«48»

Το «48» εξελίσσεται σ' ένα σοφιστικέ χώρο εξόδου όπου το μπαρ κινείται στο πνεύμα του Χρήστου Πότσιου («De Luxe», «Soul») και το ρεστοράν στο μεταμοντέρνο conceptualισμό του Χριστόφορου Πέσκια.

«48»

Προκλητικά καινούργιο

Το «48» εξελίσσεται σ' ένα σοφιστικέ χώρο εξόδου όπου το μπαρ κινείται στο πνεύμα του Χρήστου Πότσιου («De Luxe», «Soul») και το ρεστοράν στο μεταμοντέρνο conceptualισμό του Χριστόφορου Πέσκια.

«48» - εικόνα 1

Με νέο πνεύμα και έξτρα ανανεωτική διάθεση αντικρίζει το «48» την καινούργια σεζόν. Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι ότι το μπαρ αποκτά την ανεξαρτησία του όντας πάντοτε σε στενή επαφή και όσμωση με το ρεστοράν. Το αναλαμβάνει ο Χρήστος Πότσιος, δίνοντας μια νότα μετακίνησης του συνόλου προς ένα μοντέρνο, σοφιστικέ, στυλάτο χώρο εξόδου όπου το φαγητό δεν θα είναι στατική υπόθεση. Η μουσική όμως δεν θα οδηγείται σε οριεντάλ ξεχαρβάλωμα, ούτε θα κινείται σε hip-hop και r&b ρυθμούς, σκεφτείτε τη μάλλον σαν mood lounge music, όπως το soundtrack του φιλμ «2046» λ.χ. Μετά τα μεσάνυχτα που ο ήχος θα δυναμώνει -χωρίς υπερβολές- θα ακούμε και Franz Ferdinard και Serge Gainsbourg. Στο decor, πάλι, οι πρώτες αλλαγές έχουν υλοποιηθεί με φωτεινά χρωματιστά μονομπλόκ σταντ.

Η κουζίνα συνεχίζει ακάθεκτη τις πολύ guzel (ωραίες) προτάσεις της. Φέτος μάλιστα έχει προστεθεί ένα εναλλασσόμενο μενού με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο προτάσεις (πρώτο-κύριο-γλυκό και δύο ποτήρια κρασί ταιριασμένα με τα φαγητά στην τιμή των € 48), με πρόχειρους υπολογισμούς πληρώνεις τουλάχιστον 40% λιγότερο απ' ό,τι αν παράγγελνες από τον κανονικό κατάλογο.

Ο Πέσκιας εφευρίσκει διαρκώς νέους γευστικούς συνδυασμούς και γαστρονομικά concept που εκπλήσσουν. Το δίδυμο αγγούρι-ταραμάς στη σάλτσα ενός σαργού σε κεντρίζει. Το σούσι θέμα σκουμπρί-τζίντζερ μετατρέπεται σε εξαιρετικό ελληνικό ψάρι του φούρνου με πικάντικο μυρωδάτο καραμέλωμα. Όλα τα λεφτά όμως τα παίρνει το απρόσμενο συνταίριασμα μελιτζανοσαλάτας με σέλινο. Μετατρέπει το προκλητικό ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο σ' ένα μεταμοντέρνο σμυρναίικο σουτζουκάκι, «ντύνοντας» τα βομβίδια του ωμού κρέατος με σούπερ μυρωδάτη ανατολίτικη σάλτσα. Το μπριάμ του με παγωμένη πούδρα φέτας μετατρέπει το καθημερινό σε «καλό», η bavaroise με μαστίχα Χίου, ρεβανί και μαριναρισμένο ροδάκινο συγκαταλέγεται στα σουξέ της νέας ελληνικής γαστρονομίας, παρέα με τη σύνθεση κρέμα ανθότυρου-σορμπέ μελιού-κομπόστα πράσινου μήλου.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr
INFO

«48», Αρματολών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106411802. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. Τιμή: € 65-76.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.