Η «ΠΟΠ Μαγειρική» του Μανώλη Παπουτσάκη στους δέκτες μας

Ο βραβευμένος σεφ «φωτίζει» τα εκλεκτά προϊόντα από κάθε μεριά της πατρίδας μας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σε μια εκπομπή μαγειρικής που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» του Μανώλη Παπουτσάκη στους δέκτες μας

Στο τηλεοπτικό μας τοπίο που προσφέρει εκπομπές μαγειρικής για κάθε γούστο, ο Μανώλης Παπουτσάκης είχε την ωραία ιδέα να φωτίσει τα εκλεκτά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα από κάθε μεριά της πατρίδας μας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «Χαρούπι» και «Δέκα Τραπέζια» στη Θεσσαλονίκη επιλέγει ξεχωριστά προϊόντα σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής ΠΟΠ Μαγειρική, που προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι στη 1.15μ.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, και με αυτά δημιουργεί πρωτότυπες συνταγές, τις οποίες μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι.

Άλλοτε έχοντας στο πλάι του τον παραγωγό του εκάστοτε προϊόντος, άλλοτε κάποιον διατροφολόγο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, ο Μανώλης μας παρουσιάζει βήμα βήμα τη συνταγή που έχει σκεφτεί, από ένα απλό κουλούρι Θεσσαλονίκης που γεμίζει με κασέρι και φασκόμηλο, μέχρι πιάτα πιο σύνθετα όπως το θράψαλο σοτέ με αχνιστά χόρτα, ελιές Αμφίσσης και λευκή σοκολάτα και οι γαρίδες με ανθόγαλο, σπαράγγια, αρακά και μαστιχέλαιο Χίου. Η εκλεκτή πρώτη ύλη είναι ούτως ή άλλως κομβική στη μαγειρική του φιλοσοφία, κάτι το οποίο φρόντισε να τονίσει και στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε για το καινούργιο τεύχος «Μάθε Φάε Ζήσε» που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου στα καταστήματα My Market σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτήν μοιράζεται ακόμα μαζί μας την βαθιά αγάπη του για την κουζίνα της Κρήτης από την οποία κατάγεται, γνωστές και άγνωστες πτυχές της μαγειρικής του πορείας και μας αποκαλύπτει το εστιατόριο των ονείρων του που έχει σχεδιάσει αναλυτικά στο μυαλό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.