δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μουσείου Μανιταριών στα Μετέωρα διοργανώνεται ξανά.

troufaMeteora

Το κυνήγι τρούφας ήταν ανέκαθεν μια από τις δημοφιλείς δράσεις που διοργάνωνε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών στα Μετέωρα. Η πανδημία μπορεί να πάτησε για λίγο το φρένο, ωστόσο φέτος που οι συνθήκες το επιτρέπουν, τα ραντεβού με τον πολύτιμο μύκητα έχουν κιόλας ξεκινήσει και απλώνονται σε διάφορες ημερομηνίες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Κάθε μανιταροκυνήγι έχει διάρκεια τριών περίπου ωρών, και πέρα από την αναζήτηση της τρούφας που γίνεται ασφαλώς από εκπαιδευμένα σκυλιά περιλαμβάνει ακόμα γευσιγνωσία μανιταριών και τρουφομαγειρέματα στο δάσος, ενώ ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους ατμοσφαιρικούς χώρους του μουσείου. Αν σχεδιάζετε απόδραση στους μαγικούς βράχους των Μετεώρων και στην Καλαμπάκα για το τριήμερο που πλησιάζει, σημειώστε πως τρουφοκυνήγι θα υπάρχει τόσο στις 26 όσο και στις 27 Μαρτίου (€ 49 κατ’άτομο για τους ενήλικες και € 25 για τα παιδιά), ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.