Πού να κρύβεται το "Εν Κρυπτώ";

Ένα σύγχρονης αντίληψης μαγειρείο μας υποδέχεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του κέντρου.

enkrypto2

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους κινούνται στο κέντρο κάνει το σύγχρονης αντίληψης μαγειρείο "Εν Κρυπτώ", που κρύβεται πράγματι στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Οι γεύσεις που προτείνει ο έμπειρος σεφ και συνιδιοκτήτης Νίκος Βαγενάς έχουν σαν αφετηρία τους την κλασική ελληνική κουζίνα αλλά διανθίζονται σταθερά και με περίπου δέκα πιάτα ημέρας που δεν περιορίζονται αυστηρά σε αυτή, και μπορείτε να δοκιμάσετε στα λίγα τραπέζια επί τόπου ή με delivery στο σπίτι. Έτσι, πλάι λόγου χάρη στο τηγανόψωμο με φέτα, μυζήθρα και σπανάκι ή το ψητό ταλαγάνι με χειροποίητο τσάτνεϊ ντομάτας, παίρνουν θέση μαγειρευτά όπως το παστίτσιο και ο μουσακάς, αλλά και πιάτα πιο μεσογειακής αντίληψης σαν τα φιλετάκια κοτόπουλου με καπνιστή πάπρικα και εστραγκόν. Σημειώστε ακόμα πως τα περισσότερα ζυμαρικά παρασκευάζονται στην κουζίνα, όπου ζυμώνουν επίσης καθημερινά το δικό τους ψωμί και ανοίγουν χειροποίητο φύλλο για τις πίτες τους, όπως η σπανακόπιτα με κατσικίσιο τυρί και η κοτόπιτα με παρμεζάνα ή γραβιέρα Νάξου. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.