Συνταγές
25 σπιτικά σνακ της παραλίας

25 σπιτικά σνακ της παραλίας

Θάλασσα και αμμουδιά φτιάχνουν το καλύτερο σκηνικό για τσιμπολόγημα. Χωρίς να μετακινηθούμε καθόλου από την ψάθα μας ας γευτούμε ένα λαχταριστό πικ νικ δίπλα στο κύμα…

Κρασί
Χαρίτων, ωδή στο καλοκαίρι

Χαρίτων, ωδή στο καλοκαίρι

Οι διακοπές του καλοκαιριού είναι μια ευκαιρία να βρεθείς σε διαφορετικά μέρη και να γευτείς τον γαστρονομικό πλούτο τους. Στην όμορφη Κεφαλονιά, είναι πολλοί οι  πειρασμοί, εγώ όμως στάθηκα σε μια μαγική γουλιά κρασί.

Ταξίδι
Άνδρος, ματιές στον τόπο και τις γεύσεις του

Άνδρος, ματιές στον τόπο και τις γεύσεις του

Η Άνδρος είναι μάλλον μοναδική περίπτωση νησιού τόσο ευνοημένου από τη φύση, τόσο εύκολα προσβάσιμου και παράλληλα, τόσο λίγο γνωστού στον πολύ κόσμο. Μια σύντομη, αλλά περιεκτική βόλτα στον τόπο και τις γεύσεις του, για να δείξουμε, απλά, τον δρόμο…

Pairing
Καλοκαιρινά καλέσματα για ούζο…

Καλοκαιρινά καλέσματα για ούζο…

Οι πιο ξέγνοιαστες μέρες του χρόνου έχουν πολλές δόσεις ήλιου, θάλασσας, μεζέδων και παρέας. Σε όλα ταιριάζει περισσότερο από οτιδήποτε το ελληνικό εμβληματικό ποτό, το ούζο. Διοργανώστε εύκολα ένα ουζοκάλεσμα δίπλα στην θάλασσα, στο κήπο ή στη βεράντα σας...

Alcohol
Εξερευνώντας την Κρήτη με Metaxa

Εξερευνώντας την Κρήτη με Metaxa

Το δεύτερο ExploreGreece, που διοργανώνει το εμβληματικό Metaxa σε συνεργασία με τους TheClumsies είχε ως σημείο αναφοράς τη πολυδυναμική Κρήτη.

RIP
Η Νεμέα αποχαιρετά τον πατριάρχη των κρασιών της

Η Νεμέα αποχαιρετά τον πατριάρχη των κρασιών της

Μεχρι τα 92 του βρισκόταν, με όποιον τρόπο μπορούσε, κοντά στο αμπέλι. Ο Θανάσης Παπαϊωάννου έδειξε τον δρόμο για τις ελληνικές ποικιλίες και τη σωστή οινοποίηση ήδη 40 χρόνια πριν…

Ρεπορτάζ
Γαστρονομικό ταξίδι στην Κάλυμνο

Γαστρονομικό ταξίδι στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος κερδίζει γρήγορα έδαφος ως συναρπαστικός προορισμός με διεθνή απήχηση, για τον αναρριχητικό και καταδυτικό τουρισμό, ενώ μόλις τώρα αποκαλύπτει στο κοινό την άγνωστη και πολύ ενδιαφέρουσα τοπική της κουζίνα.

Συνέντευξη
Η κουζίνα του Σταμάτη Τσίλια

Η κουζίνα του Σταμάτη Τσίλια

Ο Σταμάτης Τσίλιας, από την Ελούντα, την Αθήνα, την Κω μέχρι τη Μόσχα δημιουργεί νόστιμα και ευφάνταστα πιάτα.

News
Fish from Greece, μια ταυτότητα για το ελληνικό ψάρι

Fish from Greece, μια ταυτότητα για το ελληνικό ψάρι

Με μια αξιόλογη πρωτοβουλία των παραγωγών υδατοκαλλιέργειας της ΕΛ.Ο.Π.Υ., καθιερώθηκε η “ταυτότητα” που εγγυάται την προέλευση και την ποιότητα των ψαριών, που μεγαλώνουν σε ελληνικές θάλασσες, στις μονάδες των μελών της.

Βιβλίο
“The Athens Food Guide” από τον Βασίλη Καλλίδη

“The Athens Food Guide” από τον Βασίλη Καλλίδη

Ένας νέος γαστροτουριστικός οδηγός πόλης από τον γνωστό σεφ, αυτή τη φορά στα αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες.

Θέμα
Lager, Pilsner και Weiss: οι ξανθιές του καλοκαιριού

Lager, Pilsner και Weiss: οι ξανθιές του καλοκαιριού

Κάνουμε μια δροσερή βουτιά στις τρεις βασικές ξανθιές μπίρες, που φλερτάρουν απολαυστικά με το καλοκαίρι. Τις γνωρίζουμε καλύτερα και κλείνουμε τα ραντεβού με τα γευστικά τους ταίρια…

Summer
Παγωτό Κωσταρέλου: όπως παλιά

Παγωτό Κωσταρέλου: όπως παλιά

Δοκιμάζοντας το παγωτό του Κωσταρέλου, που φτιάχνεται από το δικό του αγνό γάλα και φρέσκα υλικά εποχής, καταλαβαίνεις πως πρόκειται γι’ αληθινό, χειροποίητο παγωτό…

Βραβείο
Τρία χρυσά αστέρια για το “Συλλεκτικόν”

Τρία χρυσά αστέρια για το “Συλλεκτικόν”

Ανάμεσα στα πολύ αξιόλογα ελληνικά προϊόντα, που διακρίθηκαν και φέτος στα παγκόσμια βραβεία ποιότητας και γεύσης Great Taste ξεχωρίζει το αρωματικό ελαιόλαδο Συλλεκτικόν του Γιώργου Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη…

Αφιέρωμα
Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Τα δροσερά, καλοκαιρινά γλυκά ψυγείου

Συνταγές για αγαπημένα γλυκά ψυγείου, για κάθε γούστο. Παρουσιασμένα σε ποτήρια και διακοσμημένα με φέτες φρούτων, φύλλα δυόσμου, λυωμένη σοκολάτα και… φαντασία, θα αιφνιδιάσουν ευχάριστα οικογένεια και καλεσμένους και θα ολοκληρώσουν όμορφα ένα καλοκαιρινό δείπνο.

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή