Vitello: Εκεί που τα "καλά παιδιά" τρώνε ιταλο-αμερικανικά

Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική συμμαχία των σεφ Ηλία Σκουλά και Pino Saccheri έρχεται στο νέο εστιατόριο του ομίλου Βουλγαράκη στο Παλαιό Φάληρο.

Vitello

Μια κουβέντα με τον Ηλία Σκουλά για τη γεύση καταλήγει σχεδόν πάντα σε κινηματογραφικά blockbusters. Τα "Καλά Παιδιά" λοιπόν θα μπορούσε να λέγεται το νέο εστιατορικό concept όπου ο ανατρεπτικός σεφ και ο αλέγκρος Ιταλός Pino Saccheri συνεργάζονται σε ένα μενού με ιντριγκαδόρικες ιταλο-αμερικανικής έμπνευσης μαγειρικές ερμηνείες. 

Το γευστικό σενάριο του νέου χώρου που άνοιξε στις 21/12, περιλαμβάνει προτάσεις, αμερικανικού format με ιταλικά και μεσογειακά υλικά. Στα highlights, τα υβριδικά burgers, τα λεγόμενα "Gismo", όπου η ζύμη πίτσας αντικαθιστά το κλασικό ψωμί και γεμίζουν με κεφτέδες ή ραγού, αλλά και τα πληθωρικά Italian-American burgers, με μπιφτέκι των 200 γρ. από Black Angus και ονόματα που ενίοτε "παίζουν" με την προέλευση των συστατικών τους. Θα βρείτε επίσης μια σύντομη αλλά περιεκτική επιλογή κρεατικών όπως τα spare ribs που γλασάρουν με δική τους σάλτσα μήλου και ψήνουν για 4.5 ώρες στον φούρνο και το σουβλιστό πικάντικο κοτόπουλο "alla Diavola". Ο Saccheri, που είναι και ο Executive chef των εστιατορίων του ομίλου Βουλγαράκη, υπογράφει τις αέρινες πίτσες που παρουσιάζει σε εντελώς ιταλικές εκδοχές, με καλής ποιότητας επιλεγμένα υλικά, αυθεντικές, κλασικές, απείραχτες. 

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.