Με διπλή παρουσία έδωσε γεύση στους Χρυσούς Σκούφους το Macallan 12 ετών Double Cask

Το δυναμικό single malt whiskey γοήτευσε τους εκλεκτούς καλεσμένους του θεσμού, με την γευστική του πολυπλοκότητα να εκφράζεται τόσο στην αρχή, όσο και στο τέλος της γευστικής διαδρομής της βραδιάς.

Με διπλή παρουσία έδωσε γεύση στους Χρυσούς Σκούφους το Macallan 12 ετών Double Cask

Γεύσεις και αρώματα από μέλι, εσπεριδοειδή και τζίντζερ, αλλά και μοναδικός συνδυασμός αμερικανικών κι ευρωπαϊκών βαρελιών με sherry, είναι αυτά που πλέκουν την σύνθετη ταυτότητα του αρμονικού The Macallan Double Cask 12 Years Old. Αυτόν τον πολύπλοκο, πλούσιο και φινετσάτο χαρακτήρα, ξεδίπλωσε το επιβλητικό single malt whisky κατά τη διάρκεια της βραδιάς των Χρυσών Σκούφων 2020 όχι μία, αλλά δύο φορές.

Στηρίζοντας για ακόμη μια φορά την τελετή απονομής των σημαντικότερων γαστρονομικών βραβείων της χώρας, το The Macallan Double Cask 12 Years Old υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους ως welcome drink, είτε σκέτο, είτε σε προσεγμένα cocktails, ανοίγοντας με το ξεχωριστό γευστικό προφίλ του τον τον δρόμο προς τη μεγάλη γιορτή, ενώ συνόδευσε απολαυστικά και το dîner de gala, με τα αρώματα ζουμερών φρούτων και καραμέλας βουτύρου, να απογειώνουν το επιδόρπιο της βραδιάς, από καραμελωμένο μήλο, παγωτό με ρούμι και σταφίδες.

Με διπλή παρουσία έδωσε γεύση στους Χρυσούς Σκούφους το Macallan 12 ετών Double Cask - εικόνα 1
Μους εξαιρετικής σοκολάτας Grand Cru Maison Duplanteur, ελαιόλαδο του Κτήματος Μισιχρόνη, απίθανο παγωτό με γεύση καψαλισμένου δεντρολίβανου, κάτω από σοκολατένιο πέπλο πασπαλισμένο με σκόνη δεντρολίβανου, με ταιριαστή συντροφιά το Macallan 12 Year Old Double Cask, ωριμασμένο σε αμερικάνικη δρυ και βαρέλια σέρι

Μια απόλυτα ισορροπημένη γευστική εμπειρία υψηλής απόλαυσης, το pairing του The Macallan Double Cask 12 Years Old αποτέλεσε ένα εξαιρετικό δείγμα του πάθους με το οποίο η οικογένεια Macallan αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να υπερβεί τα συνηθισμένα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα κορυφαίο malt whisky. Το συναρπαστικό super premium malt, που αποτελεί την πιο πρόσφατη επιτομή αρμονίας του εμβληματικού αποστακτηρίου των Highlands, ξεφεύγει από την πεπατημένη των κλασικών malts χάρη στον ευρηματικό τρόπο παλαίωσής του: με το μαεστρικό πάντρεμα αμερικανικών και ευρωπαϊκών βαρελιών, τα οποία προηγουμένως φιλοξενούσαν oloroso sherry, το τελικό απόσταγμα κληρονομεί τα χαρίσματα και των δυο ξύλων και μας χαρίζει μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Ένα σπουδαίο ουίσκι, που απαιτεί τη δική του ιεροτελεστία για να αποκαλύψει όλες τις συναρπαστικές του ιδιότητες, το The Macallan Double Cask 12 Years Old δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη βραδιά για να ξεδιπλώσει τα λεπτά αρώματα και τις γεύσεις του, από αυτήν των φετινών Χρυσών Σκούφων, όπου η Αθήνα υποδέχτηκε τον καλύτερο σεφ του κόσμου, τον Mauro Colagreco, για μια βραδιά βασισμένη στην αυθεντικότητα, την πρωτοπορία και την τόλμη – χαρακτηριστικά που, άλλωστε, βρίσκονται στην καρδιά αυτού του super premium ποτού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;