Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης μιλά μοντέρνα ελληνικά με κρητικό αξάν στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του καινούργιου μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Aeonic».

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου

Ο χώρος

Το πολύ όμορφο εστιατόριο «Cove» αποτελεί κομμάτι, αλλά με δική του αυτόνομη προσωπικότητα και ξεχωριστή είσοδο, του ολοκαίνουργιου πολυτελούς ξενοδοχείου Aeonic στην περιοχή του Τούρλου. Στην κομψή σάλα κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα και τα φυσικά υλικά, που «ζεσταίνονται» με πολύ ατμοσφαιρικό, κρυφό και φανερό, φωτισμό.

Highlight

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 1

Η βεράντα του εστιατορίου, που επιτρέπει στο μάτι να περιπλανηθεί πάνω από την πανέμορφη πισίνα με το φωτισμένο βυθό και να γίνει ένα με το μυκονιάτικο ορίζοντα. Τα πολύ αναπαυτικά daybeds προσφέρονται για ένα κοκτέιλ πριν ή μετά το φαγητό.

O σεφ

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 2

Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο οποίος βρίσκει στο «Cove» ένα πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσει την προσωπική του περιπλάνηση στο παλλόμενο τερέν της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Φυσικά παρούσες είναι οι ταιριαστές πινελιές από την κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, με την οποία αγαπά να πειραματίζεται δημιουργικά.

Το μενού

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 3

Χωρίς να λείπουν οι signature σπεσιαλιτέ του, όπως η κακαβιά της Αγίας Γαλήνης και το περίφημο στιφάδο με Wagyu, ο σεφ συνθέτει μια ανανεωμένη «γαλανόλευκη» πρόταση, περνώντας την παράδοση μέσα από το προσωπικό του φίλτρο αλλά και αξιοποιώντας με σύνεση τις μοντέρνες τεχνικές της κουζίνας. Πέρα από το αλά καρτ, υπάρχει επίσης ένα degustation menu 9 σταδίων (€ 180 κατ’άτομο), για όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της γευστικής του πρότασης.

Ξεχωρίσαμε

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 4

Την πολύ ιδιαίτερη εκδοχή της Αθηναϊκής, που έχει στην καρδιά της ένα ταρτάρ σφυρίδας με όλα τα υλικά του κλασικού εδέσματος, το πληθωρικό αρνί en croute που φέρνει τη χανιώτικη κρεατότουρτα σε ένα ευφάνταστο τετ α τετ με τη γαλλική κουζίνα τυλίγοντας αρνίσιο καρέ με γαλομυζήθρα, φουαγκρά και σπανάκι σε φύλλο κρούστας, αλλά και την σχεδόν συγκινητική μες την απλότητα της καραβίδα με πουρέ από αγκινάρες λεμονάτες και sticks τηγανητής αγκινάρας σε μπισκ αρωματισμένη με εσπεριδοειδή και γλυκάνισο.

Σημειώστε ακόμα

… πως ο σεφ ανοίγει αυτές τις ημέρες δικό του εστιατόριο στην Τήνο που θα ονομάζεται «Kalopsia» και θα ρίχνει γευστικές άγκυρες ανάμεσα στα εξαιρετικά προϊόντα του νησιού και την πλούσια κρητική παράδοση.

«Cove», ξεν. Aeonic Suites & Spa, Τούρλος Μυκόνου, 2289440500

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.