Το "Alykes" αγκυροβόλησε στο Παλαιό Φάληρο

Το νέο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου σφύζει από γεύσεις που μιλούν άπταιστα τη γλώσσα της θάλασσας.

Alykes

Ανοιχτόκαρδος με προσεγμένη αισθητική και το καθαρό λευκό να κυριαρχεί στην ευρύχωρη σάλα του, ο νέος αυτός χώρος για τους λάτρεις της ψαροφαγίας φέρνει την νόστιμη αλμύρα των θησαυρών της θάλασσας στο πιάτο. Δύο μεγάλα ενυδρεία κουμπώνουν με τη γευστική κατεύθυνση του θαλασσινού μενού που περιλαμβάνει κρύα ορεκτικά όπως μαρινάτο γαύρο, σεβίτσε τσιπούρας ή λαβράκι από τις ψαριές της μέρας, λευκή ταραμοσαλάτα, κυδώνια και γυαλιστερές. Το τσιμπολόι συνεχίζεται με πάσα σε αθερίνες, χταπόδι με λαδόξιδο και μύδια αχνιστά ενώ ολόφρεσκες αχνιστές καραβίδες, χτένια, καλαμάρια και κυδώνια πλασάρονται δίπλα σε ωραία πιάτα ζυμαρικών, ριζότο ή κριθαρότο θαλασσινών. Ρωτήστε για τις ψαριές και τα πιάτα της μέρας που θα απολαύσετε με κάποια από τα κρασιά ελληνικού και διεθνή αμπελώνα της λίστας τους υπό την καθοδήγηση έμπειρου σομελιέ, αλλά και επιλογές αποσταγμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες

Alykes

Κων/νου Παλαιολόγου 1, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.