«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Νέες και πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές ιστορίες ξεκίνησε μόλις να αφηγείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας στο rooftop εστιατόριο, που κρύβεται στην κορυφή του καινούργιου ξενοδοχείου «Editor Athens».

«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Δυο βήματα από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, το rooftop εστιατόριο στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Editor Athens» έχει τη speakeasy αύρα των νέων στεκιών που ακόμη δεν τα έχουν ανακαλύψει οι πολλοί. Εδώ πάνω μπορεί να σβήνει ο θόρυβος της πόλης, όμως η θέα στον αθηναϊκό ιστό και τον ιερό βράχο σού θυμίζει ότι βρίσκεσαι στην καρδιά της. Το ίδιο και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού, που ποντάρει στην urban ζεστασιά δένοντας το φυσικό ξύλο σε διάφορες αποχρώσεις με τον ορείχαλκο και τις μπλε πινελιές στα ψηλόλιγνα φωτιστικά πάνω από τα τραπέζια ή τα αναπαυτικά σκαμπό μπροστά στην απ’ άκρη σ’ άκρη ανοιχτή κουζίνα. Όλα διαδραματίζονται μπροστά σου, με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Λιόκα, ο οποίος ενορχηστρώνει τα πάντα με ήρεμη ακρίβεια.

Οι γεύσεις υφαίνονται σε μοντέρνο ελληνικό καμβά και δεν ακολουθούν τον κλασικό διαχωρισμό σε πρώτα, κύρια κ.ο.κ., αφήνοντάς σε να επιλέξεις ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεσή σου. Αν η πλάστιγγα γέρνει προς τη ζεστασιά της παράδοσης, αξίζει για παράδειγμα να κάνετε την αρχή με την εξαιρετική πρασοτυρόπιτα ή τους αλλιώτικους λαχανοντολμάδες με την ωραία γέμιση από προβατίνα, που ψήνονται στα κάρβουνα.

«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης - εικόνα 1

Αν, πάλι, ανήκετε στους πιο περιπετειώδεις, η τρυφερή και βαθιά νόστιμη σελινόριζα, που στεφανώνεται με κανθαρέλες και αρωματικά χόρτα, αλλά και τα πολύ καλά χτένια σε απρόοπτα ευτυχισμένο γάμο με ελαφρύ πουρέ φασολάδας και κονσομέ κρεμμυδιού είναι πιάτα-πρέπει. Το ίδιο και η ψιλοκομμένη βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου και κάππαρη (μια «γαλανόλευκη» απόδοση του vitello tonnato), το μεστό surf ’n’ turf κριθαρότο με μοσχαρίσια ουρά και καραβίδα αλλά και ο φουλ του umami μαύρος χοίρος με κρέμα σελινόριζας, που γράφουν πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Μοντέρνο ελληνικό χρώμα έχουν επίσης τα επιδόρπια, από το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια μέχρι τον αποδομημένο κι έξτρα αρωματικό μπακλαβά.

Μη χάσετε

«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης - εικόνα 2

Πρασοτυρόπιτα

Δεν χάνεται με τίποτε αυτή η θαυμάσια τάρτα από φίνο χωριάτικο φύλλο, που γεμίζεται με πράσο, φέτα και ακόμη πολλά χορταρικά και μυριστικά, τα οποία χαρίζουν φρέσκες πιπεράτες νότες.

Μαύρος χοίρος

Το τρυφερό κρέας ντύνεται με μια πλούσια σος από σόγια και πετιμέζι, που ξεχειλίζει από umami κι έρχεται κεντημένο με τσάτνεϊ καπνιστής πανσέτας, πίκλες από σιναπόσπορο και αρώνια, έχοντας για συνοδεία απαλή μους σελινόριζας.

Μπακλαβάς

Αγαπά να πειράζει το παραδοσιακό γλυκό ο σεφ, κι εδώ το σερβίρει σε μια ανοιχτή εκδοχή με τραγανά βουτυράτα φύλλα, που «συγκρατούν» ανάμεσά τους νόστιμα καραμελωμένα φρούτα κι έχουν για topping παγωτό κανέλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.