Βιβλίο
“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Χωρίς ζάχαρη ή χωρίς αβγά; Μήπως χωρίς γλουτένη; Ένας καταξιωμένος ζαχαροπλάστης τολμά να βάλει “νερό στο κρασί του” και να δημιουργήσει συνταγές για όσους έχουν λόγους να στερούνται…

News
Matcha: το πράσινο τσάι στα καλύτερά του

Matcha: το πράσινο τσάι στα καλύτερά του

Το matcha με την έντονη, χαρακτηρισμένη ως umami γεύση, θεωρείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο, έχοντας τα πιο υψηλά διατροφικά συστατικά σε τσάι.

Εκδρομή
Ζήσε μια μοναδική οινική εμπειρία στη Νεμέα

Ζήσε μια μοναδική οινική εμπειρία στη Νεμέα

Το εντυπωσιακό Κτήμα Semeli εδώ και σαράντα χρόνια παράγει κρασιά που έχουν γίνει σημείο αναφοράς για την υψηλή ποιότητα και την ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής.

Focus
Ένα αιθέριο κρασί για τις χρυσές μέρες των γιορτών

Ένα αιθέριο κρασί για τις χρυσές μέρες των γιορτών

Ψάχνετε ένα εκρηκτικό και εορταστικό κρασί για το χριστουγεννιάτικο δείπνο ή για να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Event
Σε ρυθμούς Fine Drinking

Σε ρυθμούς Fine Drinking

Η συμπρωτεύουσα είναι πανέτοιμη για το φετινό World Class Fine Drinking Festival, που ξεκινάει στις 12 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου…

Δοκιμή
17 βερμούτ στο ποτήρι μας

17 βερμούτ στο ποτήρι μας

Τα βερμούτ ζουν την δεύτερη νιότη τους. Έχουν κάνει δυναμικό come back και αποτελούν την επόμενη ανερχόμενη τάση στη βιομηχανία των spirits…

Βιβλίο
Τα κρασιά της Ελλάδας από τη Μαρία Νέτσικα σε ανανεωμένη  έκδοση

Τα κρασιά της Ελλάδας από τη Μαρία Νέτσικα σε ανανεωμένη έκδοση

Η Μαρία Νέτσικα έκανε επιτυχία με την έκδοση “Τα κρασιά της Ελλάδας”. Μετά από αρκετή δουλειά, επανεκδίδει το βιβλίο σαφώς αναβαθμισμένο και μάλιστα μεταφρασμένο και στα αγγλικά…

News
Ο Διάπορος θριάμβευσε στο Wine Advocate

Ο Διάπορος θριάμβευσε στο Wine Advocate

Πολύ σημαντικό για ένα ελληνικό κρασί να ξεχωρίζει και να λαμβάνει μια σπουδαία διάκριση από το έγκυρο και πασίγνωστο Wine Advocate…

Αφιέρωμα
14 αγαπημένες συνταγές με μοσχάρι στην κατσαρόλα

14 αγαπημένες συνταγές με μοσχάρι στην κατσαρόλα

Τι κοινό έχουν το μοσχαράκι στιφάδο, η βέλγικη carbonnade, το γαλλικό βοδινό μπουργκινιόν, το ουγγαρέζικο γκούλας; Είναι φαγητά της κατσαρόλας με πλούσιες σάλτσες και πρωταγωνιστή το μοσχάρι ή το βοδινό...

Cocktail
Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Η συνταγή του Αλέξανδρου είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς ενώνει γεύσεις από διαφορετικά μέρη του κόσμου και καταφέρνει να τα ισορροπήσει και να τα αναδείξει…

Βιβλίο
Σταυρούλα Κουράκου: Εκ βαθέων

Σταυρούλα Κουράκου: Εκ βαθέων

Ένα διδακτικό βιβλίο για τους νέους του χώρου, αλλά και για όσους ασχολούνται με το κρασί και το βρίσκουν κάτι παραπάνω από ευφραντικό.

Θέμα
Βούτυρα καρπών: μια υγιεινή επιλογή για vegans και όχι μόνο

Βούτυρα καρπών: μια υγιεινή επιλογή για vegans και όχι μόνο

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιλέγουν βούτυρα από ξηρούς καρπούς και τα εντάσσουν στο διατροφολόγιό τους, είτε σκέτα, είτε σε σύνθετες παρασκευές…

Food Hall
Στo Αρσάκειο Μέγαρο γεννιέται ένα εντυπωσιακό Food Hall

Στo Αρσάκειο Μέγαρο γεννιέται ένα εντυπωσιακό Food Hall

Σε έναν πρότυπο πολυχώρο ανάδειξης του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού ετοιμάζεται να μετατραπεί το Μέγαρο Αρσακείου, αλλάζοντας την εικόνα του κέντρου της Αθήνας…

Event
Central Wine Fair στο Hilton

Central Wine Fair στο Hilton

Η Central Wine Fair ενώνει την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και συγκεντρώνει τις ιστορίες εμβληματικών παραγωγών και τα οινικά αστέρια τους…

Σεμινάριο
“Τίποτα δεν πάει χαμένο”: η φιλοσοφία του zero waste στην εστίαση, από τους experts του τομέα

“Τίποτα δεν πάει χαμένο”: η φιλοσοφία του zero waste στην εστίαση, από τους experts του τομέα

Στον σύγχρονο χώρο του Optima Gastronomy Lab, στο Metro Cash & Carry της Πειραιώς, παρακολουθήσαμε ένα γαστρονομικό σεμινάριο αξιώσεων, ενδεικτικό του επαγγελματισμού μιας εταιρείας, με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή…

Umami Agenda

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή