Τρία κεράκια για το "Μαραμπού" του Παγκρατίου

Το artigianale παγωτατζίδικο της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου γιορτάζει τρία χρόνια αληθινό παγωτό.

Μαραμπού

Γευσιγνώστρια κρασιών ήταν η Βίκυ Περιστάνγλου, πριν αποφασίσει να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο να ανοίξει το δικό της παγωτατζίδικο, ενώ ο Ιγκόρ Τσομλεκτόγλου εργαζόντα στην κλωστοϋφαντουργία, ένα ταξίδι στη Ρώμη, όμως ήταν αρκετό ώστε οι δυο τους να αρχίσουν να γνέθουν ένα νήμα νοστιμιάς, που αυτές τις μέρες συμπληρώνει τα τρία του χρόνια.

Ήταν αυτό το ταξίδι στη Ρώμη που, το 2018, ξύπνησε στη Βίκυ την ιδέα να εντρυφήσει στην τέχνη του artigianale παγωτού. Κι έναν χρόνο μετά, όταν το λιλιπούτειο "Μαραμπού" άνοιξε τις πόρτες του, υπήρξε ένας από τους ελάχιστους μπροστάρηδες μιας τάσεις που, πολύ σύντομα, θα εξαπλωνόταν σε όλη την Αθήνα.

Σήμερα, το "Μαραμπού" παραμένει ένα σημείο συνάντησης για τους φανατικούς του φυσικού, φρέσκου παγωτού, συγκεντρώνοντας θαμώνες όχι μόνο από το Παγράτι, αλλά κι όλες τις περιοχές της Αθήνας, χάρη σε συνταγές βασισμένες σε λίγα, αλλά εκλεκτά υλικά, με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, και χωρίς έτοιμες βάσεις παγωτού.

Στα τρία αυτά χρόνια λειτουργίας του, το "Μαραμπού" έχει κρατήσει την τακτική του ίδια: Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις δέκα ή ενίοτε τις δώδεκα, με σταθερές το παγωτό ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, ενώ ανάλογα με την εποχή, βρίσκει κανείς καϊμάκι (μόνο με σαλέπι, χωρίς μαστίχα), φιστίκι και μόκα.

Η γκάμα εμπλουτίζεται από πιο προχωρημένες επιλογές σορμπέ, αλλά και παγωτό από μαύρη μπύρα, αβοκάντο με καραμελωμένα φιστίκια, καρύδα με γιασεμί, ή και ανθότυρο με γλυκό σαμιώτικο κρασί και σταφίδες. Αυτό το τελευταίο, ειδικά, είναι ένας πολύ καλός λόγος να σπεύσετε, όσοι δεν έχετε γνωρίσει ακόμη το "Μαραμπού".

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι, 2107247037

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.