Τα comfort στέκια της καρδιάς μας

Όσο κι αν το ρίξαμε έξω τις γιορτές (ή και όχι), αυτές τις μέρες επιστρέφουμε με όρεξη σε μέρη δοκιμασμένα που μας ζεσταίνουν την καρδιά και το στομάχι.

Vlassis

Βλάσσης
Οι φυλλωσιές κρατούν μακριά τη βοή της Μιχαλακοπούλου και οι μαρμίτες στο ατμοσφαιρικό και ιντελεκτουέλ εστιατόριο έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους. Στα οπωσδήποτε φριγαδέλι, χουνκιάρ μπεγιεντί και σοφρίτο, ενώ στα ημέρας εμφανίζονται σταθερά αχνιστές σούπες, σελινόριζα αλά πολίτα και ιμάμ με τσακώνικες μελιτζάνες.

Vrasto

Το Βραστό
Έχει ξεπεράσει τον μισό αιώνα ιστορίας και συνεχίζει δυναμικά, με ανανεωμένο πρόσωπο στη Ρεματιά του Χαλανδρίου. Θα τιμήσετε φυσικά το θερμαντικό πιάτο που δίνει το όνομα του στο μαγαζί, τις πίτες με χειροποίητο φύλλο και τις κρεατονοστιμιές στη σχάρα, ρίχνοντας όμως μια ματιά και στα πιάτα ημέρας που περιλαμβάνουν παραδοσιακά μαγειρευτά. 

oikonomou

Οικονόμου
Απαράλλακτο ύφος "πάμε σαν άλλοτε" και στα τραπέζια του κλασικού μαγειρείου των Πετραλώνων με ιστορία από το 1930, ένα μιξ παλαιών και νέων θαμώνων, που απολαμβάνουν παραδοσιακές νοστιμιές στην κατσαρόλα και τον φούρνο: λαδερά, λαχανοντολμάδες, στιφάδο, αρνί με πατάτες στο φούρνο και άλλα πολλά που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. 

NostimiesMairis

Οι Νοστιμιές της Μαίρης
Εραστές της ατμόσφαιρας της πλατείας του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ηθοποιοί μετά τις παραστάσεις στα γύρω θέατρα, όλοι έχουν τη θέση τους στο ζεστό μαγειρείο της Μαίρης και μαζί το αγαπημένο τους πιάτο που διαλέγουν από τη βιτρίνα με τις μεγάλες λαμαρίνες: μπιφτέκια, σουτζουκάκια, όλων των ειδών τα λαδερά, πολύ καλός χειροποίητος πουρές πατάτας αλλά και κρεατικά στη σχάρα.

toavrgotoukokora

Το Αυγό του Κόκορα
Αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών και όχι μόνο, από την εποχή που μεσουρανούσε στην Κυψέλη μέχρι σήμερα που συνεχίζει την πορεία του στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου. Κοκορόσουπα και ξεκοκαλισμένο κοκορόπουλο στα must, παρέα με πολλά πιάτα της ώρας, μαγειρευτά και φρεσκοκομμένες πληθωρικές σαλάτες.  

Vasilis

Βασίλης
Το ντεκόρ μπορεί να έχει αλλάξει με πινελιές ζεστές και μοντέρνες, ο κατάλογος ωστόσο στην κλασική αυτή ταβέρνα της Κηφισιάς παραμένει απαράλλακτος από το 1983. Στα ορεκτικά μιλάει το σωστό τηγάνι μαζί με χερίσια ντολμαδάκια αλλά και αφράτη γαρδούμπα για τους ρέκτες του είδους, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει ωραία μαγειρευτά αλλά και κρεατικά, ψημένα με μαστοριά και γνώση. 

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.