Τσικνοπέμπτη
Θρακιώτικες γαρδούμπες

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Προϊόν
Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Τα μονοποικιλιακά μέλια της Μελισσοκομίας Τριδήμα από την Άνδρο, έρχονται από μελίσσια που εκτρέφονται σ΄ ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον, γεμάτο αρωματικούς θάμνους…

θέμα
Καρναβάλι, τα φαγητά του κόσμου

Καρναβάλι, τα φαγητά του κόσμου

Τα φαγητά του καρναβαλιού εκφράζουν την ψυχή του κάθε τόπου και συχνά οι ρίζες τους φτάνουν πολύ πίσω στην ιστορία. Στους ρυθμούς του γλεντιού, ας γνωρίσουμε το King's cake της Νέας Ορλεάνης, τις φριτέλες της Βενετίας, την πολύχρωμη prinzolata της Μάλτας. Οι πιο ενδιαφέρουσες συνταγές ακολουθούν, για να μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας. 

Καφές
Τα καφεκοπτεία «Λουμίδη» ασπάζονται τον… Espressionism

Τα καφεκοπτεία «Λουμίδη» ασπάζονται τον… Espressionism

Έναν αιώνα παράδοσης στον καφέ συμπληρώνει φέτος η οικογενειακή ελληνική επιχείρηση των καφεκοπτείων «Λουμίδη» και το γιορτάζει ανοίγοντας τη γκάμα της σε μια σειρά από espresso capsules, με τέσσερις χαρακτηριστικές ποικιλίες.

Valentine
Πες το με μια σοκολάτα!

Πες το με μια σοκολάτα!

Η γνωστή boutique ποιοτικής σοκολάτας «Ésophy» της Κηφισιάς κυκλοφορεί τρεις σοκολατένιες δημιουργίες σε ειδική συσκευασία, για έναν «γλυκό» Άγιο Βαλεντίνο…

News
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο World Class Competition Studios

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο World Class Competition Studios

Μια σειρά από συναρπαστικά δημιουργικά workshop κηρύσσουν την έναρξη του μεγαλύτερου διαγωνισμού bartending παγκοσμίως, που ξεκινάει τo roadshow του από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου, αναζητώντας τους καλύτερους επαγγελματίες bartenders όλης της Ελλάδας.

News
Καλύτερος Έλληνας sommelier 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης

Καλύτερος Έλληνας sommelier 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης

Μετά από δύο απαιτητικές μέρες δοκιμασιών στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ΒορΟινών στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ελευθέριος κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τον εθνικό διαγωνισμό των Οινοχόων.

Προϊόν
Σαλάμι Λευκάδας «Ιώβ»

Σαλάμι Λευκάδας «Ιώβ»

Δοκιμάσαμε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ελληνικά αλλαντικά, το σαλάμι Λευκάδας, από την αλλαντοποιία Ιώβ Μαλακάση, με παράδοση δεκαετιών στην παρασκευή του.

Θέμα
Aπόψε τρώμε ταϊλανδέζικο στο σπίτι

Aπόψε τρώμε ταϊλανδέζικο στο σπίτι

Χωρίς κόπο αλλά με τρόπο, ένα απλό καθημερινό τραπέζι μπορεί να σε ταξιδέψει εύκολα Ταϊλάνδη, φτάνει να έχεις στην κουζίνα τα κατάλληλα υλικά, μια βασική συνταγή και τις κινήσεις-κλειδιά…

Event
Το πρώτο album των Black Sabbath γίνεται ελληνική μπύρα

Το πρώτο album των Black Sabbath γίνεται ελληνική μπύρα

Τρεις ελληνικές μικροζυθοποιίες δημιούργησαν μία συλλεκτική μπίρα για τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της επικής μπάντας και σας καλούν να τη δοκιμάσετε σε ένα δυνατό live party.

Γλυκό
Yλικά για DIY ζαχαροπλαστική

Yλικά για DIY ζαχαροπλαστική

Γνωρίσαμε την Pig Mamma, που εδρεύει στο κέντρο του Χαλανδρίου και κρύβει μέσα της έναν θησαυρό υλικών για παρασκευή γλυκισμάτων, από τα πιο βασικά έως τα πιο φευγάτα…

Θέμα
Η πικρή γοητεία των Bitter

Η πικρή γοητεία των Bitter

Μετά από αρκετές δεκαετίες, τα bitter ζουν μεγάλες δόξες σε bars κι εστιατόρια, αλλά και αναπάντεχη αποδοχή από επαγγελματίες και μη, με την επάνοδό τους να χαράσσει έναν νέο χάρτη συνηθειών πίνειν.

Καφές
Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Το «Kafetierra», με εμπνευστές τρεις Έλληνες, άνοιξε στην καρδιά της Μαδρίτης και εκπαιδεύει τους Ισπανούς στον καλό καφέ.

Άφιξη
Cocktails με nikkei φιλοσοφία στο Μέτς

Cocktails με nikkei φιλοσοφία στο Μέτς

Εδώ και λίγες εβδομάδες έκανε την εμφάνιση του στην Αθήνα ένα λιλιπούτειο εστιατόριο bar, το Huaca Nikkei resto bar. Η μπάρα του μοιράζεται σε δυο spot, ένα για την δημιουργία των Nikkei πιάτων και ένα για το «χτύπημα» του shaker με την υπογραφή του Άρη Χατζηαντωνίου.

Θέμα
Πού οφείλεται η στροφή στην vegan διατροφή;

Πού οφείλεται η στροφή στην vegan διατροφή;

Οι νέοι, πιο κοντά στην ενημέρωση, αλλά και πιο ευαισθητοποιημένοι καθώς έχουν τη ζωή μπροστά τους, είναι αυτοί που προσχωρούν όλο και περισσότερο στον vegan τρόπο ζωής με το βλέμμα στο μέλλον του πλανήτη…

Umami Agenda

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή