Ο Γιάννης Σολάκης έρχεται στην Πλάκα παρέα με μια "Grande Dame"

Ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζει νέο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης.

grandedame

Είχε λείψει για κάποιο διάστημα από τα γευστικά μας πράγματα ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Σολάκης, εντός ολίγου ωστόσο θα τον ξανασυναντήσουμε στο καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζει στην καρδιά της πόλης. Η "Grande Dame" του είναι σχεδόν έτοιμη και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανοίξει τις πόρτες της προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, στεγασμένη στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού κτιρίου του 1817 στην οδό Νίκης. "Παλιά το κτίριο λειτουργούσε σαν πανδοχείο, που το έτρεχε μια γυναίκα από τη Σμύρνη η οποία ήταν γνωστή σε ολόκληρη τη γειτονιά" λέει ο σεφ, εξηγώντας την έμπνευση του ονόματος. "Διατηρήσαμε πολλά από τα στοιχεία που προϋπήρχαν, όπως τα υπέροχα πλακάκια, και προσθέσαμε σύγχρονες πινελιές στο χώρο που ανακαινίστηκε εκ βάθρων". Το γευστικό concept συνδυάζει κι αυτό το παλιό με το καινούργιο, καθώς εστιάζει στα ψησίματα στην ανοικτή φωτιά που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικτή κουζίνα. Θα υπάρχουν κρεατικά, όπως λ.χ. μαύρος χοίρος που θα προμηθεύονται από την Άρτα, θαλασσινά και ψάρια που θα προτείνονται σιγομαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, και τριγύρω τους πιάτα όπως αυγά στη χόβολη ή παστουρμάς ψαριών με ελληνικό χαβιάρι, αυγοτάραχο και λάδι βανίλιας. Την εικόνα συμπληρώνει η κάβα με 150 ετικέτες ως επί το πλείστον από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και μπαρ με κοκτέιλ στο πνεύμα της εποχής. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα. 

Νίκης 46, Πλάκα

Περισσότερες πληροφορίες

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.