Η 25η Μαρτίου θέλει τον μπακαλιάρο της και αυτά τα εστιατόρια τον φέρνουν σπίτι μας

Ιδού πέντε εστιατόρια που θα μας προμηθεύσουν στο σπίτι το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας και άλλες σαρακοστιανές νοστιμιές.

Η 25η Μαρτίου θέλει τον μπακαλιάρο της και αυτά τα εστιατόρια τον φέρνουν σπίτι μας

Ιδού πέντε εστιατόρια που θα μας προμηθεύσουν στο σπίτι το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας και άλλες σαρακοστιανές νοστιμιές.

Η 25η Μαρτίου θέλει τον μπακαλιάρο της και αυτά τα εστιατόρια τον φέρνουν σπίτι μας - εικόνα 1

#1 Μπεμπέκα

Με πολλά και ξεχωριστά πιάτα ημέρας γιορτάζει την 25η Μαρτίου η αγαπημένη «Μπεμπέκα» του Χαλανδρίου. Οι προβολείς στρέφονται φυσικά στους μπακαλιαρολουκουμάδες με σκορδαλιά αλιάδα επτανησιακή, πλάι στους οποίους μπαίνουν ακόμα γίγαντες φουρνιστοί, μανιτάρια στιφάδο, φρέσκιες σουπιές με σπανάκι αλλά και λουκουμάδες με μέλι από την ορεινή Ναυπακτία για γλυκό φινάλε.

#2 St. George Lycabettus

Ένα ειδικό μενού τριών σταδίων έχει ετοιμάσει για το εστιατόριο «La Suite Lounge» ο executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού, Βασίλης Μήλιος. Η αρχή γίνεται με σαλάτα με baby λαχανικά, αβοκάντο και φράουλες, ακολουθεί τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά και αυγοτάραχο, ενώ το δροσιστικό φινάλε έρχεται με lemon pie.

#3 Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Με ανανεωμένο delivery menu μας υποδέχονται, έστω και από απόσταση, τα πολύ δημοφιλή ψαροστέκια με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου σε Σύνταγμα, Κολωνάκι, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα. Ανάμεσα σε πολλά και ωραία πιάτα θα βρείτε τον πρωταγωνιστή της ημέρας μπακαλιάρο, ψητό, τηγανιτό αλλά και αχνιστό με ζωμό ψαριού, φρέσκα μυρωδικά, πουρέ καυτερής πιπεριάς και σκόρδο.

#4 Ψαράδες

Η περίοδος της Σαρακοστής και της μεγάλης εθνικής επετείου έδωσε την αφορμή στο όμορφο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου να λανσάρει ολοκαίνουργια πιάτα με τη σφραγίδα του Βασίλη Τσατσάκη. Το τραπέζι που θα στρώσουμε στο σπίτι αξίζει να περιλαμβάνει ασφαλώς τα τηγανιτά φιλέτα μπακαλιάρου με χειροποίητη σκορδαλιά και παντζάρια γλασέ, αλλά και άλλες ωραίες ιδέες όπως τα χειροποίητα λαζάνια με ραγού θαλασσινών και μπεσαμέλ γραβιέρας.

#5 Μπουκιά και συχώριο

Στη νόστιμη αρένα του μπακαλιάρου ρίχνονται και τα τρία «Μπουκιά και συχώριο» του Ηλία Μαμαλάκη, που βρίσκουμε στα βόρεια προάστια (Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό). Έτσι, ο παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά ή πλακί διανθίζει το delivery menu για την 25η Μαρτίου που περιλαμβάνει ακόμα ντολμαδάκια γιαλαντζί, γαριδοπίλαφο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και άλλα ωραία και νηστίσιμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πατρ. Ιωακείμ & Πατρ. Γρηγορίου, Ν. Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Λυκούργου 6 & Αγ. Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Μεγ. Αλεξάνδρου 74, Νέα Σμύρνη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κριτική: Δοκιμάσαμε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια στην Κω

Το "νησί του Ιπποκράτη" είναι ό,τι πρέπει για ριλάξ και γαστρονομικό τουρισμό. Αφιερώνουμε λοιπόν την στήλη της κριτικής σε δύο από τα καλύτερα εστιατόριά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/08/2022

Kenshō Ornos: Η premium γεύση του Myconian Experience

Θεμέλια λίθος ενός brand που ταυτίστηκε με το premium lifestyle της Μυκόνου, το Kenshō Ornos επιστρέφει στο προσκήνιο συνδυάζοντας μοναδική εμπειρία διαμονής με γαστρονομική πρόταση αξιόσεων.

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.