Εκδήλωση
Το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας” στη Θεσσαλονίκη

Το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας” στη Θεσσαλονίκη

17 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης στρώνουν τραπέζι με ειδικά set menus εμπνευσμένα από την αγιορείτικη κουζίνα, από τις 19 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου…

Νηστεία
Νηστίσιμο τσουρέκι; Υπάρχει!

Νηστίσιμο τσουρέκι; Υπάρχει!

Το βρήκαμε στο αγαπημένο “A λα γκρεκ” στο Χαλάνδρι, μας άρεσε πολύ για την πλούσια γεύση του, τα ιδιαίτερα υλικά και την απαλή υφή του και δεν αντισταθήκαμε…

Θέμα
Ο γευστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου

Ο γευστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου

Η ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα…

In season
Η σκορδαλιά και τα tips της

Η σκορδαλιά και τα tips της

Στο γουδί ή στο μίξερ, με ψωμί ή με πατάτα, με λίγο ή πολύ σκόρδο… Η απαραίτητη συνοδός του τηγανητού μπακαλιάρου έχει τα κόλπα της για να πετύχει...

Συνταγές
Μοναδικές σούπες από το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”

Μοναδικές σούπες από το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”

Αλλά τι σούπες! Όλες υπέροχες στη γεύση και, όπως είναι αναμενόμενο, ανάλογα με τον σεφ και το εστιατόριο, απλές ή πιο σύνθετες, εύκολες ή πιο δύσκολες στην εκτέλεση...

Θέμα
Ένας αλλιώτικος τρόπος να απολαμβάνεις τα όσπρια!

Ένας αλλιώτικος τρόπος να απολαμβάνεις τα όσπρια!

Τα καινούργια προϊόντα από αλεύρι οσπρίων σε σχήμα ζυμαρικών της Barilla είναι ένα παγκόσμιο trend, που ανοίγει νέους δρόμους για γαστρονομικές απολαύσεις και όχι μόνο, αφού αυτά τα προϊόντα έχουν μια ολόκληρη σειρά από διατροφικά πλεονεκτήματα…

Θέμα
Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου: γεύσεις από έναν μοναδικό τόπο

Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου: γεύσεις από έναν μοναδικό τόπο

Η ανακήρυξη του Νοτίου Αιγαίου “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019” δίνει μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί και να αναδειχθεί το μεγαλείο μιας απαράμιλλης και πολυσυλλεκτικής κουζίνας, καθιερώνοντας την περιοχή ως παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό…

Διαγωνισμός
Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό εκλέρ για το 2019;

Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό εκλέρ για το 2019;

Όλα όσα έγιναν στον τελικό του διαγωνισμού «MaziChef» για το «καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Πρεσβεία της Γαλλίας…

Ρεπορτάζ
Αθηνόραμα Bar Awards 2019: Η ανατρεπτική βραδιά που γιόρτασε το fun του ευ πίνειν

Αθηνόραμα Bar Awards 2019: Η ανατρεπτική βραδιά που γιόρτασε το fun του ευ πίνειν

Σε μια απολαυστική τελετή, πραγματική γιορτή της ελληνικής bartending σκηνής, με πεντανόστιμα κοκτέιλ, αλλά και σπαρταριστά stand up comedy shows, το «Grooove Cocktail Bar» του Βόλου αναδείχτηκε το καλύτερο της Ελλάδας.

Θέμα
Μπακαλιάρου εγκώμιο

Μπακαλιάρου εγκώμιο

Όλο το know how, χρήσιμες συμβουλές για την αγορά, την προετοιμασία και φυσικά το μαγείρεμα ή τηγάνισμα του μπακαλιάρου, του ψαριού που έχουμε παραδοσιακά συνδέσει με την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου... 

Καφές
Δοκιμάσαμε πέντε διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης για έναν τέλειο καφέ

Δοκιμάσαμε πέντε διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης για έναν τέλειο καφέ

Δείτε πώς η κάθε μέθοδος αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμα του καφέ με μοναδικό τρόπο

Wine show
Έρχεται το Thessaloniki Wine Show

Έρχεται το Thessaloniki Wine Show

Η δημιουργική ομάδα της Circo Entertainment και του Wine Style οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη ένα διήμερο “γευστικών εξερευνήσεων και αρωματικών ανακαλύψεων”, όπως το αποκαλούν, την Κυριακή 31 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου…

Tasting
Γαστρονομική εμπειρία με άρωμα από ρούμι

Γαστρονομική εμπειρία με άρωμα από ρούμι

Μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων συνέθεσαν ένα δείπνο υψηλών προδιαγραφών με βάση τα αρώματα και τη γεύση του διάσημου ρούμι από τη Γουατεμάλα. Ζήσαμε την ξεχωριστή εμπειρία και σας τη μεταφέρουμε…

Αφιέρωμα
20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Κρασί
Ένα «Μπλε Τρακτέρ» για τη Σαρακοστή

Ένα «Μπλε Τρακτέρ» για τη Σαρακοστή

Τρεις λευκές ποικιλίες, ένα λευκό σίκουελ ή αλλιώς, ένα ιδιαίτερο και πληθωρικό κρασί, που αξίζει να δοκιμάσουμε και να το συνδυάσουμε με τα καλούδια της Σαρακοστής…

Προϊόν
The pink tahini is here!

The pink tahini is here!

Τι γίνεται όταν ένα ελληνικό μέλι παντρεύεται με αγνό, παραδοσιακό ταχίνι και αποξηραμένη φράουλα; Το ροζ ταχίνι!

Umami Agenda

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή