«Noa»: Ώρα Μυκόνου στο 3o Symposio at Ark

Μετά τη Σαντορίνη σαλπάρουμε για Μύκονο και δοκιμάζουμε τις θαυμάσιες ελληνικές σπεσιαλιτέ που δημιουργεί ο σεφ Παναγιώτης Τσουκάτος στο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Myconian Kyma». Κλείστε θέση!

«Noa»: Ώρα Μυκόνου στο 3o Symposio at Ark

Είναι συναρπαστική αυτή η γαστρονομική κρουαζιέρα που ξετυλίγεται αυτές τις ημέρες στο «Ark», στο πλαίσιο του πρωτοποριακού γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. To βράδυ της Πέμπτης 12/3, το «Black Rock» μας προσφέρει μια δυνατή γεύση από Σαντορίνη, ενώ την επόμενη εβδομάδα φτιάχνουμε βαλίτσες για την άλλη ντίβα του ελληνικού καλοκαιριού, τη Μύκονο. Κοντά μας έρχεται το εστιατόριο «Noa», που καλλιεργεί συστηματικά την ελληνική κουζίνα δίπλα στην πισίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου «Myconian Kyma», με θέα στις αρχετυπικά κυκλαδίτικες πλαγιές του νησιού των ανέμων.

Όσο πολυτελής και ντιζαϊνάτη είναι η ατμόσφαιρα του εστιατορίου άλλο τόσο κλασικότροπη και παραδοσιακή είναι η κουζίνα που προτείνει στο «Noa» ο ταλαντούχος σεφ Παναγιώτης Τσουκάτος. Υπέρμαχος της απλότητας, που δίνει τον πρώτο λόγο στη γεύση, συμπυκνώνει τη μαγειρική του φιλοσοφία στο μότο πως μια συνταγή δεν θα πρέπει με την πολυπλοκότητά της να επισκιάζει τα πολύ καλά υλικά του πιάτου.

«Noa»: Ώρα Μυκόνου στο 3o Symposio at Ark - εικόνα 1
Παναγιώτης Τσουκάτος

Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε και στο ειδικό μενού της βραδιάς, που μας επιφυλάσσει, ανάμεσα σε άλλα, τον πολύ ιδιαίτερο μουσακά του, τον οποίο φτιάχνει με πατάτες κονφί, μοσχαρίσιο ραγού και ψητές μελιτζάνες, προσφέροντας μια πιο ανάλαφρη αλλά φουλ της νοστιμιάς εκδοχή της παραδοσιακής μας συνταγής. Ο Παναγιώτης, μάλιστα, δεν έρχεται μόνος, αλλά θα πλαισιωθεί από τη στενή ομάδα στο «Noa», τον chef de cuisine Θοδωρή Μέλλο και τον pastry chef Χρήστο Καλομοίρη, και όλοι μαζί θα συμπράξουν με τη δυναμική μπριγάδα του «Ark» για να μας χαρίσουν λίγη από τη γαστρονομική λάμψη της Μυκόνου, μόλις μισή ώρα απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Noa»: Ώρα Μυκόνου στο 3o Symposio at Ark - εικόνα 2
Δημιουργίες με το άρωμα της παράδοσης σερβίρει το «Noa»

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Noa» για την Πέμπτη 19/3, στις 9μ.μ.

Welcome drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Φέτα σε φύλλο με σος μελιού, κόκκινα φρούτα, φρέσκια γύρη, ξηροί καρποί

Δεύτερο πιάτο
Μουσακάς: μελιτζάνα ψητή, πατάτες κονφί, μοσχαρίσιο ραγού, μπεσαμέλ

Τρίτο πιάτο
Μοσχάρι στη γάστρα με ντομάτα, κολοκύθια, μελιτζάνες, φέτα
ή
Κόκορας σιγομαγειρεμένος σε σάλτσα ντομάτας, χυλοπιτάκι, μυζήθρα

Επιδόρπιο
Γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο, κρέμα σιμιγδαλιού, στρέζελ κανέλας, βανίλια

Τιμή: € 45 / άτομο

Η No 1 αλυσίδα χονδρικής στην Ελλάδα METRO Cash & Carry υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ Symposio at Ark με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.