Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark»

Στο μαγευτικό σκηνικό της πιο διάσημης καλντέρας του κόσμου μάς ταξιδεύει στις 12/3 το 3o Symposio at Ark. Ξεναγός μας ο ταλαντούχος σεφ Σήφης Μανουσέλης από το βραβευμένο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Santorini Secret».

Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark»

Σας είχαμε προϊδεάσει ότι το φετινό σαφάρι του 3ου Symposio at Ark στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας θα ήταν συναρπαστικό και το επόμενο ραντεβού δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετά την Κέρκυρα, την Ελούντα και τη Ρόδο, λοιπόν, σειρά παίρνει η Σαντορίνη για μια σπέσιαλ βραδιά πιο κοντά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Ανοίγοντας απευθείας link με το Νησί του Ηφαιστείου, θα μεταφερθούμε νοερά στην Καλντέρα της Οίας και θα πιάσουμε τραπέζι στη μαγευτική βεράντα του εστιατορίου «Black Rock», που βραβεύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα».

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο ταλαντούχος νέος σεφ Σήφης Μανουσέλης, ο οποίος συνδυάζει τη σύγχρονη μαγειρική αντίληψη με την καλή τεχνική για να παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία της ελληνικής κουζίνας. Τα εμβληματικά ελληνικά υλικά και οι διαρκείς αναφορές στο κλασικό συνταγολόγιο χρωματίζουν δυναμικά την κουζίνα του, όπως θα διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά στο πλούσιο μενού που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά.

Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark» - εικόνα 1

Η περίφημη φάβα σε ανατρεπτικό pairing με καπνιστά ντοματίνια, σταφύλια και bonito flakes, μια αλλιώτικη σπανακόπιτα με κράκερ σουσαμιού, φέτα και αρωματικά αλλά κι ένα στιφάδο με θαλασσινή «ενδυμασία» είναι κάποια από τα πιάτα του σεφ που φανερώνουν την ιδιαίτερη μαγειρική ματιά του και θα αφήσουν σαντορινιά επίγευση διαρκείας στους τυχερούς που θα τα δοκιμάσουν.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Το «Black Rock» φέρνει καυτή γεύση από Σαντορίνη στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Black Rock» για την Πέμπτη 12/3

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Σπανακόπιτα: σπανάκι, κράκερ σουσαμιού, φέτα, αρωματικά

Ορεκτικό
Φάβα με καπνιστά ντοματίνια, σταφύλια, bonito flakes, αρωματική σαλάτα, μαρμελάδα ντομάτας

Κυρίως πιάτο
Στιφάδο: ψάρι ημέρας, καρότα, baby κρεμμύδια, σάλτσα κόκκινου κρασιού με δεντρολίβανο
ή
Κόκορας παστιτσάδα με ξίδι, λαχανικά πίκλες, μπαχαρικά, τσιπς πατάτας

Επιδόρπιο
Ροδάκινο - passion fruit brle με σορμπέ λεμόνι και κανέλα

Τιμή: € 50/άτομο

Η No 1 αλυσίδα χονδρικής στην Ελλάδα METRO Cash & Carry υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ Symposio at Ark με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.