"Δουράμπεης Oyster": όταν μιλάει η θάλασσα

Εκλεκτή πρώτη ύλη αλλά και κουζίνα που μιλά άψογα τη διάλεκτο του τηγανιού και της σχάρας εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές θαλασσινό ρεστοράν του Νέου Ψυχικού.

DourampeisOyster1

Παρότι στο Νέο Ψυχικό και με όνομα βαρύ σαν ιστορία, το "Δουράμπεης Oyster" μοιάζει να πλέει ανάλαφρα σε καλοτάξιδη θάλασσα. Ειδικά στο μπροστινό του κομμάτι με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα θαλασσινά μοτίβα εν είδει σεπαρέ έχεις πράγματι την αίσθηση ότι το καλοστρωμένο τραπέζι σου, με τα διπλά τραπεζομάντιλα, βρίσκεται σε τοπίο του βυθού. Πιο μέσα, η μεγάλη ψαριέρα σε γκρο πλαν μαρτυρά τον γευστικό πλου του εστιατορίου, μαζί με την εντυπωσιακή επιτοίχια απεικόνιση ενός κοπαδιού ψαριών με έντονο το στοιχείο της κίνησης και ασφαλώς την ξύλινη αψιδωτή κατασκευή που αγκαλιάζει το χώρο από ψηλά θυμίζοντας σκαρί  καραβιού. Η περιποίηση από το ευγενικό και καλοντυμένο σέρβις έχει επίπεδο και το εισπράττεις συνολικά, από την κίνηση του στο χώρο ως τον τρόπο που αποθέτει το πιάτο στο τραπέζι και σου το παρουσιάζει

DourampeisOyster2

Ο κατάλογος, λιτός και απέριττος, δεν αναλώνεται σε σχοινοτενείς περιγραφές πιάτων και είναι σαν να σου λέει με τον τρόπο του πως εδώ τον πρώτο λόγο έχει η πρώτη ύλη. Το επιβεβαιώνεις ευθύς εξ αρχής με τα όστρακα, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και σερβίρονται εντυπωσιακά πάνω σε μικρό βουνό από θρυμματισμένο πάγο. Εμείς χαρήκαμε γαλλικά στρείδια και κυδώνια που ήταν πραγματικά μπουκιά και θάλασσα. Το ίδιο και η μαρινάτη καραβίδα, τολμηρή και σχεδόν γυμνή, με το κεφάλι και το σώμα της αρτυμένο ελάχιστα με ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή. Η κουζίνα προτείνει ακόμα την ψίχα της τηγανιτή και θα σας πρότεινα να μην τη χάσετε διότι μιλάμε για τηγάνι άσπιλο, που θωρακίζει εξωτερικά και κρατά στο εσωτερικό όλους τους γλυκούς θαλασσινούς χυμούς. 

DourampeisOyster3

Το επιβεβαιώσαμε επίσης στα αιθέρια τηγανισμένα καλαμαράκια, ενώ από τα ορεκτικά τιμήσαμε ακόμα την υπερ-πλούσια signature σαλάτα του μαγαζιού με όλων των ειδών τα φρέσκα λαχανικά καθώς και τη δική τους λακέρδα από ρείκι^ το αλάτι τσιμπάει στο στόμα όσο χρειάζεται, έχει ωραίο βουτυράτο δάγκωμα και ένταση από την κάπαρη, είναι τσιπουρομεζές εκλεκτός. Θαυμάσια επίσης τα αχνιστά μύδια, μέσα σε αρκετά παχύρευστη λεμονάτη σος που φέρνει στο νου ψαρόσουπα, και καλοφτιαγμένη αν και ελαφρώς πιο αλμυρή από το επιθυμητό η γαριδομακαρονάδα με τα σωστά βρασμένα ζυμαρικά και τις τροφαντές γαρίδες. 

Από την ψαριά της ημέρας διαλέξαμε μεγαλούτσικα μπαρμπούνια στη σχάρα που αποδείχτηκε και αυτή επιπέδου, μοιάζοντας σχεδόν να έχει εισχωρήσει στα έγκατα του ψαριού προκειμένου να απλώσει τη χαρακτηριστική της αίσθηση αλλά και κρατώντας παράλληλα το κρέας χυμώδες και τρυφερό. Ο γλυκός επίλογος, πλούσιος και χειροποίητος, μένει πιστός στην κλασική γραμμή με γλυκά του κουταλιού όπως το φίνο κυδώνι που κρατά στο δόντι, λουκουμάδες σαν μικρές σφαίρες που μοσχοβολούν μέλι και κανέλα, και πορτοκαλόπιτα σκέτος αφρός, γαρνιρισμένη με φέτες ψητού πορτοκαλιού. 

(+) Το επίπεδο της πρώτης ύλης αλλά και η εμπειρία της κουζίνας στη διαχείριση της

(-) Από την ψαρόσουπα λείπει η γευστική ένταση που θα την έκανε πιο ενδιαφέρουσα 

Περισσότερες πληροφορίες

Δουράμπεης Oyster

Αδριανείου 37, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.