Χρυσοσκουφάτες εμπειρίες για να ξορκίσετε τα September blues απολαμβάνοντας θέα και γαστρονομία σε ιδανική αρμονία.
Hytra
Στο εντυπωσιακό, ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που βλέπει Ακρόπολη το σύγχρονο αφαιρετικό περιβάλλον, η λιτή διακόσμηση και η εξαιρετική θέα κάνουν αίσθηση. Ο Τάσος Μαντής και η ομάδα του προτείνουν μια σύγχρονη κουζίνα με αρκετές ελληνικές πρώτες ύλες και ευρηματικούς συνδυασμούς.
GB Roof Garden
Σε εμβληματικό σημείο στην «κορυφή» του ιστορικού ξενοδοχείου «Grande Bretagne», με μοναδική θέα στην Ακρόπολη, η συνεργασία του executive chef Αστέριου Κουστούδη με τον σεφ του εστιατορίου Δημήτρη Μπούτσαλη έχει ως αποτέλεσμα ένα μοντέρνο μενού με κοσμοπολιτισμό και φινέτσα, από το οποίο δεν λείπουν κλασικά στοιχεία. Δοκιμάστε τριλογία καρπάτσιο με λαβράκι, σολομό και τόνο, σορμπέ yuzu και λάδι μαστίχας και μπαρμπούνι τυλιγμένο σε μελιτζάνα, με πουρέ λαχανικών, πατάτα με σαφράν και σάλτσα μπουγιαμπέσα.
Premiere
Καλύτερο από ποτέ, με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό σαν καρτ-ποστάλ μπροστά στα μάτια σου και τον Μιχάλη Νουρλόγλου σε μεγάλη φόρμα να γεμίζει το τραπέζι με δημιουργικές εκπλήξεις μεγάλης φινέτσας. Δοκιμάστε παγωμένη σούπα κεφίρ με σολομό καπνισμένο in-house, άνηθο και μάνγκο και αγκινάρες Ιερουσαλήμ με πραλίνα φουντουκιού και πράσινα λαχανικά. Καλοκαιρινή καινοτομία τα δημιουργικά tapas του σεφ στο πιο «χαλαρό» κομμάτι της βεράντας, ενισχυμένο φέτος με κοκτέιλ και events με guests γνωστούς DJs.
Tudor Hall
Η βεράντα με το εκπληκτικό κάδρο του Παρθενώνα στο πολυτελές «King George» στην καρδιά του Συντάγματος είναι και φέτος η σκηνή δράσης για την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών του Αλέξανδρου Κοσκινά. Χρησιμοποιεί τις γαλλικές τεχνικές για να δημιουργήσει μια παλέτα πιάτων με σαφές ελληνικό προφίλ και ευρωπαϊκά στοιχεία, όλα κάτω από την ομπρέλα μιας σύγχρονης αισθητικής και γευστικής αντίληψης.