Η πίτσα των «Franco Manca» του Λονδίνου έρχεται στην Ελλάδα

Η αλυσίδα εστιατορίων που επιμένει slow-rising sourdough πίτσα με περισσότερα από 56 πόστα στην Αγγλία και ένα στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας ,κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Η πίτσα των «Franco Manca» του Λονδίνου έρχεται στην Ελλάδα

Οι πρωτοπόροι της slow-rising sourdough πίτσα στη μαζική εστίαση, που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την καλοφτιαγμένη κυρία του ιταλικού νότου, και άνοιξαν το πρώτο της κατάστημα το 2008 στο Brixton του Λονδίνου, αριβάρουν προσεχώς και στην Αθήνα. Η «Franco Manca» παίζει στο γήπεδο της ναπολιτάνικης πίτσας και σκοπός της είναι να μυήσει όλο και περισσότερους στην αξία της μη τυποποιημένης ζύμης που φτιάχνεται από προζύμι στη λογική της φιλοσοφίας «less is more», δίνοντας πρώτο ρόλο στη γεύση.

Εστιάζοντας στην αναζήτηση ποιοτικών τοπικών, οργανικών πρώτων υλών με σεβασμό σε αξίες όπως η εποχικότητα και η οικολογική συνείδηση, η νέα αυτή άφιξη φέρει την υπογραφή των James Ravano (Λονδίνο), με θητεία 20 χρόνων στις αλυσίδες εστιατορίων PizzaExpress και Zizzi στη Βρετανία, Nabil Mankarious (Αλεξάνδρεια), γενικό διευθυντή του ομίλου «Fulham Shore», και ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων «The Real Greek & Franco Manca» στη Μ. Βρετανία ενώ στο project συμμετέχουν και οι επιχειρηματίες - σεφ αδελφοί Λιάκου («Basegrill», «Travolta», «Cookoovaya», «Hoocut») και Πάνος Ιωαννίδης («Ovio»,«OZ37» & «Stellar Gastro Cinema»).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.