Στο "Diego" απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό

Στην περαντζάδα της Αδριανού, το νέο εγχείρημα της ομάδας του «Noah» μετρά λίγες μόλις μέρες λειτουργίας, συνδυάζοντας πολύπλευρα την αλεγκρία και τον εξωτισμό της Λατινικής Αμερικής με ασιατικές τοπικές μαγειρικές τεχνικές και κοντιμέντα.

Στο «Diego» απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό

Στην περαντζάδα της Αδριανού, το νέο εγχείρημα της ομάδας του "Noah" μετρά λίγες μόλις μέρες λειτουργίας, συνδυάζοντας πολύπλευρα την αλεγκρία και τον εξωτισμό της Λατινικής Αμερικής με ασιατικές τοπικές μαγειρικές τεχνικές και κοντιμέντα.

Χαλαρό ύφος, vintage καναπέδες, αντικέ ξύλινα τραπεζάκια και στρογγυλές τραπεζαρίες, στρωμένα χαλιά στον πεζόδρομο και περιβάλλον που θυμίζει καθιστικό δεκαετίας του ’70, μοιάζουν με ζωντανή πρόσκληση στους περαστικούς σε ένα διαφορετικό "σπίτι". Δίπλα από την πόρτα της εισόδου, ένας χώρος -τμήμα του κτηρίου- εν είδει καντίνας, είναι το σήμα κατατεθέν της street ταυτότητας του μαγαζιού με πάσο από το οποίο περνούν από καφέδες, κοκτέιλ και αρωματικά ροφήματα μέχρι προτάσεις του μενού σερβιρισμένες σε βιοδιασπώμενα σκεύη. Εσωτερικά, η διακοσμητική παλέτα αντλεί έμπνευση από τις κουλτούρες της Λατινικής Αμερικής: έντονες αλλά και παλ αποχρώσεις, τεχνοτροπία σπουνιάτο στους "χτυπημένους" τοίχους, αλλά και ένα δωμάτιο με πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα, που σύντομα θα φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον fruit bar concept. Στο βάθος, πίσω από ψηλά πλατύφυλλα φυτά, μια στρογγυλή μπάρα της κεντρικής σάλας με τη θεαματική διάφανη οροφή, σε έναν απλό αλλά προσεγμένο χώρο που αμβλύνει τη μετάβαση από το εξωτερικό στο εσωτερικό.

Στο "Diego" απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό - εικόνα 1

Τη γευστική επιμέλεια έχει αναλάβει η σεφ Ελένη Σαράντη σε ένα πολυδιάστατο all day concept που βασίζεται σε αρχές όπως ο σεβασμός στην πρώτη ύλη, η εποχικότητα και η αξιοποίηση τεχνικών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αρκετές από τις προτάσεις του μενού έχουν διαμορφωθεί ώστε να καταναλώνονται και εκτός μαγαζιού οπότε τρώγονται εξίσου ευχάριστα στα απέναντι σκαλοπάτια της Αδριανού. Το ταρτάρ γαρίδας με στρείδι, μάνγκο, κόλιανδρο, αβοκάντο και wasabi, που σερβίρεται σε κέλυφος στρειδιού είναι ενδιαφέρον ξεκίνημα. Απλό και με γευστική ένταση, το πολύχρωμο vitelot (πιάτο ομώνυμο μιας ποικιλίας βιολετί πατάτας) με aji Amarillo, παντζάρι και καπνιστό χέλι, ενώ η Yam Khai Dao, τυπική σαλάτα της Ταϊλάνδης με ντοματίνια, σέλερι, ρύζι, αυγά και ταϊλανδικό dressing, είναι μια διαφορετική πρόταση σερβιρίσματος των τηγανιτών αυγών, την οποία σκοπεύουν να εντάξουν και στο πρωινό τους. Τα πικάντικα μύδια με πράσινο κάρυ και lemongrass, πασπαλισμένα με μερικά φύλλα κόλιανδρου και βασιλικού είναι από τα πιάτα που ταιριάζουν με ένα κοκτέιλ Pera Pera, με βότκα, τόνικ, κόλιανδρο, κάρδαμο και μαντζουράνα, που σβήνει την αψάδα τους, ενώ, παραμένοντας σε θαλασσινό τερέν, το black hot roll, μαλακόστρακο καβούρι βυθισμένο σε αφράτο ψωμί με μελάνι σουπιάς, αυγά χελιδονόψαρου, τζίντζερ και wakame, είναι εντυπωσιακό οπτικά και με εύστοχους συνδυασμούς γευστικά. Η φιλεταρισμένη τηγανιτή πέστροφα με σάλτσα ταρτάρ συνοδεία jalapeño δουλεμένη σε σιφόν και λαχανικών ψητών και σε ζύμωση, έχει ωραίες ισορροπίες.

Από επιλογές cocktails, το Lagardijo, με τζιν, αχλάδι, ανανά και τζίντζερ, συνδυάζεται όμορφα με το συγκεκριμένο πιάτο. Αν προτιμάτε να πατήσετε σε γνώριμα γευστικά εδάφη, η νοστιμιά του κεμπάπ με ψητά ντοματίνια, σάλτσα γιαουρτιού με κόλιανδρο, και σάλτσα καντονέζα, που θα τυλίξετε σε χειροποίητη πίτα με κουρκουμά, είναι μονόδρομος.

Στο "Diego" απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό - εικόνα 2

Την εκτέλεση των πιάτων έχει αναλάβει η σεφ Ηλέκτρα Ρήγκου ενώ την κάρτα των κοκτέιλ, σχεδιασμένων να ταιριάζουν με τον έντονο χαρακτήρα του μενού, υπογράφει ο Bar Manager Βασίλης Νικήτας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.