Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες

Αν η περσινή απονομή έκανε ιδιαίτερα ηχηρό το μήνυμα για την επανεκκίνηση της εστίασης ύστερα από την πρώτη καραντίνα, τα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 14/7 στο «Makedonia Palace» απέδειξαν περίτρανα πως ο κομβικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο άντεξε αλλά επιστρέφει δυναμικά στις επάλξεις.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες

Αν η περσινή απονομή έκανε ιδιαίτερα ηχηρό το μήνυμα για την επανεκκίνηση της εστίασης ύστερα από την πρώτη καραντίνα, τα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 14/7 στο «Makedonia Palace» απέδειξαν περίτρανα πως ο κομβικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο άντεξε αλλά επιστρέφει δυναμικά στις επάλξεις. Μπορεί να πληγώθηκε από τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, αλλά χωρίς να υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία εξακολουθεί να δίνει δυναμικά το «παρών» και να χαράσσει ένα καλύτερο μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία. Αυτά τα δύο στοιχεία κυριάρχησαν άλλωστε και στη βραδιά της απονομής που έφερε ξανά το εμβληματικό «Varoulko Seaside» στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας για την αλλιώτικη αυτή χρονιά που πέρασε, και πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα ιδανικές και ασφαλείς συνθήκες στο λαμπερό Grand Ballroom του «Makedonia Palace». Η θετική διάθεση και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των προσκεκλημένων, ακόμα και πίσω από τις μάσκες, έδειχναν να περισσεύουν, όπως άλλωστε και τα συγχαρητήρια προς τον εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο, και τους δημιουργούς του, Άννη Ηλιοπούλου και Διονύση Κούκη, που σε πείσμα των δύσκολων καιρών εξακολουθούν να στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική γαστρονομία.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 1
Η Υφυπουργός Τουρισμου Σοφία Ζαχαράκη απένειμε τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας με βαθμολογία 15/20 και 15,5/20. Από αριστερά οι Άλκης Σωτηρίου, γενικός διευθυντής "Makedonia Palace" και Σωτήρης Ευαγγέλου, executive σεφ "Salonica Restaurant" (15/20), Γκίκας Ξενάκης, σεφ "Aleria" (15/20), Νίκος Μαυρόκωστας, σεφ "GB Roof Garden" (15/20), Γεωργία Δώδου, marketing "Sani Resort" για το "Ντομάτα" (15/20), Τάσος Στεφάτος, σεφ "Petra Restaurant" (15/20) και ο Κωνσταντίνος Σιγάλας για το "Selene" (15,5/20)

