Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα

Το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης στρώνει τραπέζια στην όμορφη Πλατεία Καλογριώνη.

Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα

Δεν έχουμε καλύτερο από τις καλοκαιρινές βόλτες στην Πλάκα. Χανόμαστε στα κοσμοπλημμυρισμένα σοκάκια της, γινόμαστε ένα με το πολύχρωμο πλήθος των τουριστών και των διαχρονικών εραστών του αθηναϊκού downtown, αποζητούμε την ηρεμία και ρεμβάζουμε στα πέριξ της Ρωμαϊκής Αγοράς. Αυτήν την πιο ήσυχη πλευρά της Πλάκας επέλεξε ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης για να στεγάσει το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης. Απλώνει τραπέζια και καρέκλες στην όμορφη Πλατεία Καλογριώνη, δημιουργώντας νησιώτικο σκηνικό ανάμεσα στις ασπρισμένες μουριές και στο πράσινο των θάμνων, και παρουσιάζει γεύσεις με το μότο «Πλάκα δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το παστίτσιο».

Το «BlueFish Athens» φέρνει νησιώτικο αέρα στην Πλάκα - εικόνα 1

Εξ ου και ξεδιπλώνει μια γευστική μικρογραφία του αδελφού μαγαζιού της Βουλιαγμένης σε πιο ανάλαφρο ύφος, στελεχώνοντας μάλιστα την κουζίνα με μια ομάδα από φερέλπιδες νέους σεφ. Κι εδώ η γενική ιδέα του μαγαζιού είναι να παντρεύει την οικειότητα της ψαροταβέρνας με αύρα μοντέρνας κουζίνας, κάτι που μεταφράζεται σε ορεκτικά όπως η πολύ ωραία ταραμοσαλάτα με την αφράτη και βελούδινη υφή και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σε δροσερές σαλάτες όπως αυτή με παντζάρι και γιαούρτι αλλά και ανατρεπτικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ στο signature ύφος του σεφ, όπως η τσιπούρα crispy skin και η ψητή σφυρίδα σε φούρνο ρομπάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.