Οδηγός Εστιατορίων

Στον Κώστα Σπηλιάδη το βραβείο ΑΡΓΩ για τη Γαστρονομία

Ο επιδραστικός restaurateur πίσω από το παγκόσμιο brand του «Estiatorio Milos» τιμήθηκε ανάμεσα σε 7 ακόμη λαμπρούς Έλληνες του εξωτερικού.

Κώστας Σπηλιάδης - ΑΡΓΩ Γαστρονομίας

Οκτώ Έλληνες του εξωτερικού με λαμπρή επαγγελματική διαδρομή ξεχώρισε για τρίτη χρονιά το δίκτυο Αργώ, τιμώντας την πορεία τους σε μια μεγάλη γκάμα τομέων και δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, την ανθρωπιστική δράση, αλλά και τη γαστρονομία, σε απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, πρωτοστατούσης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Κώστας Σπηλιάδης, ο επιδραστικός restaurateur πίσω από το παγκόσμιο brand του "Estiatorio Milos", με παρουσία σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Μεξικό, Λονδίνο και φυσικά στην Αθήνα, ήταν αυτός που τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΓΩ 2021 για την Γαστρονομία, ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως ο κάτοχος Πούλιτσερ συγγραφέας Τζέφρι Ευγενίδης (Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών), ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας (Βραβείο Αθλητισμού) και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς (Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά).

Με τα δυο προηγούμενα ΑΡΓΩ Γαστρονομίας να έχουν απονεμηθεί στους σεφ Ασημάκη Χανιώτη (2020) και Κωνσταντίνο Φιλίππου (2019), ο Κώστας Σπηλιάδης έγινε φέτος ο πρώτος επιχειρηματίας του κλάδου που αποσπά τη σπουδαία αυτή διάκριση, ενώ το πιο πρόσφατό του opening είναι αυτό του νέου "Milos" στην Αθήνα. Εκεί, οι signature γεύσεις του εστιατορίου συνδυάζονται με το πρώτο "Xenodocheio Milos", με το οποίο το καταξιωμένο διεθνές brand εισάγει για πρώτη φορά την έννοια του γαστρονομικού ξενοδοχείου.

Τα βραβεία απονέμονται κατόπιν εισήγησης και αξιολόγησης κριτικής επιτροπής, με Πρόεδρο για φέτος τον Ομ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., πρώην Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Βασίλη Σκουρή, και μέλη τους:

  • Ντίνο Αρκουμάνη, Ομ. Καθηγητή Μηχανολογίας Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Πρόεδρο Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο Upstream, Partner Big Pi Venture Capital
  • Ευθύμιο Βιδάλη, Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ
  • Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρο Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη
  • Παναγιώτη Γιαννάκη, Προπονητή καλαθοσφαίρισης
  • Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
  • Άννη Ηλιοπούλου, Επιχειρηματία – Εκδότρια
  • Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή/ Διευθυντή Πληροφορικής MIT Media Lab
  • Σπύρο Παππά, Δικηγόρο, πρώην Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Αθανάσιο Σαββάκη, Επιχειρηματία
  • Γιάννη Σπανολιό, Πρόεδρο "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Αναλυτικά, τα βραβεία ΑΡΓΩ 2021 απονεμήθηκαν στους:

  • Βραβείο Επιστημών: Κύπρος Νικολαΐδης, Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ).
  • Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών: Jeffrey Eugenides, Συγγραφέας (Η.Π.Α.).
  • Βραβείο Επιχειρηματικότητας:  Γιώργος Γιανκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας, Regeneron Laboratories (Η.Π.Α.).
  • Βραβείο Καινοτομίας: Αναστασία Αϊλαμάκη, Καθηγήτρια Επιστήμης Υπολογιστών (ΕΛΒΕΤΙΑ).
  • Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς: Αρχιμανδρίτης Δρ. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Γουινέας (ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ/ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ).
  • Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά: Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΒΕΛΓΙΟ).
  • Βραβείο Αθλητισμού: Λευτέρης Πετρούνιας, Δις Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής (Ρίο ντε Τζανέιρο - Τόκιο)
  • Βραβείο Γαστρονομίας: Κώστας Σπηλιάδης, Ιδρυτής εστιατορίων MILOS (ΚΑΝΑΔΑΣ)

Βραβεία ΑΡΓΩ 2021 Νικητές

Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (www.argo-network.eu) είναι το Δίκτυο των Ελλήνων του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα με επίκεντρο τις Βρυξέλλες (ελεύθεροι επαγγελματίες: δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες). Στόχος της Διεθνούς αυτής Ένωσης είναι η δικτύωση μεταξύ των μελών και οι συνεργασίες, καθώς και ο κοινός προβληματισμός για τα τρέχοντα εθνικά θέματα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδεχομένως η συναγωγή συμπερασμάτων και η υποβολή προτάσεων, όταν και όπου η κοινή τεχνογνωσία των μελών θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το κοινό καλό. Χάρη στο κύρος του Δικτύου, η Αργώ γρήγορα προσέλκυσε και τους Έλληνες αξιωματούχους που εργάζονται στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και οι οποίοι, πλέον, συμμετέχουν αθρόα στις δράσεις της, με την ιδιότητα του φίλου. Αντίστοιχες ομόλογες Ενώσεις σε καίρια σημεία ανά τον κόσμο είναι υπό σύσταση για τη βέλτιστη επικοινωνία και συντονισμό του Δικτύου των Ελλήνων του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Δεκαράκι Ροδίτης αγαπάει το χέλι

Ένα πολύ ξεχωριστό τσίπουρο παντρεύεται μ’ ένα από τα πιο διαλεχτά ελληνικά ντελικατέσεν, σε αρμονίες που γοητεύουν τον ουρανίσκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
20/05/2022

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: Βιώσιμη αλιεία για έναν "Planet Fish" με θάλασσες χωρίς αποτύπωμα

"Άσε το γόνο να γίνει γονιός", "το μέγεθος μετράει", "ποτέ κολιό τον Αύγουστο", "η ιχθυοκαλλιέργεια κάνει καλό", "τρώμε τον εισβολέα λεοντόψαρο", "καλώς τα, τα λιανόψαρα"… Η βιώσιμη αλιεία και η οικολογική θαλασσινή γαστρονομία έχουν τα συνθήματά τους και στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας θα έχουν την τιμητική τους.

Annie Fine Cooking

Συνεχίζοντας με νέο σεφ, τον Στέφανο Μιχάλη, στο μονοπάτι της ελληνικής μπιστρονομίας, το off Broadway εστιατόριο που έκανε αίσθηση πέρυσι, αλλάζει καθημερινά το μενού του και δημιουργεί ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρωτότυπο ρεπερτόριο γαστρονομικών ιδεών.

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

Η Μαραθιά συναντάει στον Μιχάλη Μάρθα το γαστρονομικό της alter ego

Ο νέος σεφ της Μαραθιάς πλέει στα ίδια γαστρονομικά πελάγη με το συνεχώς ανερχόμενο εστιατόριο της Τήνου και φαίνεται να ολοκληρώνει μια πετυχημένη ομάδα με σύνθημα το "eat real food"…

Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".