Στη Νέα Σμύρνη τα σουβλάκια είναι μπλε

Η νέα άφιξη στη Νέα Σύρνη έχει τυλιχτά με κεμπάπ προβατίνας και λουκάνικο κόκορα σε έναν κατάλογο ξεκάθαρα «μπλε».

Μπλε Σουβλάκια

Ένα ψητοπωλείο σε ελληνικά χρώματα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτή είναι η ιδέα που ο σεφ Σάκης Βενέτης, Executive Chef του ομίλου "Electra Hotels & Resorts" και δεινός λάτρης του εθνικού μας street food, εδώ και ένα μήνα παρουσιάζει στη Νέα Σμύρνη. "Με ενοχλούσε πολύ η αισθητική του κλασικού σουβλατζίδικου και το ότι στα μενού έβλεπα τα ίδια και τα ίδια και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, με υλικά αμφιβόλου ποιότητας. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα, αποφάσισα να το παρουσιάσω όπως πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι", λέει στο "α" ο σεφ. 

Ο χώρος που το φιλοξενεί, διαμορφώθηκε από τον Δήμο Αρχοντούλη σε απλές, βιομηχανικού στυλ γραμμές, με λαμαρίνες στο ταβάνι και τσιμέντο στους τοίχους βαμμένο μπλε, ως ένδειξη του γενικότερου ελληνικού προφίλ του, εξ ού και η επιλογή της επωνυμίας του μαγαζιού. Δουλεύουν με κρέατα ελληνικά όπως ζυγούρι από τον Τύρναβο, χοιρινά κυρίως από Τρίπολη ή Λάρισα, λουκάνικα από τα Μέγαρα, την Καρδίτσα και τη Δράμα και παραδοσιακές χειροποίητες πίτες χωρίς ηλιέλαιο και ζάχαρη. Κεμπάπ προβατίνας, λουκάνικα κόκορα και χειροποίητος γύρος από χοιρινή πανσέτα είναι μερικές από τις επιλογές που τυλίγονται σε πίτα με νόστιμα παρελκόμενα ενώ φτιάχνουν και χορτοφαγικό γύρο από σελινόριζα που μαρινάρουν με χυμό μήλο, μπούκοβο και κουρκουμά και τον αγκαλιάζουν με αφράτη πίτα με κρεμμύδι, ντομάτα και τη δική τους vegan μαγιονέζα. Στον κατάλογο βρίσκουμε επίσης τυροπιτάρια και μερίδες με παϊδάκια από ζυγούρι, λουκάνικα μοσχαρίσια, χοιρινά και κόκορα αλλά και μπιφτέκια από βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης. Ανάλογη βάση δίνουν και στις σαλάτες τους. Η χωριάτικη φτιάχνεται με χαρουπένιο παξιμάδι, κρίταμο, φέτα από τη Λάρισα, ντομάτες από την Κρήτη και ελιές Καλαμών ενώ ενδιαφέρον έχουν η σαλάτα με ψητό κολοκύθι, λιαστή σαντορινιά ντομάτα, μανούρι και αγουρίδα και η πλιγουροσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, ρόδι λαδολέμονο αρωματισμένο με λουίζα ή μελισσόχορτο. 

Στα ψυγεία τους φιγουράρουν 21 μπύρες ελληνικών μικροζυθοποιών από Πάτρα, Λάρισα, Πάρο, Νάουσα, Ρόδο, Σαντορίνη, Χίο, Αργολίδα, ακόμα και μπύρα με θαλασσινό αλάτι ενώ τα νερά πωλούνται σε χάρτινες συσκευασίες. Επίσης, δεν χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου πλαστικό και ψήνουν με μπρικέτες ελιάς (άοσμη και άκαπνη οικιολογική καύσιμη ύλη) και ξύλα ελιάς. Αυτό πάει να πει οικολογική mentalite σε ψητοπωλείο!

Αγχιάλου 35, Νέα Σμύρνη, 2117357008
Καθημερινά 5 μ.μ-12.30 π.μ. Δευτέρα κλειστά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.