«Το Καπλάνι»: Βγαίνουμε έξω και παραμένουμε ασφαλείς!

Στον όμορφο, λευκοντυμένο χώρο πιάνουμε θέση όλη μέρα όταν θέλουμε να απολαύσουμε πληθωρικές αλλά φίνες γεύσεις, με τα εκλεκτά προϊόντα και τις αγαπημένες γεύσεις της Μεγαλονήσου να κλέβουν την παράσταση.

«Το Καπλάνι»: Βγαίνουμε έξω και παραμένουμε ασφαλείς!

«Για μας η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», μας λέει ο Μανώλης Ρωμανάκης, ο ιδιοκτήτης του ανοιχτόκαρδου κρητικού εστιατορίου απέναντι από το «Caravel», που έχει ανοίξει τις πόρτες του ενώνοντας το έξω με το μέσα κι εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στον όμορφο, λευκοντυμένο χώρο του και στα τραπεζάκια έξω, δίπλα στα κιούπια με τις ελιές και τα φυτά, πιάνουμε θέση όλη μέρα όταν θέλουμε να απολαύσουμε πληθωρικές αλλά φίνες γεύσεις, με τα εκλεκτά προϊόντα και τις αγαπημένες γεύσεις της Μεγαλονήσου να κλέβουν την παράσταση.

Τα πιάτα ημέρας με εποχικά υλικά, όπως η αλμύρα με μανούρι στη σχάρα και ντοματίνια ή το φοβερό πικάντικο λουκάνικο προβατίνας με χόρτα εποχής, ντομάτα και ανθότυρο, κλείνουν μέσα τους την ουσία της γευστικής λιτότητας και αυθεντικότητας. Οι τραγανές, στεγνοτηγανισμένες μαραθόπιτες και τα μυρωδάτα ντολμαδάκια της κ. Στέλλας, ορφανά και ξινούτσικα, σε ταξιδεύουν στις κουζίνες των Κρητικών γιαγιάδων, ενώ οι μοντέρνες εκδοχές κλασικών πιάτων, όπως τα υψηλής διατροφικής αξίας σιουφιχτά από αλεύρι χαρουπιού με σύγκλινο, κοτόπουλο, ανθότυρο και κολοκυθάκια ή η ανοιχτή πίτα μπισκότου με κιμά και ξύγαλο, μια νέα ματιά στην κλασική κρεατότουρτα, συνδυάζουν νοστιμιά και φαντασία.

«Το Καπλάνι»: Βγαίνουμε έξω και παραμένουμε ασφαλείς! - εικόνα 1

Η σφακιανόπιτα περιχυμένη με μέλι επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη μαστοριά του τηγανιού, ενώ το κοντράστ αλμυρού - γλυκού συμπληρώνεται ιδανικά με παγωτό κανέλα κι ένα κανατάκι ρακόμελο!

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.