Η «ΠΟΠ Μαγειρική» του Μανώλη Παπουτσάκη στους δέκτες μας

Ο βραβευμένος σεφ «φωτίζει» τα εκλεκτά προϊόντα από κάθε μεριά της πατρίδας μας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σε μια εκπομπή μαγειρικής που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» του Μανώλη Παπουτσάκη στους δέκτες μας

Στο τηλεοπτικό μας τοπίο που προσφέρει εκπομπές μαγειρικής για κάθε γούστο, ο Μανώλης Παπουτσάκης είχε την ωραία ιδέα να φωτίσει τα εκλεκτά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα από κάθε μεριά της πατρίδας μας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «Χαρούπι» και «Δέκα Τραπέζια» στη Θεσσαλονίκη επιλέγει ξεχωριστά προϊόντα σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής ΠΟΠ Μαγειρική, που προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι στη 1.15μ.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, και με αυτά δημιουργεί πρωτότυπες συνταγές, τις οποίες μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι.

Άλλοτε έχοντας στο πλάι του τον παραγωγό του εκάστοτε προϊόντος, άλλοτε κάποιον διατροφολόγο που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, ο Μανώλης μας παρουσιάζει βήμα βήμα τη συνταγή που έχει σκεφτεί, από ένα απλό κουλούρι Θεσσαλονίκης που γεμίζει με κασέρι και φασκόμηλο, μέχρι πιάτα πιο σύνθετα όπως το θράψαλο σοτέ με αχνιστά χόρτα, ελιές Αμφίσσης και λευκή σοκολάτα και οι γαρίδες με ανθόγαλο, σπαράγγια, αρακά και μαστιχέλαιο Χίου. Η εκλεκτή πρώτη ύλη είναι ούτως ή άλλως κομβική στη μαγειρική του φιλοσοφία, κάτι το οποίο φρόντισε να τονίσει και στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε για το καινούργιο τεύχος «Μάθε Φάε Ζήσε» που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου στα καταστήματα My Market σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτήν μοιράζεται ακόμα μαζί μας την βαθιά αγάπη του για την κουζίνα της Κρήτης από την οποία κατάγεται, γνωστές και άγνωστες πτυχές της μαγειρικής του πορείας και μας αποκαλύπτει το εστιατόριο των ονείρων του που έχει σχεδιάσει αναλυτικά στο μυαλό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.