6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving

Μπορεί πέρσι να στερηθήκαμε τη δυνατότητα να τη γιορτάσουμε έξω, η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών ωστόσο πλησιάζει (25/11) και εμπνέει τα εστιατόρια της πόλης για ειδικά μενού με πρωταγωνίστρια τη γαλοπούλα... όπως Αμερική.

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving

GB Roof Garden

Ένα ειδικό μενού τεσσάρων σταδίων (€ 85 κατ’άτομο) θα σερβίρεται το μεσημέρι και το βράδυ στην κορυφή του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» διά χειρός βεβαίως του βραβευμένου σεφ Αστέριου Κουστούδη. Ως προς το κυρίως πιάτο υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με λαχανάκια Βρυξελλών, ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου και πουρέ γλυκοπατάτας ή φιλέτο μόσχου με πουρέ από λαγόχορτο, μανιτάρια και κάστανα, ενώ οι κρατήσεις λόγω μεγάλης ζήτησης και περιορισμένης διαθεσιμότητας είναι απολύτως απαραίτητες.

La Suite Lounge

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 1

Ακόμα ένα από τα καθιερωμένα ραντεβού με τη γαλοπούλα αλ αμερικέν είναι αυτό που μας κλείνει το πολυτελές ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», με μπόνους την εξαιρετική θέα στην πόλη. Το ειδικό μενού ξεδιπλώνεται σε τέσσερα στάδια (€ 40 κατ’άτομο) και περιλαμβάνει από κολοκυθόσουπα με sour cream και τηγανιτό πασατέμπο μέχρι ψητή γαλοπούλα με γέμιση, που θα συνοδεύεται από σάλτσα cranberry και gravy, κρέμα από γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών.

Athénée

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 2

Το αριστοκρατικό εστιατόριο του κέντρου γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα σπέσιαλ μενού τεσσάρων σταδίων (€ 38 κατ’άτομο). Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με ξινή κρέμα, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, στήθος γαλοπούλας ψητό με λαχανάκια Βρυξελών, baby καρότα, πουρέ γλυκοπατάτας με μαρμελάδα από cranberry και σος gravy, καθώς και τσιζκέικ κολοκύθας.

Nice n easy

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 3

Στο ρυθμό της γιορτής συντονίζονται ασφαλώς τα gourmet και biohealthy all day εστιατόρια, που μας υποδέχονται στο Κολωνάκι και την Κηφισιά με κολοκυθόσουπα βελουτέ με τραγανό προσούτο, παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με σπαστές πατάτες και γλυκό φινάλε με μηλόπιτα συνοδεία παγωτού βανίλιας (€ 34 κατ’άτομο). Ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας μενού, στην ίδια τιμή, σερβίρεται επίσης και στα αδερφά εστιατόρια «Frankie» του Κολωνακίου και της Νέας Ερυθραίας.

Po’ Boys

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 4

Ένα πλούσιο μενού έχει ετοιμάσει το όμορφο στέκι που φέρνει λίγη από την ατμόσφαιρα του αμερικάνικου Νότου στου Ψυρρή. Κολοκυθόσουπα με τραγανό μπέικον, tostada με ψητή κολοκύθα και μπούτι γαλοπούλας καπνιστό με πουρέ καρότου και gravy από μοσχαρίσιο μεδούλι είναι κάποια από τα πέντε συνολικά πιάτα (€ 25 κατ’άτομο) που θα βρουν τη θέση τους στο τραπέζια σας.

Hard Rock Café

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 5

Για τέσσερις ημέρες γιορτάζει την περίοδο της συγκομιδής και της ευγνωμοσύνης το αθηναϊκό μέλος της διάσημης αλυσίδας, κοντά στην Ακρόπολη. Από την Πέμπτη 25/11 μέχρι την Κυριακή 28/11, την εμφάνιση τους στον σταθερό κατάλογο του μαγαζιού κάνουν σπέσιαλ Thanksgiving προτάσεις όπως το αργοψημένο ψητό στήθος γαλοπούλας, με κλασική γέμιση, κρεμώδη πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα cranberry (€ 16,90) και η γλυκιά κολοκυθόπιτα (€ 6,95).

Περισσότερες πληροφορίες

Hard Rock Cafe Athens

Αδριανού 52, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.