banner
banner
Know how
Τι θα πιούμε την Τσικνοπέμπτη;

Τι θα πιούμε την Τσικνοπέμπτη;

03/03/2021 Προετοιμαζόμαστε για την Τσικνοπέμπτη, την ελκυστική μυρωδιά από τις ψησταριές που έχουν πάρει φωτιά και τα ψημένα κρέατα και φτιάχνουμε λίστα με όλα τα απαραίτητα! Κρέατα, κάρβουνα και φυσικά κρασί ή μπύρα!

Οδηγός Αγοράς
Εκλεκτές προτάσεις για σοβαρά lockdown τσικνίσματα

Εκλεκτές προτάσεις για σοβαρά lockdown τσικνίσματα

26/02/2021 Για να γιορτάσουμε «καθώς πρέπει» τις φετινές αποκριές αλλά και την έγκλειστη Τσικνοπέμπτη, κάνουμε από νωρίς τις βόλτες μας στα καλύτερα κρεοπωλεία της πόλης, επιστρατεύοντας προβατίνες, κοντοσούβλια, σεφταλιές και την παρέα τους, αλλά και πρωτότυπες προτάσεις εξαιρετικής κοπής.

banner
Έμπνευση
Βελούδινα χειμωνιάτικα βράδια στο σπίτι

Βελούδινα χειμωνιάτικα βράδια στο σπίτι

04/03/2021 Δίνουμε στο lockdown μας κεχριμπαρένιο χρώμα και βελούδινη υφή, με λίγη βοήθεια από το METAXA, πλάι σε εκλεκτά σπιτικά τσιμπολογήματα.

Αφιέρωμα
16 ιδέες για τσίκνισμα στο σπίτι

16 ιδέες για τσίκνισμα στο σπίτι

02/03/2021 Το μεσοβδόμαδο φαγοπότι της Τσικνοπέμπτης υπήρξε πάντα από τα πιο χαρούμενα και καλοδεχούμενα έθιμα, γι' αυτό και άντεξε σχεδόν ανέπαφο στο χρόνο…

banner
Θέμα
Το Τριώδιο, η μακαρονού και η γουρουνοκυριακή

Το Τριώδιο, η μακαρονού και η γουρουνοκυριακή

24/02/2021 Γιατί τρώμε τόσο κρέας τις Αποκριές; Γιατί θα τσικνίσουμε την Τσικνοπέμπτη και γιατί λένε Τυρινή ή Μακαρονού την τρίτη Κυριακή της Αποκριάς; Κι από πού πήγαζε όλη αυτή η διάθεση για ξεφάντωμα που ορίζει το χαρακτήρα του καρναβαλιού;

Δοκιμάσαμε
Γεύσεις Τήνου σε βαζάκι από το «Περιβόλι της Νικολέτας»

Γεύσεις Τήνου σε βαζάκι από το «Περιβόλι της Νικολέτας»

22/02/2021 Μια γευστική συνάντηση με την Νικολέτα Φωσκόλου, που καλλιεργεί τα δέντρα και τα κηπευτικά της, μαζεύει τα δώρα της τηνιακής γης και αναδεικνύει την πεμπτουσία της γεύσης τους στο «Περιβόλι της Νικολέτας».

Άφιξη
Γεύση αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Γεύση αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

19/02/2021 Μπαίνεις για έναν μυρωδάτο espresso to go, κολλάς με τα τυριά, τα αλλαντικά, τα ψαγμένα ιταλικά deli, την απρόσμενη κάβα, αλλά και τις ζουμερές pinse romane.

Tips
Όσπρια, ένας θησαυρός στο τραπέζι

Όσπρια, ένας θησαυρός στο τραπέζι

19/02/2021 Γίγαντες Πρεσπών, ρεβίθια Δομοκού, φακή Βοΐου Κοζάνης και τόσα άλλα! Γευστικοί και διατροφικοί θησαυροί της ελληνικής γης, που στέκονται περήφανα πλάι στα εκλεκτότερα υλικά στον πλανήτη…

Tips
Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

19/02/2021 Άρωμα, οξύτητα, γλυκύτητα και τανίνες είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το προφίλ του κρασιού, και τα παραδείγματα που συγκεντρώσαμε θα σας ανοίξουν τα μάτια στην αναγνώρισή τους, αλλά και την μεγαλύτερη απόλαυση των αγαπημένων σας κρασιών.

Know How
Πράσο, ένας δυνατός παίκτης στην κουζίνα!

Πράσο, ένας δυνατός παίκτης στην κουζίνα!

04/02/2021 Η κομψή γεύση του το τοποθετεί σε άπειρες συνταγές και του έχει δώσει ξεχωριστή θέση στα μενού των σεφ. Ας το φέρουμε στο προσκήνιο…

Tips
Το low profile κουνουπίδι

Το low profile κουνουπίδι

02/02/2021 Τραγανό και γεμάτο γεύση, το παρεξηγημένο κουνουπίδι αποκαλύπτει τη νοστιμιά του χωρίς να μας ενοχλεί στη μύτη, αν ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές!

Know How
Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

01/02/2021 Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τάση
Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

03/02/2021 Οι πουρίστες του κρασιού δεν θέλουν ούτε να βλέπουν φιάλες με βιδωτό πώμα, όμως το μεταλλικό καπάκι έχει κι αυτό τα θετικά του. Ανοίγουμε τον φάκελο – ταμπού και εξηγούμαστε…

Συνταγές
Προτάσεις
banner

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

banner
banner

Πιο δημοφιλή

banner