Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Με ανανεωμένη διάθεση και καινούργιες γεύσεις υποδέχεται το καλοκαίρι το «Dirty Ginger» στην «κρυμμένη» open air αυλή του.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Ο Νίκος Μαούνης ξέρει να δημιουργεί μαγαζιά με χαρακτήρα και προσωπικότητα και το «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο χώρος επί της Ανδρέα Παπανδρέου που επέλεξε μαζί με την Έφη Γιαλούση για το comeback του τόσο αγαπημένου στεκιού θυμίζει το σπίτι ενός μπον βιβέρ ταξιδιώτη και καταφέρνει μεμιάς να σε κάνει κομμάτι του. Παλιές δερμάτινες βαλίτσες γεμάτες βιβλία, ρετρό ραδιόφωνα αραδιασμένα το ένα πάνω στο άλλο, τραπέζια σε στρογγυλές λότζες από τη μία μεριά, εντυπωσιακή μπάρα σε βαθύ μπλε χρώμα από την άλλη, και στα μεγάλα ατού η πολύ ατμοσφαιρική open air αυλή που μόλις άνοιξε διάπλατα για το πρώτο καλοκαίρι του μαγαζιού στη νέα του έδρα. Εδώ, κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, η ατμόσφαιρα αλλάζει και θυμίζει γλυκό καλοκαιράκι σε νησί.

Ο κατάλογος, που τυπώνεται ασφαλώς καθημερινά σε χαρτί μιας χρήσης, συμβαδίζει με τη signature χαλαρή διάθεση των «Ginger» και κάνει μια σειρά προτάσεις που θα ταιριάξουν και σε όσους θέλουν να φάνε κανονικά αλλά και σε όσους ψάχνουν ένα καλό συνοδευτικό για το ποτό τους που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Ό,τι δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Η σαλάτα με τρίχρωμη κινόα και σος τζίντζερ έχει για παράδειγμα στο πλάι ωραίες «τελείες» από αβοκάντο που της δίνουν δροσιά, το σεβίτσε από λαβράκι έρχεται με καλοζυγισμένες εντάσεις από τσίλι, κόλιαντρο και φρούτα του πάθους, ενώ στα ζεστά ορεκτικά η φέτα τυλίγεται σε τραγανή κρούστα από πάνκο έχοντας για παρέα πολύ καλή χειροποίητη μαρμελάδα πιπεριάς και τα bao buns έρχονται με καλή και αφράτη ζύμη, γεμισμένα με πολύ νόστιμο μαδημένο χοιρινό και καπνιστό γιαούρτι.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Και σε αυτά να μείνετε μια χαρά θα είστε, αν όμως πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε ακόμα 6-7 ριζότι και πάστα, αλλά και μια σειρά από προτάσεις σε κρεατικά καλής ποιότητας, σαν το τρυφερό ψαρονέφρι που αγκαλιάζεται από ελαφριά σάλτσα γκοργκοντζόλας. Όσο για τα γλυκά που επιμελείται ασφαλώς η Έφη, είναι σιγουράκια που αξίζει να απολαύσετε και μόνα τους, από τη διάσημη πάβλοβα της με φρέσκιες φράουλες μέχρι την κρέμα καραμελέ που ξυπνά αναμνήσεις από τα παλιά και γαρνίρεται με τραγανό μάνγκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.