Vitello: Εκεί που τα "καλά παιδιά" τρώνε ιταλο-αμερικανικά

Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική συμμαχία των σεφ Ηλία Σκουλά και Pino Saccheri έρχεται στο νέο εστιατόριο του ομίλου Βουλγαράκη στο Παλαιό Φάληρο.

Vitello

Μια κουβέντα με τον Ηλία Σκουλά για τη γεύση καταλήγει σχεδόν πάντα σε κινηματογραφικά blockbusters. Τα "Καλά Παιδιά" λοιπόν θα μπορούσε να λέγεται το νέο εστιατορικό concept όπου ο ανατρεπτικός σεφ και ο αλέγκρος Ιταλός Pino Saccheri συνεργάζονται σε ένα μενού με ιντριγκαδόρικες ιταλο-αμερικανικής έμπνευσης μαγειρικές ερμηνείες. 

Το γευστικό σενάριο του νέου χώρου που άνοιξε στις 21/12, περιλαμβάνει προτάσεις, αμερικανικού format με ιταλικά και μεσογειακά υλικά. Στα highlights, τα υβριδικά burgers, τα λεγόμενα "Gismo", όπου η ζύμη πίτσας αντικαθιστά το κλασικό ψωμί και γεμίζουν με κεφτέδες ή ραγού, αλλά και τα πληθωρικά Italian-American burgers, με μπιφτέκι των 200 γρ. από Black Angus και ονόματα που ενίοτε "παίζουν" με την προέλευση των συστατικών τους. Θα βρείτε επίσης μια σύντομη αλλά περιεκτική επιλογή κρεατικών όπως τα spare ribs που γλασάρουν με δική τους σάλτσα μήλου και ψήνουν για 4.5 ώρες στον φούρνο και το σουβλιστό πικάντικο κοτόπουλο "alla Diavola". Ο Saccheri, που είναι και ο Executive chef των εστιατορίων του ομίλου Βουλγαράκη, υπογράφει τις αέρινες πίτσες που παρουσιάζει σε εντελώς ιταλικές εκδοχές, με καλής ποιότητας επιλεγμένα υλικά, αυθεντικές, κλασικές, απείραχτες. 

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.