Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Το βραβευμένο εστιατόριο αφιερώνει την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς και συνοδεύει τις ετικέτες του με ειδικό γαστρονομικό μενού.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «Botrini’s» (Χρυσός Σκούφος 2021) του Έκτορα Μποτρίνι, για μια μοναδικά οινογαστρονομική βραδιά την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Με επτά οινοποιεία να δηλώνουν παρόν, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου θα σερβίρει πιάτα από το μενού του ειδικά επιλεγμένα για να ταιριάξουν με ισάριθμες ετικέτες, που καλύπτουν όλο το φάσμα του κεφαλονίτικου αμπελώνα.

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς - εικόνα 1

Με στόχο να αναδείξει τον οινικό πλούτο της «ζώνης της Ρομπόλας», το 12 σταδίων μενού που θα σερβιριστεί, περιλαμβάνει πιάτα όπως ο θρυλικός ξιφίας καρπάτσιο συνοδεία Ρομπόλας από το οινοποιείο Gentilini, την περίφημη κολοκυθόπιτα του Μποτρίνι, ταιριασμένη με το 47 του οινοποιείου Φοίβος, αλλά και το ελληνικό αρνάκι γάλακτος, που δοκιμάσαμε στο πρόσφατο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων, παρέα με το bland Μαυροδάφνη – Βοστυλίδι του οινοποιού Σκλάβος.

Το μενού, που περιλαμβάνει 7 ποτήρια κρασί, νερό και καφέ, κοστολογείται στα 130 ευρώ κατ’ άτομο, με απαραίτητες τις κρατήσεις, ενώ τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν είναι τα: Foivos Winery, Gentilini Winery, Haritatos Vineyard, Orealios Gaea, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines.

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.