Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Με ανανεωμένη διάθεση και καινούργιες γεύσεις υποδέχεται το καλοκαίρι το «Dirty Ginger» στην «κρυμμένη» open air αυλή του.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Ο Νίκος Μαούνης ξέρει να δημιουργεί μαγαζιά με χαρακτήρα και προσωπικότητα και το «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο χώρος επί της Ανδρέα Παπανδρέου που επέλεξε μαζί με την Έφη Γιαλούση για το comeback του τόσο αγαπημένου στεκιού θυμίζει το σπίτι ενός μπον βιβέρ ταξιδιώτη και καταφέρνει μεμιάς να σε κάνει κομμάτι του. Παλιές δερμάτινες βαλίτσες γεμάτες βιβλία, ρετρό ραδιόφωνα αραδιασμένα το ένα πάνω στο άλλο, τραπέζια σε στρογγυλές λότζες από τη μία μεριά, εντυπωσιακή μπάρα σε βαθύ μπλε χρώμα από την άλλη, και στα μεγάλα ατού η πολύ ατμοσφαιρική open air αυλή που μόλις άνοιξε διάπλατα για το πρώτο καλοκαίρι του μαγαζιού στη νέα του έδρα. Εδώ, κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, η ατμόσφαιρα αλλάζει και θυμίζει γλυκό καλοκαιράκι σε νησί.

Ο κατάλογος, που τυπώνεται ασφαλώς καθημερινά σε χαρτί μιας χρήσης, συμβαδίζει με τη signature χαλαρή διάθεση των «Ginger» και κάνει μια σειρά προτάσεις που θα ταιριάξουν και σε όσους θέλουν να φάνε κανονικά αλλά και σε όσους ψάχνουν ένα καλό συνοδευτικό για το ποτό τους που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Ό,τι δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Η σαλάτα με τρίχρωμη κινόα και σος τζίντζερ έχει για παράδειγμα στο πλάι ωραίες «τελείες» από αβοκάντο που της δίνουν δροσιά, το σεβίτσε από λαβράκι έρχεται με καλοζυγισμένες εντάσεις από τσίλι, κόλιαντρο και φρούτα του πάθους, ενώ στα ζεστά ορεκτικά η φέτα τυλίγεται σε τραγανή κρούστα από πάνκο έχοντας για παρέα πολύ καλή χειροποίητη μαρμελάδα πιπεριάς και τα bao buns έρχονται με καλή και αφράτη ζύμη, γεμισμένα με πολύ νόστιμο μαδημένο χοιρινό και καπνιστό γιαούρτι.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Και σε αυτά να μείνετε μια χαρά θα είστε, αν όμως πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε ακόμα 6-7 ριζότι και πάστα, αλλά και μια σειρά από προτάσεις σε κρεατικά καλής ποιότητας, σαν το τρυφερό ψαρονέφρι που αγκαλιάζεται από ελαφριά σάλτσα γκοργκοντζόλας. Όσο για τα γλυκά που επιμελείται ασφαλώς η Έφη, είναι σιγουράκια που αξίζει να απολαύσετε και μόνα τους, από τη διάσημη πάβλοβα της με φρέσκιες φράουλες μέχρι την κρέμα καραμελέ που ξυπνά αναμνήσεις από τα παλιά και γαρνίρεται με τραγανό μάνγκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.