Στο τηλεοπτικό μας τοπίο που προσφέρει εκπομπές μαγειρικής για κάθε γούστο, ο Μανώλης Παπουτσάκης είχε την ωραία ιδέα να φωτίσει τα εκλεκτά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα από κάθε μεριά της πατρίδας μας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «Χαρούπι» και «Δέκα Τραπέζια» στη Θεσσαλονίκη επιλέγει ξεχωριστά προϊόντα σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής ΠΟΠ Μαγειρική, που προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι στη 1.15μ.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, και με αυτά δημιουργεί πρωτότυπες συνταγές, τις οποίες μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι.
Άλλοτε έχοντας στο πλάι του τον παραγωγό του εκάστοτε προϊόντος, άλλοτε κάποιον διατροφολόγο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, ο Μανώλης μας παρουσιάζει βήμα βήμα τη συνταγή που έχει σκεφτεί, από ένα απλό κουλούρι Θεσσαλονίκης που γεμίζει με κασέρι και φασκόμηλο, μέχρι πιάτα πιο σύνθετα όπως το θράψαλο σοτέ με αχνιστά χόρτα, ελιές Αμφίσσης και λευκή σοκολάτα και οι γαρίδες με ανθόγαλο, σπαράγγια, αρακά και μαστιχέλαιο Χίου. Η εκλεκτή πρώτη ύλη είναι ούτως ή άλλως κομβική στη μαγειρική του φιλοσοφία, κάτι το οποίο φρόντισε να τονίσει και στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε για το καινούργιο τεύχος «Μάθε Φάε Ζήσε» που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου στα καταστήματα My Market σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτήν μοιράζεται ακόμα μαζί μας την βαθιά αγάπη του για την κουζίνα της Κρήτης από την οποία κατάγεται, γνωστές και άγνωστες πτυχές της μαγειρικής του πορείας και μας αποκαλύπτει το εστιατόριο των ονείρων του που έχει σχεδιάσει αναλυτικά στο μυαλό του.