Βαρούλκο

Κανείς δεν λέει όχι σε ένα δείπνο με θέα Ακρόπολη και σφραγίδα Λαζάρου. Ειδικά αν διανθίζεται με νέα και ενδιαφέροντα πιάτα.

Βαρούλκο

Εμπνεύσεις με υπογραφή

Κανείς δεν λέει όχι σε ένα δείπνο με θέα Ακρόπολη και σφραγίδα Λαζάρου. Ειδικά αν διανθίζεται με νέα και ενδιαφέροντα πιάτα.

Βαρούλκο - εικόνα 1

Βρέθηκα στο «Βαρούλκο» πριν από μερικές ημέρες, δοκίμασα και σταχυολογώ. Φαντάζεστε εστιατόριο ψαριού να σερβίρει πεϊνιρλί; Προφανώς όχι, και κακώς, διότι ο Λευτέρης το τόλμησε και πέτυχε. Στεγνή και αφράτη βάση με μετρημένη βουτυρένια αίσθηση, μάγουλα σφυρίδας και πάστα τρούφας δίνουν ένα συνολάκι μούρλια. Εντάξει, «πνίγεται» λίγο η θαλασσινή αύρα της σφυρίδας, αλλά μέχρι να το καταλάβεις το πιάτο έχει αδειάσει. Αν σας πως τώρα ότι έφαγα «Λίτσα» με άνυδρη λευκαδίτικη φακή, σίγουρα θα με ρωτήσετε τι είναι η... λίτσα. Μιλάμε για ένα εξαίρετο σε σάρκα (τονοειδούς χαρακτήρα) ψάρι που συνδυάζεται άψογα με μια κόκκινη σος μπουρδέτο και φακές. Το δοκίμασα για πρώτη φορά στην καριέρα μου και αξίζει από μόνο του τη μετακίνηση. Αν ενδιαφέρεστε για κάτι πιο απλό, πολύ καλό είναι και το λευκό κριθαράκι με κρασί Λήμνου, ελάχιστο σκόρδο και κυδώνια - ριζότο (χύλωμα και al dente συνυπάρχουν και κολακεύουν) σε εκδοχή πάστας. Τέλος, δημιουργικό βήμα κάνει και η αχινοσαλάτα σε συνδυασμό με σαμπάνια (προσφέρει το όξινο στοιχείο) και κασίς που όσο κι αν φαίνεται περίεργο αναδεικνύει τις ιωδιούχες αρετές του αχινού. Οι παραδοσιακοί του λεμονιού και του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου μπορεί να μην το υιοθετήσουν. Γι' αυτούς όμως που «ψάχνονται», το πιάτο (για την ακρίβεια τρία κουταλάκια) έχει άποψη και βγάζει «ιδέα». Όσο για το κρασί, εμπιστευθείτε τον sommelier του «Βαρούλκου» Γιώργο Σπύρου. Είναι μελετημένος και θα σας κάνει προτάσεις για κρασί σε ποτήρι τις οποίες αποκλείεται να μετανιώσετε. Όπως, άλλωστε, δεν θα μετανιώσετε αν αφήσετε τον Νεκτάριο Ντάλα να «κάνει παιχνίδι» με το εισαγωγικό απεριτίφ. Θα το απολαύσετε και θα μάθετε κάποια tips για μια επανάληψη στο σπίτι. Μονάχα βιαστείτε. Οι καλές ημέρες που επιτρέπουν ταράτσα, άρα και θέα Ακρόπολη, λιγοστεύουν επικίνδυνα. Διονύσης Κούκης INFO

Βαρούλκο, Πειραιώς 80, 2105228400. Κλειστά Κυριακή. Τιμή: € 50-60.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.