Σε αυτήν την πραγματική γιορτή της εθνικής μας κουζίνας αλλά και του κλάδου της εστίασης γενικότερα, ανταποκρίθηκαν με θέρμη τόσο οι σημαντικοί θεσμοί της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας όσο φυσικά και οι επιχειρηματίες και σεφ των βραβευόμενων εστιατορίων, οι οποίοι άρχισαν να καταφτάνουν στους χώρους της εκδήλωσης ήδη από τις 8 το βράδυ. Το άκρως «γαλανόλευκο» κοκτέιλ καλωσορίσματος Anise & Cherry, με ούζο Πλωμαρίου Άδολο, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και sticks κανέλας, αλλά και η signature εκλεπτυσμένη δροσιά των γαστρονομικών νερών Acqua Panna και S.Pellegrino, αποδείχτηκαν ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τα πρώτα πηγαδάκια ανταλλαγής προγνωστικών που σχηματίστηκαν τόσο μέσα όσο και έξω, στις υπέροχες βεράντες του ξενοδοχείου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 2
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ "Artisanal Lounge & Gardens" (Αθήνα, 14/20), Μανώλης Γαρνέλης, σεφ "Βασίλαινας" (Αθήνα, 14/20) και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ "Sense" (Αθήνα, 14,5/20). Την βράβευση έκανε ο Εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος. Στην σκηνή μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη στιγμή που ο master of ceremony της βραδιάς, Γιώργος Καραμίχος, κάλεσε ευγενικά τους πάντες να πάρουν τις θέσεις τους στις αριθμημένες καρέκλες που απλώνονταν με ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους στην 800 τ.μ. αίθουσα της εκδήλωσης. Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο Γιώργος ξεκίνησε τη βραδιά δίνοντας μας την πληροφορία πως από το μακρινό 1993, που ξεκίνησε το εστιατορικό σαφάρι του αθηνοράματος στα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, μέχρι και σήμερα, έχουν δοκιμαστεί 100.800 πιάτα, τα μισά εκ των οποίων μάλιστα είναι δημιουργίες της ελληνικής κουζίνας! Γύρω από αυτόν τον δυσθεώρητο αριθμό, οικοδομήθηκε και το βασικό concept της βραδιάς, που φώτισε με το δικό της τρόπο μια χρυσή ενδεκάδα πιάτων που έχουν γράψει ιστορία και άνοιξαν νέους δρόμους σε αυτό που αποκαλούμε πια σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Το περίφημο καλαμάρι με πέστο του Λευτέρη Λαζάρου στο «Βαρούλκο» (1994), η κραταιά ακόμα και σήμερα τηγανιτή φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι που πρωτοπαρουσίασε ο Γιάννης Γκελντής στο «Central» (1995), το ασυναγώνιστο χαρουπόψωμο του Γιάννη Μπαξεβάνη στο «Κίτρινο Ποδήλατο» (1995) και ακόμα το χοιρινό ψαρονέφρι με πέστο θυμαριού και σάλτσα ρετσίνας του Χρύσανθου Καραμολέγκου στη «Βιτρίνα» (1996), το σούσι ντομάτας του Χριστόφορου Πέσκια στο «48 The Restaurant» (2003), η ντοματόσουπα από σαντορινιό ντοματάκι με παγωτό από χλωρό τυρί Σαντορίνης της Κωνσταντίνας Φάκλαρη και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στη «Σελήνη» (2009), το μπριάμ του Σωτήρη Ευαγγέλου στο «Tudor Hall» (2012), ο μουσακάς του Νίκου Καραθάνου στη «Hytra» (2012), το παστίτσιο του Γκίκα Ξενάκη στο «Aleria» (2013), η χωριάτικη σαλάτα «Γρανίτα» της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου στο «Funky Gourmet» (2013) και το γλυκό τζατζίκι του Έκτορα Μποτρίνι στο «Botrini’s» (2014) παρέλασαν ανά τακτά διαστήματα από μπροστά μας, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον γαστρονομικό flashback στα τελευταία τριάντα χρόνια της εστιατορικής μας ιστορίας. Την ίδια στιγμή βέβαια προσέφεραν τις απαραίτητες ανάσες κατά τη διάρκεια της απονομής, στην οποία τιμήθηκαν συνολικά 49 εστιατόρια σε κάθε μεριά της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω ως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 3
Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος κέρδισε τους πάντες.

Τον χορό των βραβεύσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής του αθηνοράματος Διονύσης Κούκης, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στα εστιατόρια εκείνα που κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της ελληνικής κουζίνας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και τονίζοντας πως «παρά τη λαίλαπα του κορωνοϊού, η εστίαση θα προχωρήσει και ο γευστικός μας πολιτισμός δεν κινδυνεύει». Στην μεγάλη αξία των γαστρονομικών θεσμών του αθηνοράματος αναφέρθηκαν με τη σειρά τους οι σημαντικοί προσκεκλημένοι που ανέβηκαν στη συνέχεια στο πόντιουμ για να απονείμουν βραβεία, εξαίροντας παράλληλα την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 4
Οι ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας επέβλεψαν κάθε λεπτομέρεια της ετοιμασίας του ευρηματικού μενού.

«Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας είναι ένας θεσμός που δίνει ζωή στην ελληνική γαστρονομία αλλά και σύμμαχος μας στην προσπάθεια για την ανάδειξη των εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων» δήλωσε στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βίντεο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, εκφράζοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια για τη στήριξη του αθηνοράματος στη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Την ευχή «να τα χιλιάσουν οι θεσμοί του αθηνοράματος και να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας Αθανάσιος Σαββάκης λίγο προτού καλέσει στη σκηνή τα καλύτερα εστιατόρια από την Πιερία και το Πήλιο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 5
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ημαθίας και της Φλώρινας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ "Ο Θωμάς" (Σκλήθρο Φλώρινας, 14/20), Ιλιάνα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ "Κοντοσώρος" (Ξινό Νερό Φλώρινας, 14/20) και Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/σεφ "Χάραμα" (Νάουσα Ημαθίας, 14/20). Την βράβευση έκανε ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Απονέμοντας τα βραβεία στα κορυφαία εστιατόρια της Φλώρινας και της Νάουσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον θεσμό και υπογράμμισε πως «το αθηνόραμα έχει αναλάβει την ιδιαίτερη αποστολή να αναδεικνύει την αριστεία και είμαστε πολύ περήφανοι που φιλοξενούμε την απονομή των βραβείων στη Θεσσαλονίκη». Λίγο προτού βραβεύσει τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε πως «όλο αυτό το διάστημα εκείνο που μου έλειψε περισσότερο είναι το να καθίσω με φίλους γύρω από ένα τραπέζι, γιατί θεωρώ το φαγητό μια από τις πραγματικές απολαύσεις της ζωής» ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος απέδωσε εύσημα στους σεφ της χώρας μας, που είναι ταυτόχρονα και οι καλύτεροι πρεσβευτές της ελληνικής γης, προλογίζοντας έτσι τα βραβευόμενα εστιατόρια της Χαλκιδικής.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 6
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Απόστολος Αλτάνης, σεφ "Amvrosia" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης "Το μανιτάρι" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης "Nikopolis Hotel Thessaloniki" για το "Dome Real Cuisine" (Θεσσαλονίκη, 14,5/20) και Πασχαλίνα Καμτσίκη, σεφ "Χαρούπι" (Θεσσαλονίκη, 14,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας με βαθμό 14/20 απένειμε ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της ελληνικής εστίασης, η οποία όχι μόνο άντεξε σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά κρατά και τον πήχη της δημιουργικότητας ψηλά. Παραδίδοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 15/20, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ιδιαίτερα τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον θεσμό των Creative Cities of Gastronomy με την σφραγίδα της Unesco, για τις ανάγκες του οποίου έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πολυσέλιδος φάκελος που προχωρά ήδη στην επόμενη φάση. «Είναι μια από τις δικές μας πινελιές στον γαστρονομικό πίνακα της χώρας μας που βάζουμε πλάι στις προσπάθειες ετών του αθηνοράματος» είπε κλείνοντας η κυρία Ζαχαράκη, ενώ το κορυφαίο εστιατόριο της βραδιάς βράβευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε την βαθιά ικανοποίηση του για το γεγονός πως «η ελληνική κουζίνα ανεβαίνει διαρκώς σκαλοπάτια στο κλιμακοστάσιο της διεθνούς γαστρονομίας».

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 7
Το εξαιρετικά χορογραφημένο σέρβις της βραδιάς ξεκινά!

