Τρία κεράκια για το "Μαραμπού" του Παγκρατίου

Το artigianale παγωτατζίδικο της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου γιορτάζει τρία χρόνια αληθινό παγωτό.

Μαραμπού

Γευσιγνώστρια κρασιών ήταν η Βίκυ Περιστάνγλου, πριν αποφασίσει να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο να ανοίξει το δικό της παγωτατζίδικο, ενώ ο Ιγκόρ Τσομλεκτόγλου εργαζόντα στην κλωστοϋφαντουργία, ένα ταξίδι στη Ρώμη, όμως ήταν αρκετό ώστε οι δυο τους να αρχίσουν να γνέθουν ένα νήμα νοστιμιάς, που αυτές τις μέρες συμπληρώνει τα τρία του χρόνια.

Ήταν αυτό το ταξίδι στη Ρώμη που, το 2018, ξύπνησε στη Βίκυ την ιδέα να εντρυφήσει στην τέχνη του artigianale παγωτού. Κι έναν χρόνο μετά, όταν το λιλιπούτειο "Μαραμπού" άνοιξε τις πόρτες του, υπήρξε ένας από τους ελάχιστους μπροστάρηδες μιας τάσεις που, πολύ σύντομα, θα εξαπλωνόταν σε όλη την Αθήνα.

Σήμερα, το "Μαραμπού" παραμένει ένα σημείο συνάντησης για τους φανατικούς του φυσικού, φρέσκου παγωτού, συγκεντρώνοντας θαμώνες όχι μόνο από το Παγράτι, αλλά κι όλες τις περιοχές της Αθήνας, χάρη σε συνταγές βασισμένες σε λίγα, αλλά εκλεκτά υλικά, με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, και χωρίς έτοιμες βάσεις παγωτού.

Στα τρία αυτά χρόνια λειτουργίας του, το "Μαραμπού" έχει κρατήσει την τακτική του ίδια: Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις δέκα ή ενίοτε τις δώδεκα, με σταθερές το παγωτό ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, ενώ ανάλογα με την εποχή, βρίσκει κανείς καϊμάκι (μόνο με σαλέπι, χωρίς μαστίχα), φιστίκι και μόκα.

Η γκάμα εμπλουτίζεται από πιο προχωρημένες επιλογές σορμπέ, αλλά και παγωτό από μαύρη μπύρα, αβοκάντο με καραμελωμένα φιστίκια, καρύδα με γιασεμί, ή και ανθότυρο με γλυκό σαμιώτικο κρασί και σταφίδες. Αυτό το τελευταίο, ειδικά, είναι ένας πολύ καλός λόγος να σπεύσετε, όσοι δεν έχετε γνωρίσει ακόμη το "Μαραμπού".

Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι, 2107247037

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.