Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης μιλά μοντέρνα ελληνικά με κρητικό αξάν στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του καινούργιου μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Aeonic».

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου

Ο χώρος

Το πολύ όμορφο εστιατόριο «Cove» αποτελεί κομμάτι, αλλά με δική του αυτόνομη προσωπικότητα και ξεχωριστή είσοδο, του ολοκαίνουργιου πολυτελούς ξενοδοχείου Aeonic στην περιοχή του Τούρλου. Στην κομψή σάλα κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα και τα φυσικά υλικά, που «ζεσταίνονται» με πολύ ατμοσφαιρικό, κρυφό και φανερό, φωτισμό.

Highlight

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 1

Η βεράντα του εστιατορίου, που επιτρέπει στο μάτι να περιπλανηθεί πάνω από την πανέμορφη πισίνα με το φωτισμένο βυθό και να γίνει ένα με το μυκονιάτικο ορίζοντα. Τα πολύ αναπαυτικά daybeds προσφέρονται για ένα κοκτέιλ πριν ή μετά το φαγητό.

O σεφ

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 2

Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο οποίος βρίσκει στο «Cove» ένα πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσει την προσωπική του περιπλάνηση στο παλλόμενο τερέν της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Φυσικά παρούσες είναι οι ταιριαστές πινελιές από την κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, με την οποία αγαπά να πειραματίζεται δημιουργικά.

Το μενού

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 3

Χωρίς να λείπουν οι signature σπεσιαλιτέ του, όπως η κακαβιά της Αγίας Γαλήνης και το περίφημο στιφάδο με Wagyu, ο σεφ συνθέτει μια ανανεωμένη «γαλανόλευκη» πρόταση, περνώντας την παράδοση μέσα από το προσωπικό του φίλτρο αλλά και αξιοποιώντας με σύνεση τις μοντέρνες τεχνικές της κουζίνας. Πέρα από το αλά καρτ, υπάρχει επίσης ένα degustation menu 9 σταδίων (€ 180 κατ’άτομο), για όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της γευστικής του πρότασης.

Ξεχωρίσαμε

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 4

Την πολύ ιδιαίτερη εκδοχή της Αθηναϊκής, που έχει στην καρδιά της ένα ταρτάρ σφυρίδας με όλα τα υλικά του κλασικού εδέσματος, το πληθωρικό αρνί en croute που φέρνει τη χανιώτικη κρεατότουρτα σε ένα ευφάνταστο τετ α τετ με τη γαλλική κουζίνα τυλίγοντας αρνίσιο καρέ με γαλομυζήθρα, φουαγκρά και σπανάκι σε φύλλο κρούστας, αλλά και την σχεδόν συγκινητική μες την απλότητα της καραβίδα με πουρέ από αγκινάρες λεμονάτες και sticks τηγανητής αγκινάρας σε μπισκ αρωματισμένη με εσπεριδοειδή και γλυκάνισο.

Σημειώστε ακόμα

… πως ο σεφ ανοίγει αυτές τις ημέρες δικό του εστιατόριο στην Τήνο που θα ονομάζεται «Kalopsia» και θα ρίχνει γευστικές άγκυρες ανάμεσα στα εξαιρετικά προϊόντα του νησιού και την πλούσια κρητική παράδοση.

«Cove», ξεν. Aeonic Suites & Spa, Τούρλος Μυκόνου, 2289440500

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.