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του πρώτου των πρώτων, ο Λευτέρης Λαζάρου δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του, λέγοντας με νόημα πως «σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση σας θέλουμε όλους δίπλα μας γιατί μονάχα όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε», ενώ στα πλαίσια της βραδιάς απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία στη σχολή μαγειρικής Le Monde για τη μακρά συνεισφορά της στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Βραβεία παρέδωσαν επίσης η Υπεύθυνη Εταιρικής Ευθύνης ΔΕΘ Helexpo Μαρία Συλλοπούλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas Νίκος Λαβίδας, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional Ελένη Μιχοπούλου και ο οινοπαραγωγός και ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Βαγγέλης Γεροβασιλείου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 8
Οι guest chefs Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας ετοίμασαν το εξαιρετικό μενού σε συνεργασία με τον βραβευμένο executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι της βραδιάς, που επεφύλασσε ακόμα μια έκπληξη για τους καλεσμένους, καθώς το diner de gala παρατέθηκε al fresco, στις κομψές ολόλευκες ροτόντες που στρώθηκαν με τις απαραίτητες αποστάσεις κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό. Έκπληξη ήταν βέβαια και το πολύ ξεχωριστό μενού με τίτλο «Φυσιοκρατία» που δημιούργησαν ειδικά για την απονομή οι νέοι και πολύ ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά μια πρόγευση της γαστρονομικής πρότασης που θα παρουσιάσουν οσονούπω στο πολυαναμενόμενο εστιατόριο «Delta» στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 9
Οι πανέμορφοι κήποι του Makedonia Palace φιλοξένησαν το δείπνο με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Πιάτο-πιάτο το εξαιρετικό μενού της βραδιάς μας μύησε στην ιδιαιτέρως conceptual φιλοσοφία τους που παντρεύει το φυσιολατρικό πνεύμα της σκανδιναβικής γαστρονομίας με την ελληνική γευστική ψυχή αλλά και τις σπάνιες πρώτες ύλες που μαζεύουν σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια: πίτα φάβας με ταραμά καπνισμένο σε ξύλο πορτοκαλιάς και πίκλες κουφοξυλιάς, άλυσσου, καρότου και πευκοβελόνων, μύδια γεμιστά με λαρδί σε νερό ντομάτας, χταπόδι με κρέμα ντομάτας και εμουλσιόν καμμένου βουτύρου, χοιρινά μάγουλα με πέρλες κρεμμυδιού και γλυκό φινάλε με κρέμα γιαουρτιού και μύρτιλα σε ζύμωση. Οι ανατρεπτικές αυτές δημιουργίες συνδυάστηκαν με την αιρετική lager Septem Mylos 1888 και επιλεγμένες ετικέτες από το Κτήμα Γεροβασιλείου, και εντυπωσίασαν τους καλεσμένους της απονομής με την ξεχωριστή τους προσωπικότητα.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες - εικόνα 10
Chapeau στην εξαιρετική ομάδα του Makedonia Palace για την υποστήριξη μιας αλησμόνητης βραδιάς!

Το ίδιο συνέβη άλλωστε και με το υποδειγματικό και σαν χορογραφημένο σέρβις του «Makedonia Palace», που κήρυξε την έναρξη του δείπνου με έναν χαρούμενο γύρο του θριάμβου ανάμεσα στα τραπέζια, φορώντας κομψά λευκά καπέλα που έκαναν τη διαφορά. Η ατμόσφαιρα ευωχίας και ικανοποίησης που ήταν διάχυτη σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, κορυφώθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα, μόλις ο κριτικός γεύσης του αθηνοράματος Δημήτρης Αντωνόπουλος φώναξε κοντά του τους δύο προσκεκλημένους σεφ αλλά και τον βραβευμένο executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου με όλη τη μπριγάδα του για να τους ευχαριστήσει για το εξαιρετικό δείπνο της απατητικής αυτής βραδιάς. Ειδική μνεία για την άψογη ροή της εκδήλωσης αξίζει βέβαια και στον Άλκη Σωτηρίου, γενικό διευθυντή του «Makedonia Palace», καθώς και τον F&B Manager Νίκο Χαραλαμπίδη και τον Director of Sales Περικλή Μαγουλά που με ιδιαίτερα δημιουργική διάθεση υπερέβησαν εαυτούς και έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κυλήσουν όλα ρολόι και η βραδιά να στεφθεί, κατά γενική ομολογία όλων, από απόλυτη επιτυχία. Με την ευχή η επόμενη απονομή να πραγματοποιηθεί επιτέλους σε γνώριμες συνθήκες κανονικότητας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022.

Δείτε αναλυτικά τα βραβευμένα εστιατόρια εδώ

Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2021: METRO Cash & Carry, Acqua Panna- S.Pellegrino, Άλτις Ελαιόλαδο, Nespresso Professional, Le Monde
Υποστηρικτές: Κτήμα Γεροβασιλείου, Μ Dry, Septem

Φωτογραφίες θέματος: Κώστας Ευαγγελίδης, Άρης Ράμμος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.