Νόστιμη βόλτα στην Κηφισιά σε έξι στάσεις

Βολτάρουμε στην καρδιά της δημοφιλούς πιάτσας και επιλέγουμε εστιατόρια για κάθε διάθεση.

Mikreskyklades

Μικρές Κυκλάδες: θέα... θάλασσα

Το βόρειο αδερφάκι της γνωστής ψαροταβέρνας της Ηλιούπολης είναι ένα κομψό ρεστοράν ψαριού, το οποίο ξεδιπλώνει τη δράση του κάτω από έναν εντυπωσιακό "ουρανό" που θυμίζει κύματα της θάλασσας. Ο κατάλογος κάνει νόστιμες στάσεις σε καλοφτιαγμένα ωμά, προτάσεις με μαγειρευτά και βέβαια φρέσκο ψάρι που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις θάλασσες του λιλιπούτειου νησιωτικού συμπλέγματος.

artisanal

Artisanal Lounge & Gardens: γεύση μοντέρνας Ελλάδας

Είτε για ποτό στη χαρισματική orangerie του κήπου είτε για φαγητό στην πολύ όμορφη σάλα με τις αρτιστίκ αναφορές, το αγαπημένο bar restaurant στην είσοδο της Κηφισιάς βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις μας. Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης αποδίδει κλασικές ελληνικές γεύσεις με τρόπο σημερινό, ενώ τα signature cocktails της Δήμητρας Αντωνακοπούλου είναι σοφιστικέ και ξεχωριστά. 

doshermanos

Dos Hermanos: Mexico calling

Κλασική κηφισιώτικη αξία αποτελεί το πολύχρωμο μεξικάνικο εστιατόριο του Πίτερ Μαραγκού. Ο κατάλογος προτείνει όλες τις αγαπημένες γεύσεις της μεξικάνικης κουζίνας παρέα με νέες σπεσιαλιτέ όπως τα ταρτάρ και σεβίτσε με εξωτικά φρούτα ή η ταλιάτα σε μυστική μεξικάνικη μαρινάδα, ενώ η μπάρα συμπληρώνει την εμπειρία με κλασικά και signature cocktails αλλά και εκλεκτά spirits. 

amorous

Amorous: όπως Αμερική

Έγινε αμέσως στέκι η καινούργια πρόταση από την ομάδα των nice n easy, που εμπνέεται από τη μεταπολεμική Νέα Υόρκη τόσο ως προς την ατμόσφαιρα όσο και ως προς τις γεύσεις που εστιάζουν στις δημοφιλείς γεύσεις της αμερικανικής κουλτούρας. Η δράση ξεκινά από το πρωί με προτάσεις για brunch και συνεχίζεται ως αργά, παρέα με κοκτέιλ και ωραίες μουσικές.

buba

Buba Bistrot Exotique: ταξίδι στους τροπικούς 

Μια μικρή εξωτική όαση είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στο δημοφιλές αυτό στέκι που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τις ταϋλανδέζικες και εν γένει εξωτικές γεύσεις. Συντροφιά σε πιάτα όπως το διάσημο Phad thai, το κοτόπουλο με κάσιους και τον μοσχαρίσιο κιμά στο wok με λαχανικά και oyster sauce κρατούν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και freestyle μουσικές. 

dalprofessore

Dal Professore: μαθήματα ιταλικής νοστιμιάς

Με τραπέζια στην πλατεία Αγία Δημητρίου όταν ο καιρός το επιτρέπει ή στη ζεστή του σάλα, το εστιατόριο του "καθηγητή" Νίκου Δημητροκάλη μας κλείνει διαχρονικά ραντεβού με την αυθεντική ιταλική κουζίνα. Στα highlights η signature και πολύ ελαφριά πίτσα που φουρνίζεται στον εντυπωσιακό φούρνο, τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και τα πολλά και διαφορετικά πιάτα ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Artisanal

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amorous

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.