Η Pernod Ricard Hellas καθαρίζει τις αθηναϊκές ακτές και στοχεύει σε "πράσινα" beach bars

Καθαρισμός επτά αττικών παραλιών, εκπαιδεύσεις για «πράσινα» beach bars και ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος για καθαρές παραλίες ανάμεσα στους στόχους της νέας περιβαλλοντικής δράσης «My beach. Our Planet.» της επιδραστικής εταιρείας.

Mathieu Lambotte Pernaud Ricard Hellas

"Μια μακροπρόθεσμη δέσμευση με στόχο την αλλαγή στις ελληνικές παραλίες αλλά και στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε" είναι σύμφωνα με τον κ. Mathieu Lambotte, CEO της Pernod Ricard Hellas, η νέα περιβαλλοντική δράση "My beach. Our Planet.", την οποία παρουσίασε η επιδραστική εταιρεία αλκοολούχων ποτών πριν από μερικές ημέρες.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Pernod Ricard Hellas θα προβεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών της εστίασης για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών των ελληνικών beach bars, εφαρμόζοντας "πράσινα" πρωτόκολλα λειτουργείας σε τρεις επιλεγμένες επιχειρήσεις – leaders του κλάδου στην Αττική, με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την αποφυγή της χρήσης πλαστικών, αλλά και την εμπέδωση της ορθής χρήσης πρώτων υλών και ενέργειας.

Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση της εξιδεικευμένης σε θέματα ρύπανσης ακτών και θαλασσών Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της, η Pernod Ricard Hellas θα προσκαλέσει εθελοντές πολίτες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στους καθαρισμούς παραλιών, επιβραβεύοντας τους για την οικολογική τους επιλογή. Η αρχή θα γίνει με δράσεις καθαρισμού επτά παραλιών της Αττικής που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ με ορίζοντα έναρξης της πρωτοβουλίας την άνοιξη του 2022 και προβλεπόμενο στόχο τον καθαρισμό περισσότερων από 30.000 τμ ελληνικών παραλιών.

"Η δράση μας αυτή – στην οποία συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas - αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας προς την ελληνική κοινωνία και στις αρχές βιωσιμότητας και υπευθυνότητας που διέπουν τη λειτουργία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως", σημείωσε ο κ. Lambotte, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα project με πολυετές ορίζοντα, και εφαρμογή σε ολοένα περισσότερα σημεία της χώρας στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
09/05/2025

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.