«48»

Το «48» εξελίσσεται σ' ένα σοφιστικέ χώρο εξόδου όπου το μπαρ κινείται στο πνεύμα του Χρήστου Πότσιου («De Luxe», «Soul») και το ρεστοράν στο μεταμοντέρνο conceptualισμό του Χριστόφορου Πέσκια.

«48»

Προκλητικά καινούργιο

Το «48» εξελίσσεται σ' ένα σοφιστικέ χώρο εξόδου όπου το μπαρ κινείται στο πνεύμα του Χρήστου Πότσιου («De Luxe», «Soul») και το ρεστοράν στο μεταμοντέρνο conceptualισμό του Χριστόφορου Πέσκια.

«48» - εικόνα 1

Με νέο πνεύμα και έξτρα ανανεωτική διάθεση αντικρίζει το «48» την καινούργια σεζόν. Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι ότι το μπαρ αποκτά την ανεξαρτησία του όντας πάντοτε σε στενή επαφή και όσμωση με το ρεστοράν. Το αναλαμβάνει ο Χρήστος Πότσιος, δίνοντας μια νότα μετακίνησης του συνόλου προς ένα μοντέρνο, σοφιστικέ, στυλάτο χώρο εξόδου όπου το φαγητό δεν θα είναι στατική υπόθεση. Η μουσική όμως δεν θα οδηγείται σε οριεντάλ ξεχαρβάλωμα, ούτε θα κινείται σε hip-hop και r&b ρυθμούς, σκεφτείτε τη μάλλον σαν mood lounge music, όπως το soundtrack του φιλμ «2046» λ.χ. Μετά τα μεσάνυχτα που ο ήχος θα δυναμώνει -χωρίς υπερβολές- θα ακούμε και Franz Ferdinard και Serge Gainsbourg. Στο decor, πάλι, οι πρώτες αλλαγές έχουν υλοποιηθεί με φωτεινά χρωματιστά μονομπλόκ σταντ.

Η κουζίνα συνεχίζει ακάθεκτη τις πολύ guzel (ωραίες) προτάσεις της. Φέτος μάλιστα έχει προστεθεί ένα εναλλασσόμενο μενού με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο προτάσεις (πρώτο-κύριο-γλυκό και δύο ποτήρια κρασί ταιριασμένα με τα φαγητά στην τιμή των € 48), με πρόχειρους υπολογισμούς πληρώνεις τουλάχιστον 40% λιγότερο απ' ό,τι αν παράγγελνες από τον κανονικό κατάλογο.

Ο Πέσκιας εφευρίσκει διαρκώς νέους γευστικούς συνδυασμούς και γαστρονομικά concept που εκπλήσσουν. Το δίδυμο αγγούρι-ταραμάς στη σάλτσα ενός σαργού σε κεντρίζει. Το σούσι θέμα σκουμπρί-τζίντζερ μετατρέπεται σε εξαιρετικό ελληνικό ψάρι του φούρνου με πικάντικο μυρωδάτο καραμέλωμα. Όλα τα λεφτά όμως τα παίρνει το απρόσμενο συνταίριασμα μελιτζανοσαλάτας με σέλινο. Μετατρέπει το προκλητικό ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο σ' ένα μεταμοντέρνο σμυρναίικο σουτζουκάκι, «ντύνοντας» τα βομβίδια του ωμού κρέατος με σούπερ μυρωδάτη ανατολίτικη σάλτσα. Το μπριάμ του με παγωμένη πούδρα φέτας μετατρέπει το καθημερινό σε «καλό», η bavaroise με μαστίχα Χίου, ρεβανί και μαριναρισμένο ροδάκινο συγκαταλέγεται στα σουξέ της νέας ελληνικής γαστρονομίας, παρέα με τη σύνθεση κρέμα ανθότυρου-σορμπέ μελιού-κομπόστα πράσινου μήλου.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr
INFO

«48», Αρματολών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106411802. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. Τιμή: € 65-76.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.