Οδηγός Εστιατορίων

«Ψαράδες»: Στον αφρό της χαλαρής ψαροφαγίας

Το όμορφο στέκι χαράσσει ρότα προς μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας, διατηρώντας όμως για άγκυρες κλασικά πιάτα με ατόφια γεύση.

«Ψαράδες»: Στον αφρό της χαλαρής ψαροφαγίας

Έχει μια ωραία casual αύρα αυτό το θαλασσινό στέκι της οδού Ζησιμοπούλου, που δεν οφείλεται μονάχα στην φωτεινή του σάλα, με την κομψή, μίνιμαλ διακόσμηση και τις κρατημένες θαλασσινές πινελιές της. Τη χρωστά και στο ευγενικό του προσωπικό, που κατορθώνει να είναι πανταχού παρόν κι αθέατο ταυτόχρονα, μπολιάζοντας την εστιατορική εμπειρία των «Ψαράδων» μ’ αυτήν την τόσο – όσο φιλική, ζεστή, αλλά και αποτελεσματική ατμόσφαιρα ενός spot που ξέρει να συνδυάζει οικειότητα και επαγγελματισμό σε σωστές αναλογίες. Χαρακτήρας διόλου αμελητέος, είναι αυτός στον οποίο οφείλει μεγάλο μερίδιο της εδραίωσής του ως ψαροφαγικό φαβορί των Νοτίων, με το υπόλοιπο κομμάτι της γοητείας του να το χρωστά στην εξαιρετική πρώτη ύλη, αποτέλεσμα της σταθερής συνεργασίας του εστιατορίου με μερικές από τις καλύτερες ιχθυόσκαλες της χώρας.

«Ψαράδες»: Στον αφρό της χαλαρής ψαροφαγίας - εικόνα 1

Με αυτήν την κληρονομιά για όπλο του, ο ταλαντούχος Βασίλης Παπαθεοδώρου, με μακρά θητεία σε επιτελικές θέσεις στα «Nobu» και «Matsuhisa» στην Αθήνα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις, ανέλαβε από το περασμένο καλοκαίρι να χαράξει τη νέα διαδρομή των «Ψαράδων», που στρέφουν την πλώρη τους προς μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας, κρατώντας όμως ως άγκυρες την ατόφια γεύση κλασικών πιάτων, αλλά και την αφοσίωση της οικογένειας Βουλγαράκη στην εξαίρετη πρώτη ύλη. Έτσι, μια ολόφρεσκια συναγρίδα δεν χρειάζεται παρά ένα απλό, αλλά μαστόρικο πέρασμα απ’ τη σχάρα, για να αποκαλύψει όλη τη ζουμερή θαλασσινή της γοητεία, ενώ πιάτα σαν το χταπόδι στιφάδο, που σερβίρεται με φάβα Φενεού, σωστά επιλεγμένη ώστε να μην απειλεί με την έντασή της τη νοστιμιά της σάλτσας, συγκινεί με τον comfort γευστικό πλούτο του πρωταγωνιστή.

«Ψαράδες»: Στον αφρό της χαλαρής ψαροφαγίας - εικόνα 2

Το μοντέρνο πρόσωπο του νέου μενού των «Ψαράδων», που αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες στα όμορφα ξύλινα τραπέζια του εστιατορίου, εκπροσωπούν προτάσεις ωμοφαγίας σαν το λαβράκι ταρτάρ, με την κρουστή σάρκα του ψαριού να σιγοντάρεται απ’ την ορεκτική ισορροπία καυτερού και όξινου στη μαρινάδα, ή το καρπάτσιο ξιφία με πέρλες ελαιόλαδου, τζελ λεμονιού και πούδρα από φύκια, που συμπυκνώνει στο απαλό του δάγκωμα μια απολαυστική θαλασσινή βουτυράδα, ενώ ενδιαφέροντες νεολογισμοί, όπως τα πληθωρικά agnolotti, που γεμίζονται με κιμά τόνου κι έρχονται με σάλτσα ντομάτας, καπνιστή μπεσαμέλ και μοσχοκάρυδο, για να αντικαταστήσουν τα κλασικά ραβιόλι θαλασσινών του προηγούμενου μενού, ψάχνουν ακόμη τις ισορροπίες τους όχι μόνο στις εντάσεις της σάλτσας, αλλά και στο βράσιμο του ιδιότροπου ζυμαρικού.

«Ψαράδες»: Στον αφρό της χαλαρής ψαροφαγίας - εικόνα 3

Η νεωτεριστική προσέγγιση ολοκληρώνεται στο μενού των επιδορπίων, όπου πλάι στην crème brûlée με φυσική βανίλια και το semifreddo πικρής σοκολάτα με γλυκό βυσσινάκι, φιγουράρουν μια ναμελάμα λευκής σοκολάτας που είχε, ατυχώς, τη βραδιά της επίσκεψής μας αντικατασταθεί από bitter, με… πικρά αποτελέσματα, αλλά και μια μινιμαλιστική αναδόμηση του μπακλαβά, με κρέμα κανέλας και πολίτικα φύλλα, που φρόντισαν η βραδιά μας να κλείσει με γλύκα φινετσάτη κι άκρως τραγανή.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ραφινέ οικειότητα του "Άλficon"

Το μικρό αστικό μπιστρό του Παγκρατίου βρίσκεται σε μια από τις πιο comfort εποχές του, προικισμένο με τις γεμάτες, βαθιές γεύσεις που χαρίζουν τα υλικά του χειμώνα στους δυο νεαρούς σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
25/12/2021

"Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" με την Αθήνα και τη θάλασσα στο πιάτο

Πρώτο πιάτο τη χορταστική του θέα στο Λεκανοπέδιο σερβίρει το αγαπημένο εστιατόριο του Βύρωνα, όμως οι θαλασσινές γεύσεις της Φιλίτσας Καραμανλή σύντομα στρέφουν την προσοχή από την πανοραμική βίστα στο πανόραμα του τραπεζιού.

"17 Χωριά" καλωσορίζουν τους οινόφιλους στη Νεμέα

Ένα οινικό εστιατόριο κομίζει την αύρα της θρυλικής "Enoteca" στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

Τα πικάντικα σουβλάκια του "Λευτέρη του Πολίτη" σε δεύτερο πόστο

Τα νόστιμα σουβλάκια του ιστορικού μαγαζιού τα βρίσκουμε πλέον και σε δεύτερη διεύθυνση.

Το "Thess Bao" έρχεται Αθήνα

Το γκουρμεδιάρικο street food της Θεσσαλονίκης διά χειρός του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη πιάνει κεντρικό πόστο στην Αθήνα.

"Philos": Άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Σόλωνος

Το σοφιστικέ στέκι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έκλεισε λόγω της πανδημίας, επέστρεψε πριν λίγο καιρό όχι ως concept store μεν, διατηρώντας τον κομψό χαρακτήρα του δε.

"Black Salami": "Η ζύμη μετράει" στον νέο ρωμαϊκό, εξαρχειώτικο φούρνο

Ένα παλιό ξυλουργείο στα Εξάρχεια μεταμορφώθηκε σε "micro-bakery" νέας γενιάς.