«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις

Στο πολύ όμορφο bar restaurant της Κηφισιάς είναι ήδη Χριστούγεννα, ενώ ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης προτείνει νέες σπεσιαλιτέ που αναπλάθουν την παράδοση με μοντέρνο πνεύμα.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις

Αν και συνήθως επιλέγω τον πιο uptempo χώρο της orangerie, εκείνο το απόγευμα της Κυριακής που βρέθηκα στο «Artisanal» προτίμησα να καθίσω στην επάνω σάλα του ατμοσφαιρικού κηφισιώτικου αρχοντικού που στεγάζει το bar restaurant του Φώτη Σεργουλόπουλου και του Βαγγέλη Γερασίμου. Αυτήν την εποχή το απόλυτα θεατράλε μικροσύμπαν που έπλασε το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης κοσμούν εντυπωσιακές προσωπογραφίες του Θωμά Τουρναβίτη, ενώ ολόκληρος ο χώρος έχει μόλις φορέσει τα γιορτινά του. Μιλάμε όπως πάντα για ένα στολισμό-υπερπαραγωγή, ό,τι πρέπει για τις γιορτινές μας εξόδους.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις - εικόνα 1

Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει βρει έναν πολύ δικό του τρόπο να αναπλάθει τις γεύσεις της παράδοσης, περνώντας τες από ένα σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο μεν, χωρίς να τις κάνει αγνώριστες δε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα θαλασσινά σουτζουκάκια που φτιάχνει με γαρίδα και χταπόδι, ένα πιάτο-παρακαταθήκη από την περσινή χρονιά που το «Artisanal» διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και διατηρείται και στο ολοκαίνουργιο μενού του εστιατορίου. Νέες σπεσιαλιτέ που ακολουθούν αυτό το μοτίβο είναι οι φανταστικοί λαχανοντολμάδες με τρυφερό λάχανο savoy και φίνο αυγολέμονο σελινόριζας που κρύβουν μέσα τους μια γέμιση από ορτύκι και μανιτάρι, όπως και το ξεχωριστό παστίτσιο που φτιάχνεται με πρόβειο κρέας και χοντρό χειροποίητο μακαρόνι.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις - εικόνα 2

Αν πάντως έπρεπε να ξεχωρίσω ένα από τα φετινά πιάτα θα επέλεγα τη σουπιά: κομμένη σε πλατιές ταλιατέλες σκεπάζει ένα εξαίσιο ριζότο στο στιλ του σπανακόρυζου, αφήνοντας μια μακρά επίγευση στο μεσοδιάστημα στεριάς και θάλασσας. Το κουνουπίδι σε τρεις υφές –κους κους, κρέμα και το «φιλέτο» σε στιλ steak- πάλι, με την πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα από καρότο και κάρι, εκπέμπει σε δημιουργικές vegan συχνότητες, ενώ ακόμα καλύτερα από πέρυσι είναι τα επιδόρπια.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις - εικόνα 3

Το «εικονικό» μανταρίνι κάθεται πάνω σε πολύ αρωματική μανταρινόπιτα, ενώ η κολοκυθόπιτα μετατρέπεται σε φίνο και φαντεζί επιδόρπιο με παστέλι κολοκυθόσπορου και σορμπέ σαγκουίνι με γλυκάνισο.

Περισσότερες πληροφορίες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.