Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso, που εξερεύνησε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της σαγηνευτικής χώρας, αναζητώντας τους καλύτερους κόκκους οργανικού καφέ Arabica.

Το χρυσό δισκοπότηρο του οργανικού καφέ βρέθηκε στη Χουαμπάλ, στις απόμακρες πλαγιές των Άνδεων. Εκεί, γαλουχημένες από υποτροπικό ορεινό κλίμα με υψηλά επίπεδα υγρασίας, οι δυσπρόσιτες και απαιτητικές καφεοφυτείες της περιοχής, σε υψόμετρο 1.600 – 2.100 μέτρων, αποτελούν καμάρι των οικογενειών που τις καλλιεργούν, μεταλαμπαδεύοντας τα μυστικά τους από πατέρα σε γιο κι από παππού σε εγγονό.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας - εικόνα 1

Περισσότερες από 450 είναι οι μικροκαλλιέργειες που ξεχώρισε εκεί η Nespresso, εφαρμόζοντας τα υψηλά της ποιοτικά κριτήρια, πριν τις οργανώσει σε 28 ομάδες που συνεργάζονται ως κοινότητες, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία κι εφαρμόζουν αποκλειστικά βιώσιμες πρακτικές, οργανικά εργαλεία και μεθόδους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χλωρίδας των χωραφιών τους, αφού μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την διαιώνιση της εξαιρετικής τους απόδοσης. Συλλέγουν τον καφέ τους με το χέρι, τον αποξηραίνουν στις αυλές τους και διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και της φροντίδας που εφαρμόζεται στην παραγωγή τους, έχοντας βρει στην Nespresso έναν στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθειά τους να παράξουν μόνο κορυφαία ποιότητα καφέ, κατάλληλη για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.

Αυτό το γευστικό κληροδότημα γενεών ολόκληρων έφερε η Nespresso στο φλιτζάνι μας, τη βραδιά των Χρυσών Σκούφων: απαλός και φρουτώδης, ο Nespresso Peru Organic ξεδίπλωσε το κομψό γευστικό του προφίλ όπου φρουτένια αρώματα συναντούν νότες κηπευτικών, ενώ η ντελικάτη του οξύτητα ισορροπείται όμορφα από φούγκες καβουρδισμένων δημητριακών. Μια συμφωνία γεύσεων και αρωμάτων, που έκλεισε ιδανικά την βραδιά των Χρυσών Σκούφων, σφραγίζοντας για άλλη μια χρονιά την υποστήριξη της Nespresso προς τη διοργάνωση του γαστρονομικού θεσμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.