Στον Κώστα Σπηλιάδη το βραβείο ΑΡΓΩ για τη Γαστρονομία

Ο επιδραστικός restaurateur πίσω από το παγκόσμιο brand του «Estiatorio Milos» τιμήθηκε ανάμεσα σε 7 ακόμη λαμπρούς Έλληνες του εξωτερικού.

Κώστας Σπηλιάδης - ΑΡΓΩ Γαστρονομίας

Οκτώ Έλληνες του εξωτερικού με λαμπρή επαγγελματική διαδρομή ξεχώρισε για τρίτη χρονιά το δίκτυο Αργώ, τιμώντας την πορεία τους σε μια μεγάλη γκάμα τομέων και δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, την ανθρωπιστική δράση, αλλά και τη γαστρονομία, σε απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, πρωτοστατούσης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Κώστας Σπηλιάδης, ο επιδραστικός restaurateur πίσω από το παγκόσμιο brand του "Estiatorio Milos", με παρουσία σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Μεξικό, Λονδίνο και φυσικά στην Αθήνα, ήταν αυτός που τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΓΩ 2021 για την Γαστρονομία, ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως ο κάτοχος Πούλιτσερ συγγραφέας Τζέφρι Ευγενίδης (Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών), ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας (Βραβείο Αθλητισμού) και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς (Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά).

Με τα δυο προηγούμενα ΑΡΓΩ Γαστρονομίας να έχουν απονεμηθεί στους σεφ Ασημάκη Χανιώτη (2020) και Κωνσταντίνο Φιλίππου (2019), ο Κώστας Σπηλιάδης έγινε φέτος ο πρώτος επιχειρηματίας του κλάδου που αποσπά τη σπουδαία αυτή διάκριση, ενώ το πιο πρόσφατό του opening είναι αυτό του νέου "Milos" στην Αθήνα. Εκεί, οι signature γεύσεις του εστιατορίου συνδυάζονται με το πρώτο "Xenodocheio Milos", με το οποίο το καταξιωμένο διεθνές brand εισάγει για πρώτη φορά την έννοια του γαστρονομικού ξενοδοχείου.

Τα βραβεία απονέμονται κατόπιν εισήγησης και αξιολόγησης κριτικής επιτροπής, με Πρόεδρο για φέτος τον Ομ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., πρώην Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Βασίλη Σκουρή, και μέλη τους:

  • Ντίνο Αρκουμάνη, Ομ. Καθηγητή Μηχανολογίας Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Πρόεδρο Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο Upstream, Partner Big Pi Venture Capital
  • Ευθύμιο Βιδάλη, Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ
  • Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρο Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη
  • Παναγιώτη Γιαννάκη, Προπονητή καλαθοσφαίρισης
  • Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
  • Άννη Ηλιοπούλου, Επιχειρηματία – Εκδότρια
  • Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή/ Διευθυντή Πληροφορικής MIT Media Lab
  • Σπύρο Παππά, Δικηγόρο, πρώην Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Αθανάσιο Σαββάκη, Επιχειρηματία
  • Γιάννη Σπανολιό, Πρόεδρο "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Αναλυτικά, τα βραβεία ΑΡΓΩ 2021 απονεμήθηκαν στους:

  • Βραβείο Επιστημών: Κύπρος Νικολαΐδης, Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ).
  • Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών: Jeffrey Eugenides, Συγγραφέας (Η.Π.Α.).
  • Βραβείο Επιχειρηματικότητας:  Γιώργος Γιανκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας, Regeneron Laboratories (Η.Π.Α.).
  • Βραβείο Καινοτομίας: Αναστασία Αϊλαμάκη, Καθηγήτρια Επιστήμης Υπολογιστών (ΕΛΒΕΤΙΑ).
  • Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς: Αρχιμανδρίτης Δρ. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Γουινέας (ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ/ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ).
  • Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά: Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΒΕΛΓΙΟ).
  • Βραβείο Αθλητισμού: Λευτέρης Πετρούνιας, Δις Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής (Ρίο ντε Τζανέιρο - Τόκιο)
  • Βραβείο Γαστρονομίας: Κώστας Σπηλιάδης, Ιδρυτής εστιατορίων MILOS (ΚΑΝΑΔΑΣ)

Βραβεία ΑΡΓΩ 2021 Νικητές

Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (www.argo-network.eu) είναι το Δίκτυο των Ελλήνων του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα με επίκεντρο τις Βρυξέλλες (ελεύθεροι επαγγελματίες: δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες). Στόχος της Διεθνούς αυτής Ένωσης είναι η δικτύωση μεταξύ των μελών και οι συνεργασίες, καθώς και ο κοινός προβληματισμός για τα τρέχοντα εθνικά θέματα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδεχομένως η συναγωγή συμπερασμάτων και η υποβολή προτάσεων, όταν και όπου η κοινή τεχνογνωσία των μελών θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το κοινό καλό. Χάρη στο κύρος του Δικτύου, η Αργώ γρήγορα προσέλκυσε και τους Έλληνες αξιωματούχους που εργάζονται στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και οι οποίοι, πλέον, συμμετέχουν αθρόα στις δράσεις της, με την ιδιότητα του φίλου. Αντίστοιχες ομόλογες Ενώσεις σε καίρια σημεία ανά τον κόσμο είναι υπό σύσταση για τη βέλτιστη επικοινωνία και συντονισμό του Δικτύου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.