Βιβλίο
Χωρίς ζάχαρη ή χωρίς αβγά; Μήπως χωρίς γλουτένη; Ένας καταξιωμένος ζαχαροπλάστης τολμά να βάλει “νερό στο κρασί του” και να δημιουργήσει συνταγές για όσους έχουν λόγους να στερούνται…
News
Το matcha με την έντονη, χαρακτηρισμένη ως umami γεύση, θεωρείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο, έχοντας τα πιο υψηλά διατροφικά συστατικά σε τσάι.
Εκδρομή
Το εντυπωσιακό Κτήμα Semeli εδώ και σαράντα χρόνια παράγει κρασιά που έχουν γίνει σημείο αναφοράς για την υψηλή ποιότητα και την ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής.
Focus
Ψάχνετε ένα εκρηκτικό και εορταστικό κρασί για το χριστουγεννιάτικο δείπνο ή για να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα;
Event
Η συμπρωτεύουσα είναι πανέτοιμη για το φετινό World Class Fine Drinking Festival, που ξεκινάει στις 12 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου…
Δοκιμή
Τα βερμούτ ζουν την δεύτερη νιότη τους. Έχουν κάνει δυναμικό come back και αποτελούν την επόμενη ανερχόμενη τάση στη βιομηχανία των spirits…
Βιβλίο
Η Μαρία Νέτσικα έκανε επιτυχία με την έκδοση “Τα κρασιά της Ελλάδας”. Μετά από αρκετή δουλειά, επανεκδίδει το βιβλίο σαφώς αναβαθμισμένο και μάλιστα μεταφρασμένο και στα αγγλικά…
News
Πολύ σημαντικό για ένα ελληνικό κρασί να ξεχωρίζει και να λαμβάνει μια σπουδαία διάκριση από το έγκυρο και πασίγνωστο Wine Advocate…
Αφιέρωμα
Τι κοινό έχουν το μοσχαράκι στιφάδο, η βέλγικη carbonnade, το γαλλικό βοδινό μπουργκινιόν, το ουγγαρέζικο γκούλας; Είναι φαγητά της κατσαρόλας με πλούσιες σάλτσες και πρωταγωνιστή το μοσχάρι ή το βοδινό...
Cocktail
Η συνταγή του Αλέξανδρου είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς ενώνει γεύσεις από διαφορετικά μέρη του κόσμου και καταφέρνει να τα ισορροπήσει και να τα αναδείξει…
Βιβλίο
Ένα διδακτικό βιβλίο για τους νέους του χώρου, αλλά και για όσους ασχολούνται με το κρασί και το βρίσκουν κάτι παραπάνω από ευφραντικό.
Θέμα
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιλέγουν βούτυρα από ξηρούς καρπούς και τα εντάσσουν στο διατροφολόγιό τους, είτε σκέτα, είτε σε σύνθετες παρασκευές…
Food Hall
Σε έναν πρότυπο πολυχώρο ανάδειξης του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού ετοιμάζεται να μετατραπεί το Μέγαρο Αρσακείου, αλλάζοντας την εικόνα του κέντρου της Αθήνας…
Event
Η Central Wine Fair ενώνει την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και συγκεντρώνει τις ιστορίες εμβληματικών παραγωγών και τα οινικά αστέρια τους…
Σεμινάριο
Στον σύγχρονο χώρο του Optima Gastronomy Lab, στο Metro Cash & Carry της Πειραιώς, παρακολουθήσαμε ένα γαστρονομικό σεμινάριο αξιώσεων, ενδεικτικό του επαγγελματισμού μιας εταιρείας, με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή…