Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο

Προφιτερόλ με πλούσια σοκολάτα φράουλα, σοκολατίνες σε σχήμα καρδιά, μακαρόν με κόκκινα φρούτα, αλλά και λευκά γλυκά ιδανικά για όσους δεν αγαπούν τη σοκολάτα, έρχονται στο σπίτι μας την πιο ερωτική μέρα του χρόνου.

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο

Φέτος, η γιορτή των ερωτευμένων είναι διαφορετικότερη από κάθε άλλη χρονιά, το γλυκό όμως παραμένει σε πρώτο πλάνο, με τις εντυπωσιακές και γευστικές δημιουργίες να καταφθάνουν στο τραπέζι, μέσω delivery ή take away. Για να ξεδιαλέξουμε τις επιλογές, το αθηνόραμα Umami κάνει μια βόλτα σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης και τις φετινές τους προτάσεις, που… κολάζουν ακόμη και άγιο – ιδίως αυτόν των ερωτευμένων.

Σαγήνη και μυστήριο από το Ourse Athens

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 1

Το Ourse Athens, στη Γλυφάδα, προτείνει για τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το #OurseVMysteryBox. Ένα πολυτελές κουτί γεμάτο με σοκολατάκια με καραμέλα raspberry, σοκολατάκια με pate a fruit φράουλα, μακαρόν με κόκκινα φρούτα και yuzu, μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα και καραμελωμένα peanuts, μπριός με σοκολάτα gianduja και καραμελωμένα φουντούκια. Τέλος, συνοδεύεται με spread πραλίνα φουντούκι με σοκολάτα gianduja και το ροζέ κρασί, Miraval Προβηγκίας. Το κουτί θα είναι διαθέσιμο στις 13 και 14 Φεβρουαρίου μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και μέσω του φυσικού καταστήματος. Και στις δύο περιπτώσεις η παραλαβή θα γίνεται από το κατάστημα.

Μυστρά 39, Γλυφάδα | 212 106 7019

Ροδοπέταλα και φυσαλίδες στο Bon Bon Fait Maison

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 2

Η φετινή πρόταση του καταξιωμένος patissier Κρίτωνα Πουλή για τη φετινή γιορτή των ερωτευμένων περιλαμβάνει ένα Valentine’s μακαρόν με φρέσκα σμέουρα και ανάλαφρη κρέμα μπαβαρουάζ βανίλιας Μαδαγασκάρης και πέταλα από κόκκινο τριαντάφυλλο, συνδυασμένο με το Rinaldini Lambrusco Emilia Amabile. Ένα ερυθρό αφρώδες ημίγλυκο κρασί από την περιοχή της Emilia Romagna, με γεμάτο στόμα και καλά αρώματα που μπορεί να συνδυαστεί με επιδόρπια σοκολάτας ή με φρούτα του δάσους. Η τούρτα καθώς και ο αφρώδης οίνος θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και μέσω της πλατφόρμας efood και Wolt.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς | 210 411 7999

Τα προφιτερόλ του έρωτα στο Choureal

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 3

Το Choureal είναι γνωστό για το προφιτερόλ του και τις διαφορετικές κρέμες που μπορεί κανείς να επιλέξει να προσθέσει σε αυτό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι διαθέσιμη η σοκολάτα φράουλα, για να προστεθεί στα τραγανά choux. Φυσικά, από το φυσικό κατάστημα δεν θα λείπουν και εκλέρ που είναι εμπνευσμένα από τη γιορτή, καθώς και κόκκινες κρέμες από βατόμουρα, φράουλα και Paris-brest σε σχήμα καρδιάς. Τα γλυκά θα είναι διαθέσιμα για delivery μέσω Wolt και efood, καθώς και για παραλαβή από τα καταστήματα.

Διομείας 2 & Ερμού 18, Σύνταγμα | 210 331 7883

Μια καρδιά από σοκολάτα στο Σουit

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 4

Το Σoυit του Μπάμπη Ζιντίλη αποτελεί ιδανική επιλογή για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Μερικές από τις επιλογές που θα είναι διαθέσιμες από τις 12 Φεβρουαρίου για παραλαβή αποκλειστικά από το κατάστημα είναι η πάστα σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς με πυρήνα raspberry και βάση από brownies, καθώς και η «Cherryheart». Μια παραλλαγή της γνωστής σε όλους black forest με λευκή σοκολάτα, αμαρένα και φυσικά σοκολάτα. Για όσους όμως δεν λατρεύουν τη σοκολάτα υπάρχει λύση, αφού η πάστα βανίλια με φράουλα και τριαντάφυλλο ξεχωρίζει. Τέλος, στο κατάστημα βρίσκουμε σοκολάτες σε σχήμα καρδιά της Mathilde και σοκολατάκια της Venchi.

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο | 210 988 6192

Αφράτη και μυρωδάτη mousse από την Ζουμπουρλού

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 5

Η γνωστή μας «Ζουμπουρλού» στου Ψυρρή, φέτος, προτείνει μια τούρτα με mousse σοκολάτας Guanaja, πλούσια στρώση από κουλί αγριοφράουλας και απαλή κρέμα σοκολάτας γάλακτος Jivara σε τραγανή βάση πραλίνας. Η τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου είναι διαθέσιμη μεμονωμένη, αλλά και συνδυαστικά με ροζέ αφρώδη οίνο. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πέρα από τα κλασικά, ο Executive Pastry Chef κύριος Τάσος Ζησόπουλος, που υπογράφει τις δημιουργίες προτείνει και ένα προφιτερόλ Bueno. Τα γλυκά θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από το κατάστημα, αλλά και μέσω των εφαρμογών efood και Wolt.

Αισχύλου 4 (Πλατεία Ηρώων), Ψυρρή | 210 331 4854 | www.zoubourlou.gr

Φινέτσα και ποιότητα στο Dimitris Economides Athens

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης φτιάχνουν το δικό τους γλυκό Βαλεντίνο - εικόνα 6

Το ζαχαροπλαστείο, Dimitris Economides Athens, στο Ψυχικό δίνοντας βάση στην ποιότητα προτείνει ενδιαφέρουσες επιλογές για τη γιορτή των ερωτευμένων. Στο κατάστημα για take away βρίσκουμε Σεντ Ονορέ σε σχήμα καρδιά, μια τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και φραμπουάζ σε σχήμα καρδιά, αλλά και μία σοκολάτα γάλακτος, με γκανάζ σοκολάτας γάλακτος και μπισκότο. Μέσω της εφαρμογής Efood και Wolt υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας με τον patissier Δημήτρη Οικονομίδη να μας προτείνει ένα κόκκινο «φλογερό» γλυκό, μια τάρτα μήλο, cassis.

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό | 210 675 5000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.