Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα

Το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης στρώνει τραπέζια στην όμορφη Πλατεία Καλογριώνη.

Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα

Δεν έχουμε καλύτερο από τις καλοκαιρινές βόλτες στην Πλάκα. Χανόμαστε στα κοσμοπλημμυρισμένα σοκάκια της, γινόμαστε ένα με το πολύχρωμο πλήθος των τουριστών και των διαχρονικών εραστών του αθηναϊκού downtown, αποζητούμε την ηρεμία και ρεμβάζουμε στα πέριξ της Ρωμαϊκής Αγοράς. Αυτήν την πιο ήσυχη πλευρά της Πλάκας επέλεξε ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης για να στεγάσει το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης. Απλώνει τραπέζια και καρέκλες στην όμορφη Πλατεία Καλογριώνη, δημιουργώντας νησιώτικο σκηνικό ανάμεσα στις ασπρισμένες μουριές και στο πράσινο των θάμνων, και παρουσιάζει γεύσεις με το μότο «Πλάκα δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το παστίτσιο».

Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα - εικόνα 1

Εξ ου και ξεδιπλώνει μια γευστική μικρογραφία του αδελφού μαγαζιού της Βουλιαγμένης σε πιο ανάλαφρο ύφος, στελεχώνοντας μάλιστα την κουζίνα με μια ομάδα από φερέλπιδες νέους σεφ. Κι εδώ η γενική ιδέα του μαγαζιού είναι να παντρεύει την οικειότητα της ψαροταβέρνας με αύρα μοντέρνας κουζίνας, κάτι που μεταφράζεται σε ορεκτικά όπως η πολύ ωραία ταραμοσαλάτα με την αφράτη και βελούδινη υφή και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σε δροσερές σαλάτες όπως αυτή με παντζάρι και γιαούρτι αλλά και ανατρεπτικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ στο signature ύφος του σεφ, όπως η τσιπούρα crispy skin και η ψητή σφυρίδα σε φούρνο ρομπάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.